Mii de oameni au iesit din nou in strada, duminica, in mai multe orase din tara, pentru noi manifestatii anti-putere sau de sustinere a medicului Raed Arafat. Mitinguri au avut loc sau sunt in desfasurare la Iasi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Galati, Vaslui, Ploiesti, Deva, Hunedoara sau Satu Mare.

Ora 19.25 Peste 1.500 de manifestanti marsaluiesc duminica seara pe strazile Timisoarei, iar soferii claxoneaza in semn de solidaritate cand trec prin dreptul coloanelor.

Daca pana la ora 17.00 in Piata Operei se adunasera circa 100 de manifestanti, in majoritate revolutionari, dupa acea ora au sosit peste 800 de suporteri din galeria echipei de fotbal Politehnica Timisoara.

Acestia au pornit de la Catedrala spre Complexul Studentesc, strigand "Veniti cu noi!", "Pacat, pacat de sangele varsat!", "Ole, ole, noi uram partidele!", blocand un sens de mers pe unul din bulevardele centrale ale orasului, care conduce spre Podul Michelangelo, relateaza Agerpres.

Unii dintre studenti li s-au alaturat protestatarilor care au pornit spre Prefectura, de unde intentioneaza sa revina in Piata Operei.

Marsul se desfasoara fara incidente si este supravegheat de 60 de jandarmi, care nu au fost nevoiti sa intervina.

Ora 19.15 Aproximativ 500 de protestatari sunt in strada la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Manifestantii au inconjurat orasul in mars, ajungand la cele mai importante institutii - Primarie, Prefectura - scandand lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale. Acestia s-au indreptat catre campusul studentesc "Hasdeu", unde studentii au iesit la ferestre. Ulterior, manifestantii s-au indreptat spre Piata Unirii, unde s-au intalnit cu alt grup de protestatari.

Printre protestatari sunt membri ai galeriilor echipelor locale de fotbal, in principal suporteri ai 'U' Cluj.

Ora 19.00 Protestatarii din Pitesti manifesteaza in fata sediului PDL. Sutele de protestatari care s-au strans duminica seara in Piata Vasile Milea din Pitesti au ajuns in fata sediului PDL si au blocat circulatia pe una dintre principalele artere rutiere, relateaza Agerpres.

Protestatarii scandeaza impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului si cer alegeri anticipate. Fortele de ordine incearca sa ii indeparteze pe participantii la protest care ocupa partea carosabila.

Cluj-Napoca. Cateva zeci de persoane s-au adunat duminica, incepand cu ora 12.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca la un miting care, dintr-o miscare de sustinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat, s-a transformat intr-o manifestatie anti-putere, relateaza Agerpres.

Oamenii au strigat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului si au cerut majorarea salariilor si a pensiilor. Ei au mai cerut si demisia ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli.

Potrivit Mediafax, protestatarii au pancarte pe care scrie: "Te stim chior, dar nu si surd cand strigam salveaza SMURD", "Basescu si ai lui, criminalii statului" si striga "Jos Basescu", "Jos Guvernul", "Clujule, trezeste-te", "Nu va fie frica ca Basescu pica", "Demisia", "Afara, afara, javrele din tara".

Totodata, acestia au protestat si impotriva masurilor luate de jandarmi la mitingul de la Bucuresti prin agitarea unor pancarte pe care scria "Rusine jandarmii bucuresteni".

Protestul nu este autorizat, iar in piata se afla jandarmi care supravegheaza manifestarea pentru a nu aparea incidente. Singura masura luata, pana in acest moment, de fortele de ordine a fost sa imparta celor prezenti fluturasi prin care li se atrage atentia ca risca amenzi destul de mari participand la un miting neautorizat.

Printre protestatari se afla un grup de persoane cunoscute ca fiind activisti impotriva proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana si un grup de monarhisti care au arborat steagurile regaliste. Manifestarea este sustinuta si de membrii celor doua organizatii de tineret ale PSD si PNL Cluj.

Galati. Aproximativ 50 de persoane, in majoritate pensionari, s-au adunat, duminica, pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor din Galati, intr-un protest spontan impotriva impotriva Guvernului si presedintelui Traian Basescu, relateaza Agerpres.

Initial, o parte dintre protestatari s-au adunat in fata sediului Prefecturii Galati, dupa care s-au alaturat celor prezenti pe esplanada Casei de Cultura a Sindicatelor.

