Rectorul si prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures sunt acuzati de plagiat. Ce spun cei doi lideri ai UMF Targu Mures

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Duminică, 15 ianuarie 2012, 18:33 Actualitate | Esenţial


Articolele incriminate
Foto: Peter Hantz
Un biofizician acuza conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures de plagiat. Peter Hantz, bursier postdoctoral la Institutul pentru Cercetare Biomedicala "Friedrich Miescher" din Basel, a trimis o sesizare la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) in care sustine ca rectorul UMF Targu Mures Constantin Copotoiu, precum si prorectorul Klara Branzaniuc "au comis mai multe acte grave de plagiat". Cei doi lideri ai universitatii au declarat pentru HotNews.ro ca numele lor apar in dreptul unor lucrari de doctorat pe care le-au coordonat.   

Peter Hantz, bursier postdoctoral la Institutul pentru Cercetare Biomedicala "Friedrich Miescher" din Basel si fost lector al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, a transmis HotNews.ro mai multe documente prin care isi sustine acuzele de plagiat la adresa rectorului Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, Constantin Copotoiu, si la adresa prorectorului Klara Branzaniuc. ARACIS a confirmat pentru HotNews.ro ca a primit o sesizare in acest sens, insa a precizat ca aceasta va fi luata in discutie in cursul saptamanii viitoare.  

Peter Hantz: Cer ca ARACIS sa ia masuri urgente care ar putea avea ca rezultat demisia rectorului si prorectorului UMF Targu Mures

Peter Hantz
Foto: hantz.web.elte.hu/
Peter Hantz sustine ca un articol semnat de Constantin Copotoiu si de Klara Branzaniuc, publicat in 2011 in revista UMF Targu Mures - Acta Medica Marisiensis, "a fost in intregime copiat din capitolul 4 al tezei de doctorat a lui Wendy Kelder", de la Universitatea din Groningen, Olanda, publicat in 2008.

O a doua acuzatie o are in vedere pe Klara Branzaniuc, a carei semnatura apare pe un alt articol publicat in revista UMF Targu Mures si acuzat de plagiat. Mai exact, articolul "'Transchondral Drilling and Osteochondral Autografting (Mosaicplasty) in Knee Articular Cartilage Defects' de Ivanescu A., ... Brinzaniuc K., (...) a fost in mare parte copiat din articolele 'Juvenile osteochondritis of femoral condyles: treatment with transchondral drilling. Analysis of 40 cases' de R. Hayan, ... C. Jean-Michel din J. Child Orthop., (...) si 'Autologous osteochondral transplantation for the treatment of chondral defects of the knee' de D. Karataglis, ... D.J.A. Learmonth din The Knee", sustine Peter Hantz.

In sesizarea trimisa ARACIS, Peter Hantz noteaza: "ca cercetator stiintific consider ca - dupa cele intamplate - persoanele in cauza nu mai pot ramane lideri ai unei universitati din Uniunea Europeana. Cer ca ARACIS sa ia masuri cat mai urgente care ar putea avea ca rezultat demisia rectorului si prorectorului UMF-TgM despre care am aratat ca au plagiat".

Descarca de aici sesizarea trimisa de Peter Hantz catre ARACIS

In sustinerea acuzatiilor, biofizicianul a declarat ca a primit scrisori din partea a trei profesori din strainatate care au lucrat la lucrarile stiintifice pe care Constantin Copotoiu si de Klara Branzaniuc le-ar fi plagiat.

Potrivit scrisorilor prezentate de Peter Hantz, Theodoor Wiggers - conducatorul stiintific al tezei de doctorat realizata de Wendy Kelder - sustine ca "cea mai mare parte a continutului articolului" semnat de Branzaniuc si Copotoiu "este o copie" a capitolului 4 din aceasta teza de doctorat. "As dori sa declar ca acesta este un plagiat si as dori sa solicit comitetului roman pentru invatamant superior sa ia masurile corespunzatoare pentru a opri acest mod lipsit de etica si neacademic de a produce lucrari stiintifice. As dori sa fiu informat cu privire la actiunile care au fost luate", sustine Theodoor Wiggers, profesor emerit in Chirurgie Oncologica la Centrul Medical Universitar Groningen din Olanda, potrivit scrisorii puse la dispozitia HotNews.ro de Peter Hantz.

