Presedintele Traian Basescu si-a pus, marti seara, la ambasada Chinei, un sort de bucatarie si a participat, alaturi de ambasadorul acestei tari la Bucuresti, la prepararea unor produse traditionale chinezesti, relateaza Mediafax.

Traian Basescu a participat la prepararea unor produse traditionale chinezestiFoto: Presidency.ro

Seful statului a participat, marti, la ceremonia organizata de Ambasada Chinei de la Bucuresti pentru a marca intrarea, la 23 ianuarie, in noul an care va corespunde, potrivit traditiei chineze, Anului Dragonului de apa.

La eveniment, desfasurat fara presa, au fost prezenti si ministrii Elena Udrea, Teodor Baconschi, Kelemen Hunor, precum si consilieri de la Presedintie.

Potrivit unor fotografii postate miercuri pe site-ul Presedintiei, seful statului si-a pus, in timpul ceremoniei, un sort de bucatarie, la fel ca alti participanti la eveniment, si a luat parte la prepararea unor produse culinare traditionale.

Pe sorturile purtate de cei care au participat la momentul gastronomic scria "Sweet taste". De asemenea, sorturile aveau imprimate imagini cu prajituri si fructe.

La ceremonia de la Ambasada Chinei, cei prezenti au asistat la un spectacol artistic, cu dansuri traditionale. Seful statului le-a vorbit celor prezenti, potrivit fotografiilor.

Receptia a inceput la ora 17.00, iar, la final, presedintele a asistat, alaturi de Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei la Bucuresti, la un impresionant foc de artificii in curtea ambasadei, care a durat mai multe minute. In acest timp, presedintele si sefa misiunii diplomatice au schimbat cateva cuvinte.

Anul chinezesc viitor va incepe la 23 ianuarie si se va incheia pe 9 februarie 2013. Acest an va corespunde anului Dragonului de apa, fiind, potrivit astrologilor chinezi, un an tumultuos, plin de evenimente neprevazute.