Decizie importanta pentru justitia din Romania

Hotarare CEDO: Reducerea salariilor cu 25% respecta drepturile omului

de D.T.     HotNews.ro
Duminică, 8 ianuarie 2012, 12:49 Actualitate | Esenţial


Prin decizia de inadmisibilitate pronuntata la data de 6 decembrie 2011 in cauzele Felicia Mihaies impotriva Romaniei si Adrian Gavril Sentes impotriva Romaniei , Curtea Europeana a Drepturilor Omului a constatat neincalcarea de catre Statul roman a dispozitiilor articolului 1 din Protocolul Aditional nr. 1 la Conventie, sub aspectul reducerii cu 25% a salariilor, informeaza site-ul Hotararicedo.ro. Potrivit sursei citate, solutia Curtii, extrem de importanta pentru instantele interne, este de natura sa puna capat controversei legate de respectarea drepturilor fundamentale ale omului in contextul reducerii cu 25% a salariilor, ca urmare a aplicarii Legii nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.
 • Reprezentantii USL anuntau, anul trecut, ca ii vor sprijini, prin acordarea de consultanta juridica gratuita, pe cetatenii care vor sa atace la CEDO legile austeritati
Potrivit site-ului hotararicedo.ro, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a confirmat interpretarile succesive ale Curtii Constitutionale, dar si pe acelea ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un recurs in interesul legii, pronuntat insa intr-un aspect subsidiar, infirmand unele interpretari izolate ale instantelor judecatoresti competente sa solutioneze cauze privind conflictele de munca.

Prezentarea deciziei

Potrivit situatiei de fapt retinute de Curte, pe baza informatiilor prezentate de catre reclamanti, acestia sunt angajati in cadrul Primariei din Chisineu Cris, judetul Arad. Printr-o decizie din 21 iunie 2010, salariul reclamantilor a fost redus cu 25%, pentru o perioada de sase luni (3 iulie 2010 - 31 decembrie 2010), in temeiul Legii nr. 118/2010, reducere care le-a produs o pierdere salariala totala de 757 lei, respectiv de 3346 lei.

Invocand dispozitiile articolului 1 din Protocolul Aditional nr. 1 la Conventie, reclamantii s-au adresat instantelor judecatoresti, actiunile fiind respinse irevocabil prin decizia din 21 iunie 2010 pronuntata de Curtea de Apel Timisoara, care a mentinut solutiile de prima instanta ale Tribunalului Arad, apreciind ca masura are caracter temporar si exista o legatura de proportionalitate intre mijloacele utilizate (reducerea cu 25% a cuantumului salariului) si scopul legitim urmarit (reducerea cheltuielilor bugetare/reechilibrarea bugetului de stat).

Reclamantii s-au adresat Curtii Europene a Drepturilor Omului, invocand incalcarea articolului 1 din Protocolul Aditional nr. 1 la Conventie.

Prin decizia de inadmisibilitate pronuntata, Curtea a reamintit ca dispozitiile Conventiei nu confera un drept de a primi un salariu intr-un anumit cuantum (a se vedea cauza Vilho Eskelinen si altii c. Finlandei [M.C.], hotararea din 19 aprilie 2007, nr. 63235/00, par. 94, si mutatis mutandis, cauza Kjartan Asmundsson c. Islandei, hotararea din 12 octombrie 2004, nr. 60669/00, par. 39). Nu este suficient ca un reclamant sa invoce existenta unei "contestatii reale" sau a unei "plangeri credibile".

O creanta poate fi considerata drept o "valoare patrimoniala", in sensul art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventie, numai atunci cand are o baza suficienta in dreptul intern, spre exemplu atunci cand este confirmata de o jurisprudenta bine stabilita a instantelor (Kopecky c. Slovaciei, hotararea din 28 septembrie 2004, par. 45-52).

Revine statului, sa stabileasca, de o maniera discretionara, ce beneficii trebuie platite angajatilor sai din bugetul de stat. Statul poate dispune introducerea, suspendarea sau incetarea platii unor astfel de beneficii prin modificari legislative corespunzatoare (cauza Ketchko c. Ucrainei, hotararea din 8 noiembrie 2005, nr. 63134/00, par. 23).