Descarca de aici scrisorile trimise de prof. Theodoor Wiggers, de Wendy Kelder si de Hayan Rammal, trimise la redactie de Peter Hantz.

Descarca de aici si de aici articolele publicate in revista UMF Targu Mures incriminate de Peter Hantz

Constantin Copotoiu, Rectorul UMF Targu Mures: Articolul a fost anulat. Asteptam decizia Comisiei de Etica a universitatii

Constantin Copotoiu, rectorul UMF Targu Mures
Foto: Agerpres
Constantin Copotoiu, rectorul UMF Targu Mures, a declarat pentru HotNews.ro ca numele sau apare in dreptul articolului incriminat de Peter Hantz pentru ca el este coordonator al acestei lucrari. Rectorul sustine ca si-a dat seama de plagiat in luna august, atunci cand a venit din concediu.

"Eu sunt coordonatorul de doctorat al lui Sorlea Sorin si autorul lucrarii nu mi-a spus nimic despre aceasta preluare dintr-un articol olandez. El de fapt ce a facut, a tradus din engleza din acel articol si nu a mai modificat nimic", a precizat Constantin Copotoiu. Rectorul sustine ca a facut inca din august-septembrie o sesizare la Comisia de Etica a Cercetarii a Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures.  

"Comisia s-a intrunit si a decis anularea articolului, iar anuntul il publica in urmatorul numar al revistei universitatii", a precizat Constantin Copotoiu. "Autorul a recunoscut ca a gresit si a dat o declaratie in acest sens, inca de atunci", a continuat rectorul, precizand ca in acest moment asteapta decizia Comisiei de Etica a universitatii care hotaraste care sunt masurile pe care le va lua.  

Klara Branzaniuc, prorector stiintific al UMF Targu Mures

Klara Branzaniuc
Foto: Agerpres
Prorectorul stiintific al UMF Targu Mures, Klara Branzaniuc, este acuzata de plagiat pentru doua articole: unul semnat alaturi de rectorul Constantin Copotoiu si de doctorandul Sorin Sorlea si cel de-al doilea semnat alaturi de Ivanescu A., ambele publicate in revista universitatii, Acta Medica Marisiensis.

In ce priveste primul articol, "in luna august am constatat ca in aceasta lucrare apaream printre autori fara sa stiu de aceste studii", a declarat pentru HotNews.ro Klara Branzaniuc. Potrivit acesteia, Sorin Sorlea, doctorandul rectorului Constantin Copotoiu, ar fi justificat apoi ca a trecut-o printre autori in virtutea faptului ca sunt colegi si ca au lucrat impreuna la alte lucrari. "Am chemat colaboratul la mine, pe Sorin Sorlea, care a si dat o declaratie de abuz de incredere. Pe baza declaratiei lui, am facut o sesizare catre Comisia de Etica a Cercetarii in care am cerut anularea articolului. In ultimul numar al revistei a fost publicata o nota de retragere a articolului", sustine prorectorul stiintific. "Sesizarea mea a fost legata doar de faptul ca nu trebuia sa apar cu numele pe acea lucrare, la care nu am avut contributie, dar fara sa am cunostinta de alte probleme in legatura cu acest articol", a continuat aceasta.

Prorectorul Klara Branzaniuc a transmis redactiei si sesizarea pe care a facut-o, in 16 august 2011, catre Comisia de Etica a Cercetarii, in care solicita retragerea articolului din revista universitatii, precum si declaratia scrisa din aceeasi data a lui Sorin Sorlea prin care acesta recunostea ca nu a cerut avizul sau pentru a o trece pe lista coautorilor.  

