Sunteti in cautarea unui unui chilipir pentru vacanta de iarna? Merita sa mergeti la schi in Europa de Est, deoarece aici sunt hoteluri considerabil mai ieftine decat in Alpi. Cel mai ieftin este la Predeal, statiune in care pretul mediu de cazare pe noapte in camera dubla este de 55 de euro, in luna ianuarie, arata un top in care au fost incluse 25 de statiuni montane in functie de pretul la cazare, realizat de publicatia germana Bild.

Pe locul 5 este Poiana Brasov, unde te poti caza in medie cu 95 de euro pe noapte in aceasta luna.

Sunt si statiuni de schi din Polonia si Bulgaria care atrag atentia iubitorilor de sporturi de iarna prin preturi mici. Cei de la Bild scriu despre locuri ca Bansko (Polonia), Szczyrk (Polonia) si Zakopane (Polonia) care au partii asemanatoare si concureaza cu statiunile din Austria, Elvetia si Franta. Dar, in Polonia si Bulgaria o zi de schi care include si inchiriatul echipamentului si pranzul este mult mai ieftina.

Cele mai mari preturi pe partie sunt in Elvetia, in hoteluri precum Nobel St Moritz sau Gstaad unde pentru o noapte de cazare se plateste circa 422 de euro intr-o camera dubla standard.

In Germania, cele mai bune preturi la cazare sunt in statiunea Winterberg din regiunea Sauerland, cu un pret mediu pe noapte de camera de 139 de euro.