Totusi, atunci cand o dispozitie legala este in vigoare si prevede plata anumitor beneficii, iar conditiile stipulate sunt respectate, autoritatile nu pot refuza in mod deliberat plata acestora atata timp cat dispozitiile legale raman in vigoare. In mod similar, un reclamant poate invoca o ingerinta in dreptul la respectarea bunurilor sale, in ce priveste salariile, atunci cand a fost recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca dreptul la o creanta suficient de bine determinata impotriva statului pentru a fi exigibila (cauza Muresanu c. Romaniei, hotararea din 15 iunie 2010, nr. 12821/05, par. 26).

 • Citeste integral despre sentinta CEDO in cauzele Felicia Mihaies impotriva Romaniei si Adrian Gavril Sentes impotriva Romaniei pe site-ul hotararicedo.ro


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18593 vizualizari

 • -24 (44 voturi)    
  Trebuia cu 100% ! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:00)

  Trepanat Oranj [anonim]

  ...
  • +61 (69 voturi)    
   Decizia CEDO este corecta (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:06)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Trepanat Oranj

   Este normal ca un stat sa reduca cheltuielile publice in criza mondiala, pentru ca sectorul privat scade si banii din taxe si impozite sunt mai multi.

   Altfel incepe statul sa tipareasca bani si ajunge tara cu inflatie de 600% cum era in timpul lui PSD-ului si a lui Iliescu sau direct in faliment ca Grecia.

   Da prostii care se uita la imbecilitatile lui Voiculescu normal ca nu inteleg nimic din ce se intampla in lume, europa sau Romania.
   • +41 (51 voturi)    
    Nu/l certa! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:22)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Doar este trepanat!
    El zice ca oranj, dar se vede treaba ca este tricolor!
    Oameni ca el sunt multi! Milogi, pomanagii, lenesi, manipulatori, prefacuti...
    Nu stiu ce este aia munca!
    Au lucrat la stat inainte sau sunt bugetari acum!
    Ei nu trebuie sa munceasca, lor trebuie sa li se dea. Ei trebuie sa fure sau sa fie furati, dar lor trebuie sa li se dea.
    Daca ar fi lucrat in privat ar sti despre ce este vorba.
    Asa, nu ai cu cine, dane!
    E rau ca sunt multi si au drept de vot!
    Si de lenesi ce sunt, nu mai gandesc; lasa tembelizorul sa vorbeasca pentru ei. Ei sunt doar niste papagali care repeta ce le toaca latrinele.
    • -24 (30 voturi)    
     sa presupunem (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:01)

     leaf [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

     sa presupunem ca esti un bugetar care iti faci datoria ca la carte: lucrezi disciplinat, corect, nu iei spaga niciodata, ajungi la timp la lucru, pleci cand se termina programul. da, exista si din astia. iti faci un plan pe urmatorii trei ani: vrei sa faci cateva lucruri, trebuie sa cumperi, dar nu poti fara un credit din banca. iti iei credit, vine criza, si iti taie nenorocitii 25 la suta, pe care promit ca ti-i dau inapoi la 1 ianuarie 2011. nu se intampla. ti se aplica o groaza de taxe pe care ti le iau din salar. astfel, ajungi, in pliina criza la o reducere de 45 la suta.

     da, e legal ca statul, dupa incheierea contractului de munca, sa iti scada salariul, dar sa mentina numarul de ore de munca, ba chiar suplimentar.

     da, noi nu intelegem ce inseamna dreptul la munca, si obligatiile angajatorului.
     • +31 (35 voturi)    
      bugetaruke (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:18)

      george [anonim] i-a raspuns lui leaf

      se vede de la o poaasta ca nu ai lucrat la privat niciodata. Un privat te poate da afara cand vrea el, iti poate reduce saklariul, chiar daca ai semnat un contract cu el. In situatia cand afacerea nu ii mai merge bine, una din metodele de reducere a cosrurilor este reducerile salariale, fie prin reducerea salariilor tuturor angajatilor fie prin reduceri de personal. Chestia care o spui tu, cu facutul de credite ca sa iti poti cumpara nu stiu ce lucru nu tine. Batranii nostri aveau o vorba: nu te intinde mai mult decat iti e plapuma. Daca lucrezi la privat si iti faci un credit asta nu il obliga pe angajatorul tau sa nu iti reduca salariul sau sa te dea afara. Creditul este riscul tau nu al angajatorului. Romanii insa nu stiu sa isi asume responsabilitati
      • -13 (19 voturi)    
       problema e... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:55)

       leaf [anonim] i-a raspuns lui george

       sistemul. se pune accent exclusiv pe profit. asta face din om sclavul sistemului. poate trebuie schimbat ceva.