Referitor la cel de-al doilea articol, Klara Branzaniuc sustine ca aici a fost coordonator al lucrarii de doctorat semnate alaturi de Ivanescu A. "In luna decembrie a aparut o sesizare de plagiat in legatura cu acest articol din partea unui cadru didactic al Universitatii si au circulat mai multe e-mailuri pornind de la aceasta sesizare", a declarat Klara Branzaniuc. Prorectorul sustine ca suspiciunea de plagiat apare la partea "descrierii tehnicii" a unor interventii chirurgicale relatate in cercetare, pe care doctorandul a luat-o "de pe un site". "In bibliografia articolului, sursa este insa trecuta", sustine Klara Branzaniuc.    

In apararea doctorandului sau, prorectorul a trimis redactiei un schimb de e-mailuri intre drd. Adrian Ivanescu si prof. Stefan Hobai, (respectiv doctorandul acuzat de plagiat si profesorul care l-a acuzat initial de plagiat, potrivit prorectorului Klara Branzaniuc), in care cei doi stabilesc o intalnire pentru a discuta despre "neregulile" din teza de doctorat. "Consideram ca Dl. Hantz Peter, reprezentant al Comitetului de initiativa Bolyai (CIB), a preluat aceste acuzatii din mesajele electronice primite de catre personalul institutiei noastre in ultimele 2 luni, din partea profesorului Hobai Stefan, fost salariat al institutiei noastre, pensionat conform Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, care s-a considerat lezat de aceasta decizie de pensionare a Senatului UMF si care a considerat necesar sa exercite astfel de presiuni asupra Conducerii UMF", sustine Klara Branzaniuc.

Peter Hantz este bursier postdoctoral la Institutul pentru Cercetare Biomedicala "Friedrich Miescher" din Basel, in 2007 a fost visiting fellow la Universitatea Oxford, iar in perioada 2002-2006 a fost lector la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (Sursa).

In 2006, Peter Hantz a fost implicat in asa-numitul scandal al "placutelor bilingve" de la Cluj. Mai exact, in noiembrie 2006, doi dintre membrii Comitetului de Initiativa Bolyai, Hantz Peter - pe atunci lector universitar la Facultatea de Fizica - si Lehel Kovacs, au fost exclusi din UBB pentru ca incercasera sa monteze pe cont propriu placute bilingve in cladirile Universitatii.

In 2009, Peter Hantz l-a acuzat pe prorectorul UBB Stefan Szamoskozi de plagiat. Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), in cadrul careia Stefan Szamoskozi este membru al Departamentului de Evaluare Externa a Calitatii, a decis atunci ca "avand in vedere faptul ca acuzatiile se refera la un text scurt (trei pagini) si nu la lucrarea in ansamblu, apare plauzibila explicatia Domnului Roth-Szamoskozi ca omiterea citarii bibliografice este de natura tehnica". Stefan Szamoskozi este si in prezent membru al Consiliului ARACIS.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


11694 vizualizari

 • -7 (13 voturi)    
  cauza-efect (Duminică, 15 ianuarie 2012, 18:56)

  monica L [anonim]

  E consecinta absentei cercetarii universitare. Cu buna stiinta guvernele au subminat cercetarea stiintifica. Proiectele finantate de fondurile europene sint adeseori formale, pacaleli facute sa completeze remuneratia jenanta a corpului profesoral academic.
  • +7 (7 voturi)    
   Esti proasta. (Duminică, 15 ianuarie 2012, 22:08)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui monica L

   Citeste comentariul lui Hipocrate.Are multa dreptate.Daca nu esti o hoata ai sa-mi dai dreptate.
  • +1 (3 voturi)    
   remuneratie "jenanta" (Luni, 16 ianuarie 2012, 0:50)

   gore [anonim] i-a raspuns lui monica L

   ai dreptate, salariile de mii de euro ale profilor universitari sunt jenante. jenant de mari, intr_o tara in care pensionari cu studii superioare traiesc de pe o zi pe alta...
 • +11 (11 voturi)    
  Penibil (Duminică, 15 ianuarie 2012, 18:58)

