Un miros neplacut si puternic a dat de gol un grup de imigranti din Ungaria si Romania, suspectat de comiterea unui furt, politistii devenind banuitori dupa ce au oprit joi, la Nickelsdorf, vehiculul in care se aflau si care mirosea a balegar. Cei trei barbati au devenit suspecti nu doar din cauza mirosului neplacut, ci si pentru ca aratau a fi murdari, informeaza Austrian Times citat de Mediafax.

Politia a gasit in camioneta cu care se deplasau patru anvelope de tractor, un ax de tractor si un utilaj de siloz, in valoare de aproximativ 9.000 de euro. Barbatii, a caror identitate si cetatenie nu este precizata, au facut declaratii contradictorii cu privire la originea partilor mecanice murdare si nu au putut dovedi ca sunt proprietarii lor. Ei au fost arestati, iar ulterior interogati in legatura cu un jaf care a avut loc la St Peter an der Au.

Suspectii, cu varste intre 29 si 45 de ani, au devenit mai cooperanti in timpul interogatoriului. "Ei au aratat ca au muncit acolo (St Peter an der Au), dar nu au fost platiti de catre fermier si de aceea au luat partile (mecanice) cu ei", a anuntat politia.

Imigrantii au mai declarat ca ferma la care au muncit le datoreaza fiecaruia cate 3.500 de euro. De asemenea, acestia le-au declarat politistilor ca au fost nevoiti sa doarma intr-o camera neincalzita si au trait in conditii insalubre.

In prezent, politia efectueaza investigatii sub acuzatia de "exploatare a unor (cetateni) straini".