Ministrul Sanatatii a declarat, marti, intrebat despre o eventuala demisie a lui Raed Arafat, ca decizia ii va apartine subsecretarului de stat si o va respecta, precizand ca acesta si-a exprimat de mai multe ori ingrijorarea privind sistemul de Urgenta si ca a incercat sa il linisteasca, dar nu a reusit. Ritli Ladislau mai spune ca in cursul zilei de marti va discuta cu Raed Arafat, "cu argumente pro si contra", segmentul de Urgenta din proiectul Legii sanatatii.

"L-am invitat pe colegul meu sa analizam impreuna acest segment de Urgenta, sa comentam impreuna, cu argumente pro si contra. Eu astazi ma asez sa discut cu el", a afirmat Ritli Ladislau, citat de Mediafax.

Intrebat despre o eventuala demisie a lui Raed Arafat, ministrul Sanatatii a spus: "E o decizie a domnului Arafat, respect decizia dansului. Este un coleg foarte bun, cu experienta (...). De fiecare data cand am discutat despre medicina de urgenta din noul proiect, si-a exprimat ingrijorarea, am incercat sa il linistesc, dar nu am reusit".

Intrebat despre opinia presedintelui Traian Basescu in acest sens, ministrul Sanatatii a spus ca seful statului vede lucrurile "global": "Domnul presedinte vede lucrurile global, nu putem neglija punctul de vedere al dansului. Legea trebuie discutata fara resentimente, fara idei preconcepute".

Ministrul a subliniat insa ca nu este de acord sa fie proiectata "o imagine de dezastru" referitoare la noua Lege a sanatatii: "Nu vad un dezastru in sistemul de Urgenta daca aceasta lege va fi aplicata. Sistemul functioneaza bine, dar pot fi aduse reglementari in plus".

El a precizat ca in mod sigur vor fi schimbate foarte multe articole din proiectul noii Legi a sanatatii, in urma dezbaterilor publice si, de asemenea, vor urma alte acte subsecvente.

Presedintele Traian Basescu a intervenit, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, la care era invitat subsecretarul de stat Raed Arafat, replicand nemultumirilor exprimate de acesta din urma legate de proiectul noii Legi a sanatatii. Seful statului si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii au avut un schimb de replici in emisiune.