"Am cerut sefilor de arme din MAI o mai mare fermitate in aceste evenimente si in decizia de a gestiona aceste evenimente (protestele din ultimele zile - n.red.). Apreciez activitatea jandarmilor la nivel national, care ieri au asigurat ordinea si linistea publica. Cei care invita anumite grupari, anumite gasti de cartier, sa participe la aceste proteste, isi asuma o mare responsabilitate", a declarat, luni, ministrul de Interne Traian Igas.

Declaratiile lui Traian Igas:

Avem o singura exceptie la Iasi, unde mitingul a fost autorizat. Celelalte mitinguri nu au fost autorizate.

Apreciez activitatea jandarmilor la nivel national, care ieri au asigurat ordinea si linistea publica.

Cei care invita anumite grupari, anumite gasti de cartier, sa participe la aceste proteste, isi asuma o mare responsabilitate.

Nu putem sa lasam ca un numar restrans de oameni sa bulverseze activitatea la nivel national, iar opinia publica nu este de acord cu astfel de manifestari.

Jandarmeria Romana este pregatita, Politia Romana este pregatita sa intervina. Ii invitam pe toti cei care astazi intentioneaza sa participe la o manifestare neautorizata, sa se manifeste ca cetateni de buna credinta, sa nu ajunga in situatia celor care au fost retinuti de noi sau a celor care vor fi cercetati in perioada urmatoare.

Reprezentantii Politiei au anuntat, in aceeasi conferinta de presa, ca incearca sa ii identifice pe autorii violentelor si cei care au instigat la violente in timpul protestelor din Bucuresti. Toti cei care au comis fapte de natura penala vor fi sanctionati, au dat asigurari reprezentantii Politiei.