  Hipocrat [anonim]

  Din nefericire in Romania plagiatul a devenit un mod de viata . Daca ai putin respect pentru tine nu poti sa faci asa ceva.
 • -1 (11 voturi)    
  Miniscandal cu bataie lunga (Duminică, 15 ianuarie 2012, 19:04)

  Dinozaurii din universitati contraataca [anonim]

  In clar, cel care a plagiat prosteste este Sorin Sorlea.

  Peter Hantz a profitat de faptul ca numele rectorului si prorectorului apar pe articolele lui Sorlea (unul e coordonator si a sesizat chiar el plagiatul) pentru a transforma totul intr-un scandal mediatic, ajutat si de profesorul pensionat Hobai Stefan (opozant al reformei Funeriu, nu vroia sa lase scaunul de profesor pana la moarte).

  Sa fie anulata teza lui Sorlea (daca e cazul) si profesorii coordonatori ar face bine sa-si verifice si sa-si atentioneze doctoranzii ca in era Internetului se verifica mult mai usor copy-past-urile de pe la straini..

  In rest, acest Peter Hantz pare sa aiba totusi mult timp liber..E cercetator sau activist? Amandoua? Si ce treaba are el cu placute bilingve de prin Romania?
  • +3 (5 voturi)    
   ?! (Duminică, 15 ianuarie 2012, 21:42)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui Dinozaurii din universitati contraataca

   Sa inteleg ca este vinovat pentru ca a sesizat un furt intelectual??
   • -1 (5 voturi)    
    daca este greu... (Luni, 16 ianuarie 2012, 0:10)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

    Mihaly te faci ca nu intelegi sau ori--sti tu.Daca nu ai inteles ar trebui sa sti ca internetul este pt.avansati deci cinta la alta masa.
   • +1 (1 vot)    
    pentru asta nu (Luni, 16 ianuarie 2012, 0:57)

    gore [anonim] i-a raspuns lui Mihai

    insa iredentistul dovedit, plus asocierea cu Hobai Stefan nu il recomanda.
    plus ca deja da verdicte - persoanele in cauza nu mai pot ramane lideri ai unei universitati din Uniunea Europeana. suna cam prosteste, avand in vedere ca s-a gasit deja acarul Paun....
 • +2 (2 voturi)    
  da, stiu ca medicina nu e o stiinta exacta (Duminică, 15 ianuarie 2012, 19:10)

  cretu [anonim]

  si ca medicii trebuie sa toceasca! cateodata atata tocit te face sa crezi ca orice zici iti apartine!
 • +4 (6 voturi)    
  exact ce ne lipsea acum (Duminică, 15 ianuarie 2012, 19:12)

  roman diaspora [utilizator]

  Tema plagiatului este un subiect care da multe dureri de cap peste tot in lume. Fiecare lucrare de diploma, doctorat, articol si articolas trimis unei publicatii intr-o alta limba decat cea materna ispiteste la copiat. Chiar daca tu ca doctorand ti-ai facut tema nu esti capabil sa si incropesti cele 70-80 de pagini sa sune "frumos". Se omit intentionat ghinimelele. Nu toti avem un stil limpede si concis. Pana acum cativa ani nu visa nimeni ca vor aparea softuri care sa ne demaste- vezi povestea ministrului german al apararii Guttenberg- care a incasat-o cu varf si indesat desi este un om capabil. A pierdut postul si titlul in ciuda sustinerii din popor. Cei doi medici romani sa-si dea demisia cat mai au timp si vor scapa basma curata. Daca strainii vor ii vor atrage in procese internationale e rusinos si pagubos, aici procesele costa iar despagubirile sunt enorme, chiar daca ele vor fi donate in scopuri caritabile. Deci, D-lor profesori, nu intinati imaginea Universitatii, pastati-va imaginea de OM care e valoreaza mai mult decat un titlu!!! Nu toti medicii buni in lume vor sa aiba si titluri, iar pacientii tocmai pentru asta ii pretuies!
 • +5 (5 voturi)    
  plagiat?! (Duminică, 15 ianuarie 2012, 19:28)

