Unul dintre liderii galeriei Dinamo, Mihnea Ionescu, a declarat duminica, la Realitatea TV, ca autoritatile incearca sa caute "un tap ispasitor" acuzand implicarea suporterilor de fotbal in confruntarile violente care au avut loc sambata seara in Piata Universitatii intre manifestanti si jandarmi.

El a precizat ca a "fost in trecere" prin Piata Universitatii, unde a ramas "ceva mai multa vreme" acolo: "Eu am fost in trecere, curios, dar am ramas pentru ceva mai multa vreme, pe trotuar, fara sa facem probleme".

"Chiar daca oamenii astia sunt membri ai galeriilor, ei nu au voie la o opinie politica?", s-a intrebat acesta, adaugand ca faptul ca in prezent sunt "fisati" de jandarmerie si de politie peste 5.000 de suporteri de fotbal arata ca Romania este un "stat politienesc".

El a precizat ca nimeni nu isi pune problema daca Jandarmeria a "participat la escaladarea violentelor, prin urmarirea unor grupuri de oameni care nu scandau".

"Eram in trecere, dar mi se pare normal ca oamenii sa se stranga vizavi de lipsa de transparenta a guvernului Romaniei in mazilirea doctorului Arafat, care a avut o actiune de pionierat in Europa de Est", a spus Mihnea Ionescu.

Liderul galeriei Dinamo a precizat ca are aceleasi nemultumiri ca ale majoritatii oamenilor care se aflau in piata.

"Nu au raspuns (manifestantii) unei chemari de pe Facebook, multi erau in trecere, a mai fost si un meci de fotbal la Polivalenta", a continuat acesta, mentionand ca a aflat de miting de la televizor.

"Oamenii normali, care isi fac datoria in aceasta tara, au dreptul sa se adune, e ca un fel de agora, in care oamenii se aduna sa discute fel si fel de probleme", a adaugat Mihnea Ionescu.