Compania detinatoare a vasului de croaziera naufragiat in Marea Mediterana a comunicat oficiilor diplomatice ale Romaniei in Italia ca la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turisti romani, precum si 27 de cetateni romani care faceau parte din personalul de bord si servicii al navei, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa al MAE, din dispozitia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, consulul general al Romaniei la Bologna s-a deplasat la Grosseto, pentru a elibera titluri de calatorie unui numar de aproximativ 20 de cetateni romani, care s-au aflat la bordul vasului de croaziera Costa Concordia, naufragiata in Marea Mediterana.

"Reprezentantii diplomatici romani vor asigura, in continuare, la cerere, asistenta consulara necesara tuturor cetatenilor romani implicati in acest incident", precizeaza MAE.

Compania detinatoare a vasului de croaziera a comunicat oficiilor diplomatice ale Romaniei in Italia faptul ca la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turisti romani, precum si 27 de cetateni romani, care faceau parte din personalul de bord si servicii al navei, se mai arata in comunicat.

"Oficiile diplomatice ale Romaniei in Italia (Ambasada Romaniei la Roma, Consulatele Generale ale Romaniei la Bologna si Torino) mentin legatura permanenta atat cu autoritatile italiene, cat si cu armatorul, pentru stabilirea modalitatilor de transport al cetatenilor romani in tara, compania italiana urmand sa acopere costurile repatrierii acestora", mentioneaza MAE.

Conform declaratiilor Prefectului din Grossetto, la ora 11.00 (ora locala), au fost confirmate 3 persoane decedate si 14 raniti.

MAE a comunicat ca printre persoanele decedate nu se afla cetateni romani.