  Dan Costea [anonim]

  Plagiat doar pentru un capitol? Prea putin! Sa fi fost jumatate de carte ca la Eugen Barbu, dublat de "scrisori de dragoste" la Securitate si de un lins la Odiosul, abia atunci "s-ar" merita o "analiza extinsa a situatiei".
 • +6 (8 voturi)    
  universitate (Duminică, 15 ianuarie 2012, 19:55)

  adrian [anonim]

  Astia sun mici copii pe langa aia de la Politehnica care iti cer sa le cumperi cartile ca sa iti mareasca nota, pe fata, te trimit pe la catedra sa te treaca pe lista. Cu lista in mâna iti da nota. Halal invatamant. Rusine! Si ministru Miclea ca cica este un caz marginal. Mai baieti mai verificati, ca sunt o gramada de profesori care fac asta si o fac pe fata.
 • +4 (6 voturi)    
  Varianta corecta? (Duminică, 15 ianuarie 2012, 20:19)

  elena vasilescu [anonim]

  Mai stie cineva cata rezistenta din partea opozitiei si a multor parinti a fost cand bac-ul s-a dat pe bune anul trecut si au picat ~ 50 % din ei?E oare o asemanare acuma cu legea sanatatii? E adevarat ca suntem proprii nostru dusmani?Ca nu dorim sa ne schimbam?
 • +4 (4 voturi)    
  se intampla peste tot (Duminică, 15 ianuarie 2012, 21:09)

  tagore [anonim]

  inclusiv la Suceava; lectorii, doctoranzii ii trec coautori pe sefii lor, pe conducatorii de doctorat, cu stiinta si la cererea acestora: A. Graur, Gh. Pentiuc, R. Pentiuc, E. Hlaciuc, A. Burciu, s.a. E imposibil sa ai si o functie adminstrativa si o activitate de cercetare "de exceptie" fara sprijinul pigmeilor.
 • +5 (5 voturi)    
  destinatarul legal al sesizarii (Duminică, 15 ianuarie 2012, 22:49)

  BM [anonim]

  Sesizarea nu trebuie trimisa la ARACIS, care nu are atributii directe de rezolvare, ci la Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării
  Tehnologice şi Inovării (conform LEN 1/2011, art.323-326, coroborat cu art.310). Succes domnului Hantz, pentru ca este nevoie sa curatam sistemul de plagiatori.
  • -2 (4 voturi)    
   usurel cu verdictele (Luni, 16 ianuarie 2012, 0:16)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui BM

   Domnule draga dar tu sti ce-este un plagiat?in ce conditii pui aceasta eticheta nedorita si cind poti spune ferm ca este un plagiat,poate te explici.
 • 0 (2 voturi)    
  Student (Luni, 16 ianuarie 2012, 0:27)

  GigiM [anonim]

  Plagiatul , daca se dovedeste intr-adevar a fi, e la cei doi medici, nu la prorector si rector, care sunt doar coordonatori. Adica era datoria lor sa cerceteze daca lucrarea e plagiata?(contributia lor e eventual cu sfaturi, numele lor fiind trecut numai pentru a strange portofoliu). Sunt acuzate persoanele gresite in cazul de fata, dar ce sa - i faci, suna a stire cand "prorectorul" si "rectorul" au facut ceva rau, nu? Si legat de dl Hobai , ma rog, a fost si o scrisoare deschisa a dansului in care cerea demisia conducerii pentru performantele slabe, scrisoare venita fix dupa pensionarea sa la nivelul universitatii(PS: El preda totusi la UMF Sibiu la Facultatea de Farmacie, don't ask me how). Ciudat ca fix in contextul cu Arafat apare stirea, nu stiu daca e o coincidenta sau nu. Ca fapt divers, sa stiti ca se vrea separarea universitatii in 2 , maghiara si romana, si se tot fac presiuni de atata timp de catre maghiari, cu implicari la nivel inalt si cu dorinta de instigare la ura din partea mai multor medici. Mai degraba s-ar analiza asta decat "plagiatul" a doi medici amarati (Ivanescu;Sorlea).
 • +1 (1 vot)    
  polite de platit (Luni, 16 ianuarie 2012, 9:01)

