Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat marti seara, la B1 TV, ca filmul "Kapitalism - reteta noastra secreta" a fost comandat de serviciile secrete din Belgia si Germania.

Ioan NiculaeFoto: Agerpres

Ioan Niculae spune ca filmul a avut drept rol defaimarea investitorilor romani.

"A fost o comanda a serviciului de spionaj din Europa de Vest, nu din Europa de Est, in care, contra a 70.000 de euro, bugetul filmului, comanda a fost foarte clara, iai pe toti primii cinci sau sapte investitori din Romania si faceti-i zob. M-a luat pe mine, pe Copos, pe Patriciu si ne-a facut zob. Absolut, sigur a fost un serviciu secret", a afirmat Ioan Niculae, citat de site-ul televiziunii B1 TV.

Omul de afaceri a spus ca realizatorii filmului nu au prezentat decat ce au vrut, respectiv imagini filmate cu camera ascunsa.

"In schimbul acestei sume de bani, din tot ce li s-a prezentat, investitii si fapte, n-au dat absolut nimic in film cu partea pozitiva, au dat totul ca camera tarata pe pamant sa-si bata joc de noi. Servicii din Germania si Belgia", a spus acesta.

El acuza aceste servicii secrete ca vor sa distruga Interagro, un agent economic cu actionariat privat romanesc, iar intreg dosarul Romgaz ar fi doar o actiune de santaj.

"Ar putea sa fie un caz unic pentru Romania, eu nu inteleg ce inseamna subminarea economiei nationale. Sigur asistam la un santaj, la distrugerea unui agent economic cu actionariat privat romanesc in sistem public-privat, public insemnand Parchetul General si privat insemnand marea majoritate a televiziunilor", a adaugat Niculae.

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro, companie despre care procurorii sustin ca ar fi fost favorizata in contractele cu gaz din rezervele de stat in dosarul in care DIICOT a inceput urmarirea penala impotriva a 40 de directori din cadrul Ministerului Economiei, ANRE si Romgaz pentru subminarea economiei nationale, apare intr-o secventa din filmul "Kapitalism - reteta noastra secreta" in care le spune angajatilor sai ca va suna la un secretar de stat pentru a fi admisa o contestatie facuta de compania sa.

Scena cu pricina a fost filmata in curtea combinatului chimic de la Zimnicea. In film Niculae discuta cu angajatii sai despre un proiect la care compania sa a pierdut o licitatie. Unul dintre angajati ii spune ca au depus o contestatie in urma licitatiei, iar Niculae intreaba cine trebuie sa o aprobe si spune ca il va suna pe secretarul de stat.