Comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii si Colegiul Medicilor se opun standardizarii si urmaririi cheltuielilor, de aici rezulta dezastrul despre care vorbea presedintele tarii, Traian Basescu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, seful CNAS, Lucian Duta.

Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri, ca trebuie rezolvata problema monopolului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care este "un dezastru" din punctul de vedere al cheltuielilor.

"Este adevarat ceea ce a spus presedintele. Asta din cauza opozitiei sistemului. Ma refer la lipsa standardizarii actului medical si la urmarirea cheltuililor", a declarat presedintele CNAS, Lucian Duta.

Potrivit lui Duta, comisiile de specialitate ale MS si Colegiul Medicilor se opun standardizarii actului medical. "Sigur, este vorba despre comisiile de specialitate ale MS si despre Colegiul Medicilor", a mentionat seful CNAS.

Traian Basescu a criticat, de asemenea, "politizarea" sistemului medical, "ineficienta" administrativa si "coruptia" din sistem. Presedintele a spus ca toate aceste probleme trebuie rezolvate pentru a clarifica si problema subfinantarii sistemului de sanatate, in pofida faptului ca bugetul alocat acestuia a crescut de la un miliard de euro, in 2000, la 5 miliarde de euro, in 2011.

"Sistemul de sanatate trebuie depolitizat cat mai curand", a subliniat seful statului.