  Anonimus [anonim]

  E destul de clar ca in Romania etica in invatare si cercetare e pe la genunchiul broastei (copiatul e materie scolara distincta). Dar chiar si pornind cu aceasta prejudecata in minte tot imi pute acest scandal a polite platite.
 • +1 (1 vot)    
  daca esti autor pe o lucrare... (Luni, 16 ianuarie 2012, 9:33)

  satul de nulitati stiintifice cu functii [anonim]

  atunci raspunzi pentru ceea ce este publicat in respectiva lucrare; in acest sens, rectorul si prorectorul sunt co-participanti la plagiat; argumentele lor sunt deopotriva comice si naive si dovedesc ca aceste persoane cu functii importante habar nu au de regulile internationale referitoare la authorship si proprietate intelectuala

  1) cazul sorlea; am citit articolele pe link-ul dat de hotnews; vad ca plagiatul se extinde si in cazul unor date sttintifice referitoare la subiectii studiului, ceea ce ma face sa cred ca autorii plagiatului NU au nici macar date stiintifice originale; in acest caz Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice ar trebui sa ceara lui Sorlea (si rectorului in calitate de coordonator) sa prezinte caietele de laborator unde sunt inregistrate DATELE ORIGINALE care stau la baza lucrarii;

  2) in mod normal, rectorul – fiind mentorul lui Sorlea – ar fi trebuit sa cunoasca activitatea lui Sorlea si sa analizeze impreuna cu acesta rezultatele stiintifice obtinute INAINTE de publicarea lucrarii; de aceea rectorul se discreteaza si mai mult cind afirma ca a constatat plagiatul dupa publicarea lucrarii;

  3) lucrarea Sorlea et al este publicata de editura revistei “Acta Medica Marisiensis” fara a exista acordul tuturor autorilor (de exemplu, prorectorul nu stia ca este autor pe lucrare); in acest sens editorul sef al revistei – Sanda Copotoiu – ar trebui sa fie sanctionat; in practica normala, o revista nu publica o lucrare daca nu are acordul scris al TUTUROR autorilor;

  4).....
 • 0 (2 voturi)    
  continuare (Luni, 16 ianuarie 2012, 9:35)

  satul de nulitati stiintifice cu functii [anonim]

  4) rectorul si prorectorul afirma ca lucarea Sorlea et al a fost retrasa/anulata printr-un “anunt” publicat in numarul urmator al revistei; am verificat pe site-ul revistei si nu gasesc nici un anunt clar (si care sa poate fi citit de oricine, nu numai de abonatii revistei) in acest sens; un anunt clar inseamna ca informarea de retractare a lucrarii sa fie facuta chiar in titlul anuntului; din pacate si in acest caz editorii revistei nu au procedat cum trebuie; in plus nu inteleg de ce articolul incriminat mai apare in versiunea electronica a revistei (normal ar fi sa apara titlul lucrarii, autorii si metiunea “retracted” plus data la care a fost anulat)

  5) cazul Ivanescu; prorectorul Branzaniuc spune ca suspiciunea de plagiat apare doar la „descrierea tehnicii”; d-na prorector fie nu stie sa citeasca in engleza fie ne considera niste idioti usor de pacalit; am citit lucarea de pe link-ul hotnews si este foarte clar ca plagiatul se regaseste nu numai la sectiunea metode dar si in sectiunile de rezultate si discutii; din moment ce plagiatul se gaseste si la rezultate, si in acest caz Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice ar trebui sa ceara prezentarea datelor stiintifice in original;