Manifestantii afiseaza si striga lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale, dar flutura si tricolorul consacrat in timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Participantii la protestul spontan au spus ca se asteapta ca dupa ora 15.00, anuntata initial ca ora de incepere a manifestatiei, numarul celor care au iesit in strada sa creasca.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Galati, locotenent Costin Barbu, a declarat ca protestul, desi nu a fost autorizat, se desfasoara pasnic, fara incidente.

Alba Iulia. Aproximativ 200 de persoane participa, duminica, la un mars de protest pe strazile municipiului Alba Iulia, fata de situatia sociala si economica din Romania si cer demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului condus de Emil Boc, relateaza Mediafax.

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, in jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetatii din Alba Iulia, in urma unor mesaje transmise, in ultimele zile, pe retelele de socializare. Oamenii au steaguri si esarfe tricolore, dar si pancarte cu mesaje precum "Jos mafia Basescu-Boc", "Jos dictatorul, criminal incult, mitocan".

Un grup de tineri poarta un banner alb cu mesajul "Desteapta-te romane/Canta toata Romania/ Ca e alta zi sub soare/Sa impartim saracia".

Ulterior, protestatarii au pornit intr-un mars spre Catedrala Reintregirii pentru a se ruga pentru viitorul Romaniei.

Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu va fie frica si Basescu pica", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", "Hotii, hotii", "Piticu si cu chioru au umilit poporul".

Unul dintre protestatari a declarat ca prin aceasta actiune vor sa ia atitudine fata de "dictatura actualei puteri" si sa isi exprime nemultumirea fata de situatia economica si sociala din Romania, dar si fata de faptul ca reprezentantii puterii "au inceput sa loveasca intr-un sistem care functiona foarte bine in Romania: SMURD".

Slobozia. Peste 250 de manifestanti au protestat si duminica, pentru a doua zi consecutiv, la Slobozia, in fata Institutiei Prefectului, impotriva presedintelui si a Guvernului.

Punctul de intalnire al protestatarilor a fost in fata Centrului Cultural UNESCO 'Ionel Perlea', de acolo pornind cu steaguri, fluiere, sticle goale de plastic si bannere spre sediul Prefecturii.

Timp de aproape doua ore, acestia au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, au fluierat, huiduit, aratandu-si in context nemultumirea fata conditiile socio-economice actuale.

Dupa aproape doua ore, participantii la manifestatia spontana au pornit in mars pe strazile Sloboziei pana in fata sediului Partidului Democrat Liberal, unde au mai protestat aproximativ o jumatate de ora.

Pe traseu, participantii la protest indemnau populatia sa li se alature, insa putini au fost aceia care au dat curs invitatiei, multi afirmand ca le este frica sa nu fie amendati de jandarmi.

Protestul s-a incheiat fara incidente.

Iasi. Peste 250 de persoane s-au adunat duminica la pranz in Piata Unirii din Iasi la un miting pentru sustinerea medicului Raed Arafat, ei scandand totodata lozinci impotriva sefului statului, caruia i-au cerut demisia, relateaza Agerpres. Manifestatiile au inceput in jurul orei 10.00 si s-au incheiat in jurul orei 14.00.

Printre manifestanti s-au afla sindicalisti din sistemul sanitar iesean, pensionari, reprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale, ai Asociatiei Surzilor.

Protestatarii au afisat pancarte cu mesajul "SMURD salveaza oameni, Basescu ii omoara", "Vrem alegeri libere si corecte", "112, salvati SMURD", "Jos Guvernul, jos Basescu". In acelasi timp, manifestantii scandeaza "Veniti cu noi, ca-n 22", "Arafat, roman adevarat", "Vrem anticipate".

La ora 12.00, in Piata Palatului Culturii din Iasi fusese anuntat un protest de solidaritate cu Raed Arafat organizat de tinerii din PNL, acesta fiind singurul protest asumat politic pana la acest moment dintre toate manifestarile care au avut loc in ultimele doua zile in tara.

Potrivit Mediafax, lideri ai PNL Iasi - Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei si Varujan Vosganian - au fost prezenti, intre altii, in Piata Unirii.

Insa, protestatarii care se aflau in Piata Unirii au sustinut ca au venit in urma discutiilor de pe retelele de socializare, precum Facebook sau Twitter.