Medicul Tudor Ciuhodaru, numit, marti, consilier al ministrului Sanatatii pe probleme de urgenta, a declarat pentru Realitatea TV ca in cazul in care i se ofera functia de subsecretar de stat, ramasa libera dupa plecarea lui Raed Arafat, nu o va accepta pentru ca are alte proiecte.

Referitor la demisia lui Raed Arafat, Tudor Ciuhodaru a precizat ca "il astept in echipa ce va contribui la noua lege a sanatatii, sa vina cu propunerile pe care le considera necesare. Eu, pe ale mele, le-am facut inca de la sfarsitul sesiunii parlamentare."

Intrebat ce va face, concret, in calitate de consilier onorific, cu privire la noul proiect de sanatate, Tudor Ciuhodaru a declarat:

"Marea problema a fost, la un moment dat, ca, vezi Doamne, intra privatul, se desfiinteaza SMURD-ul, ca nu va mai exista gratuitate in sistemul medical de urgenta. Ba da, va exista, in continuare, gratuitate in sistemul medical de urgenta, sisteme de asistenta de urgenta vor exista in continuare. [...] Si eu si dumeavoastra putem deveni oricand pacienti; pe mine ma intereseaza sa ajunga ambulanta la timp, sa aiba medic si asistent [...]. Dar daca dumneavoastra sunteti un investitor care stie sa isi dramuiasca banii, sa cumpere ambulante acreditate de Ministerul Sanatatii, sa aiba personal medical si nu paramedical pe aceste ambulante, sa ajunga in doua minute, sa aiba elicopterele proprii, sa pot folosi banii mai eficient pe sistemul de urgenta, s-ar putea sa am mai multe servicii..."

Intrebat in legatura cu banii publici care, potrivit proiectului de lege, ar urma sa mearga catre sistemul privat, deputatul independent afiliat UNPR a declarat:

"Aici haideti sa hotaram intr-adevar ce vrem, vrem sistem public sau sistem privat, sau vrem si una si alta [...]. Exista posibilitatea sa platim servicii medicale si poate dumneavostra nu aveti timpul, sau vreti niste servicii medicale suplimentare. Poate ati apelat vreodata la un investitor privat pe aceasta tema. Va dati seama ca, din punctul de vedere al asistentei medicale, exista sisteme paralele care se pot completa. Da, trebuie sa vedem intr-adevar sa existe, aici este marea problema, sa existe acel tarif unic pe caz moderat, sa existe un pachet de servicii medicale, sa nu mai fie comunismul asta, socialismul asta, in care platim toti si nu stim pentru ce platim, si, mai mult decat atat, sa stiu ca atunci cand ajung intr-un spital, fie ca este public, fie ca este privat, am toate serviciile medicale pe care le-am platit inainte."