Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii Raed Arafat ar trebui sa-si dea demisia, daca nu sustine pozitia Guvernului in privinta legii sanatatii, a declarat la RFIsecretarul general al PDL, Ioan Oltean. Democrat-liberalul a afirmat ca Executivul nu ar trebui sa-si asume raspunderea pe acest act normativ, pentru ca "importanta sa este foarte mare".

Reporter: Eventuala demisie a subsecretarului de stat Raed Arafat ar fi o pierdere sau mai degraba un pas inainte, din punctul dumneavoastra de vedere?

Ioan Oltean: Domnul Arafat este subsecretar de stat si in consecinta este membru al actualei guvernari. In aceasta calitate, domnia sa nu poate exprima opinii contrare politicii guvernamentale. Este inadmisibila o asemenea atitudine! Daca are asemenea opinii, daca domnia sa nu este de acord cu modul in care Guvernul gandeste reforma in domeniul sanatatii si in speta legea sanatatii, singura solutie este sa-si dea demisia si sa plece si pe urma, in aceasta calitate independenta de Guvern, poate sa-si exprime pozitii personale. Noi ii recunoastem meritele deosebite in infiintarea SMURD, in consolidarea acestei activitati, dar in acelasi timp consideram ca domnia sa este un reprezentant al Puterii actuale si in consecinta, trebuie sa actioneze in sensul Puterii si nu in opozitie cu aceasta.

Luni seara, Traian Basescu a atacat dur pozitiile publice exprimate de doctorul Raed Arafat asupra Legii Sanatatii si a sugerat ca acesta ar trebui sa-si dea demisia, daca va continua sa critice acest proiect. Traian Basescu a intervenit telefonic la o emisiune a Realitatii TV in care era invitat Raed Arafat si i-a reprosat acestuia ca ar crea o "psihoza publica".

"Nu e o lupta personala, maine pot sa gasesc un loc si sa ma duc imediat, si cu plata si cu salariul mai bun", a raspuns Arafat.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.