Presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Ionut Poenaru, a anuntat intr-o interventie la RTV ca aproape 400 de studenti vor veni duminica seara, incepand cu ora 20.00, in Piata Universitatii pentru a participa la manifestatiile din Capitala.

"Am vazut ce s-a intamplat aseara in Piata Universitatii si am decis, impreuna cu liderii de organizatii studentesti, sa iesim in seara asta. Suntem aproximativ 300-400 de studenti care vom veni la ora 20.00 in Piata", a spus presedintele UNSR.

El a declarat ca studentii vor manifesta pasnic. "Studentii care vor fi condusi de noi nu vor apela la niciun fel de violenta, nu instigam, vom protesta pasnic".

Cu privire la motivul pentru care vor protesta, Poenaru a spus ca studentii "vor o schimbare pentru toti oamenii din tara asta". "Nu ne intereseaza cine ajunge la putere... pentru ca nu il indragesc nici pe Ponta, nici pe Antonescu, nici pe Vadim (...) Nu e prima data cand iesim in strada. Noi am iesit si cu Legea educatiei, dl Funeriu ne-a tratat cu indiferenta, legea a fost asumata prin raspunderea guvernului... nu vrem sa se intample acelasi lucru si cu Legea sanatatii".

Intrebat daca au cerut autorizatie de la primarie pentru acest protest, Poenaru a declarat ca "oricum ne vom lua amenda, nu e prima data". "Am primit amenzi si cand am primit autorizatie, pentru ca eram mai multi de 500... asa ca, ori ca este autorizat, ori ca nu, amenzile tot le vom lua", a spus Poenaru.