  6) daca nu exista date originale pentru cele doua lucrari, rectorul si prorectorul ar fi vinovati de fals si uz de fals, impreuna cu ceilalti autori (aspect chiar mai grav decat plagiatul)
 • +1 (1 vot)    
  a (Luni, 16 ianuarie 2012, 10:38)

  joe [anonim]

  Domnul Rector recunoaste ca s-a comis o greseala si ca a luat masurile care se impun in acest sens!
  de ce aruncati cu noroi in rector?
  Este o noua manipulare care are legatura cu oponenta domnului rector fata de separarea universitatii pe principii etnice!

  NE FACEM RAU SINGURI!
 • +1 (1 vot)    
  plagiat (Luni, 16 ianuarie 2012, 14:38)

  Valladolid [utilizator]

  Daca profesorul Copotoiu plagiaza,medicina din Romania trebuie desfiintata.Vine un neica nimeni din Basel si arunca cu noroi(cu largul concurs al unor ziaristi si postaci de duzinza) intr-o somitate,nu a chirurgiei romanesti,ci europene.Elogiile care vin din lumea medicala din Europa la adresa acestui om nu au fost bagate in seama de onoratii ziaristi din Romania.Vina pentru cele intamplate apartine profesorului.Asa patesc oamenii de mare valoare care aleg sa traiasca in Romania zilelor noastre.
  • 0 (0 voturi)    
   cum le place unora sa .. (Luni, 16 ianuarie 2012, 15:38)

   satul de nulitati stiintifice cu functii [anonim] i-a raspuns lui Valladolid

   se joace cu vorbele: valladolid, raspund la comentariul tau pueril aducind cifre concrete

   astfel, profesorul Copotoiu ("mare somitate europeana" dupa cum te exprimi), rector, are indicile H = 1 (unu);

   "neica nimeni din Basel" (marturisesc ca nu auzisem de el pina la acest articol din hotnews) are un indice H = 4 (patru)

   pentru cine nu stie, indicile H este o masura a valorii stiintifice pentru un cercetator (un indice “n” insemana n articole fiecare citat de minim n ori);

   lucrarile publicate de d-ul Copotoiu au 2 (doua) citari, in timp ce lucrarile lui “neica nimeni” au fost citate de 48 ori (excluzind autocitarile)

   cf noilor reglementari (in vigoare in Romanai din 2011) referitoare la standardele de performanta minime pe care un cadru didactic trebuie sa le indeplineasca pentru a fi profesor, d-ul Copotoiu NU ar putea sa fie profesor (cu indicile H=1, d-ul Copotoiu s-ar califica probabil la nivelul “preparator”)
 • 0 (0 voturi)    
  plagiat (Luni, 16 ianuarie 2012, 21:19)

  xxx [anonim]

  curios...tot acest tam-tam cu plagiatu a iesit la iveala exact acum:cand urmeaza alegeri pentru conducerea umf-ului si se vrea separarea sectiei maghiare de sectia romana.oare ce ar iesi la iveala daca ati controla tonele de lucrari "scrise" de distinsii nostrii profesori('dinozauri') care arata acuma cu degetu
 • 0 (0 voturi)    
  intrebari nesupuse mintilor prea ocupate ... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 18:29)

  Mada [anonim]

  S-a intrebat oare cineva de-a lungul acestei dispute cum isi fac treaba acesti oameni in ceea ce e mai important: meseria pe care si-au ales-o dar si modul in care isi transpun pasiunea in rabdare si tarie in a-si invata la randul lor studentii? S-a intrebat oare cineva daca nu cumva ceea ce fac dumnealor in mod practic e mult mai important si cu siguranta de laudat? 1. Ajuta oameni; 2. Ii ajuta si pe altii sa isi vada visul indeplinit. Zambetul vietilor pe care le salveaza si a studentilor pe care ii au sub aripa, conteaza intotdeauna. Nu cumva sunt ei victime colaterale ale unui sistem fragil ? De ce sa judecam mai ales cand nu cunoastem esenta. Nu va doresc altceva decat sa aveti parte in jurul vostru de persoane ca ei, de rabdarea si constienciozitatea de care dau dovada. Viata unor oameni si munca unor doctori nu pot fi terfelite dupa bunul plac al unor persoane care nu au ceva mai bun de facut decat sa creeze tensiuni si sa implice persoane care se trezesc dimineata linistiti si totusi fara voia lor in mijlocul unui conflict.
 • 0 (0 voturi)    
  Si totusi (Joi, 19 ianuarie 2012, 23:08)

  s. [anonim]

  Este intradevar interesant cum aceste acuzatii de plagiat au venit la 3 zile inaintea depunerii dosarelor pentru cei care candideaza la alegerile pentru functia de rector de la UMF Tg.M. Se urmareste desigur separarea univerisitatii dupa principii etnice, iar oportunitatea aparuta , pentru a-i ataca pe cei de la actuala conducere, a fost adusa de D.Hobai, si frustrarea dumnealui legata probabil de pensionarea recenta,de la aceasta institutie. Trebuie avut in vedere ca pana in prezent acest d..Hobai a redactat si furnizat 8 scrisori in care se aduc acuzatii de plagiat, iar atitudinea dumnealui nu mai aduce deloc nici a moralitate, spirit justitiar sau interes fata de activitatea de cercatare a celor de la UMF, ci mai degraba a razbunare- prosteasca, desigur avand in vedere ca a facut parte din acest sistem ani de zile in care nu a avut initiative de genul.
  Este trist ce se intampla din prisma faptului ca acest acest scandal nu pateaza doar imaginea d. rector a dnei pro-rector ,sau a asistentilor universitari ( victime colaterale in acest caz) ci a intregii universitati,cu repercusiuni asupra studentilor.
  E nedrept sa punem etichete unor oameni care isi dedica fiecare zi, de ani de zile , acestei universitati. E nedrept sa patam imaginea si cariera unor tineri doctori , judecand nefondat activitatea lor.... Acest scandal are substraturi mult mai profunde decat ar parea la prima vedere- subtraturi de natura etnica, politica.
  In rest atat A.Ivanescu cat si S.Sorlea mi-au fost profesori, sunt niste oameni deosebiti, niste chirurgi f buni. D. dr Ivanescu este genul de persoana pe care daca l-ai cunoaste ti-ar fi greu sa crezi ca ar plagia, la felul in care sa implica in absolut ceea ce face- de la predat, rabdarea fata de studenti dar mai ales cea fata de pacienti si increderea pe care le-o inspira. Asa ca haideti sa ii lasam pe cei de la ARACIS,respectiv Comisia de Etica a Cercetarii sa puna verdicte.
 • 0 (0 voturi)    
  - (Miercuri, 15 februarie 2012, 14:34)

  ce parere [anonim]

  ce parere aveti despre candidatul la functia de rector al universitatii din pitesti , didea, care a copiat in proportie de 95% planul managerial de la altii, spunand ca e in "consortiu"? ce rector ar fi acela - ma cutremur!!!br!!!!- care nu are nici macar o idee proprie? si culmea, are sustinator un mic de sindicalist care tremura datorita frustrarilor in loc sa se ocupe de functia pentru care este platit, aceea de cadru didactic? rusine vai pentru acea parte a comunitatii locale care sustine asa ceva...
 • 0 (0 voturi)    
  nu vrem separatie (Marţi, 21 iunie 2016, 19:36)

  Stefan Cel Mare Si Sfant [anonim]

  Separatia de la UMF TarguMures trebuie privita ca un ACT DE DISCRIMINARE LA ADRESA MAJORITATII SI RASISM, si trebuie sanctionata ca atare de societatea civila si Politia Romana!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by