       sa presupunem ca nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma la credit. ti se pare corect ca un om cu familie sa sufere lipsurile chiar daca a semnat contractul?

       atunci la ce mai avem contracte? raspuns: ca sa isi bata joc cei care conduc (de la stat sau de la privat) de cei care lucreaza pentru ei. garantat exista o alta solutie prin care orice om poate sa se bucure de venitul sau. dar, pentru ca omul este hapsan, cel care are mult vrea si mai mult, chiar daca trebuie sa calce peste cadavre.

       ce e atat de demn in a lasa un om fara salariu sau de a-l reduce cand cel in cauze si-a facut datoria. aici nu vorbim de lenesi, puturosi si incapabili. acestia trebuie maturati din orice institutie. dar vorbim de cei de treaba. aia nu trebuie sa fie ocrotiti??? ce e atat de "tare" si de laudabil in faptul ca patronul are dreptul sa iti taie salariul?

       se tot lauda sistemul capitalist cu promovarea profesionalismului: adevarul e ca in acest sistem profitul este singurul obiectiv: daca se poate realiza inclusiv prin eliminarea profesionistilor si promovarea pilelor, o vor face.

       deci sistemul capitalist are limite, dar si cei care comit abuzuri si se scuza ca aplica principii capitaliste sunt vrednici de condamnare.
       • +8 (10 voturi)    
        sistemul penibil.. (Luni, 9 ianuarie 2012, 0:39)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui leaf

        cand se dublau salariile in 2007/20080 fara nici o baza in productivitate (culmea, mai si angajau inca 200k), fara nici o crestere a calitatii, in conditiile scaderii populatiei, nu li se parea bravilor bugetari ca li se incalca drepturile unora?

        ce ne tot cramponam de scaderea asta de 25%? iei orice bugetar la mana si-i verifici fluturasii de salariu pe ultimii ani si descoperi (cu uimire?) ca de fapt nu i-a scazut nici un salariu.. din contra. si te intrebi, oare o fi mergand treaba la stat de 2 ori mai bine in 2012 fata de 2005? ca ei sigur sunt platiti de 2 ori mai bine...
        • -2 (4 voturi)    
         pai ar trebui sa mearga mai bine (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:19)

         marius [anonim] i-a raspuns lui pehash

         macar in ultimii trei ani. altfel de ce am votat pe PDL? ca sa mergem mai prost sau la fel de prost ca inainte?
         • +3 (3 voturi)    
          pai ar trebui sa... (Luni, 9 ianuarie 2012, 11:41)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui marius

          inveti un pic de economie ca sa-ti dai seama ce inseamna 'mai bine'
        • 0 (4 voturi)    
         sistemul penibil... (Luni, 9 ianuarie 2012, 12:19)

         negativ [anonim] i-a raspuns lui pehash

         ei. aici nu-ti dau dreptate, sotul lucreaza la o primarie, veniturile i-au scazut cu 45% in perioada ianuarie-iunie 2010. Din ianuarie au taiat sporurile, apoi au aplicat in iunie si taierea de 25% si a ajuns la un salariu net de 600 RON. Nici un salariu de 1090 nu cred ca era exagerat. Si iti garantez ca pentru banii aia lucra si lucreaza, nu toti au norocul sa invarta o hartie intr-un birou ...
         • +2 (2 voturi)    
          si concluzia? (Luni, 9 ianuarie 2012, 18:56)

          pehash [utilizator] i-a raspuns lui negativ

          cat avea in 2006-2007 si cat are acum? cate luni a avut salariul scazut? cati colegi au fost concediati? o comparatie cu mediul privat?... :)
          si eu ti garantez ca daca ar lucra cat se lucreaza prin alte tari n-ar mai fi nevoie de atatia angajati si/sau primariile n-ar mai fi atat de incapabile.
          mai mult de atat, sunt convins ca si cel mai 'corect' angajat tot inchide ochii la o gramada de magarii facute de colegi si/sau sefi, ceea ce in codul penal se numeste complicitate la infractiune.
        • 0 (0 voturi)    
         nu ai dreptate...... (Luni, 2 februarie 2015, 6:40)

         Ovidiu Tudor [anonim] i-a raspuns lui pehash

         am avut un salar de 900 lei in mana,pe timpul cand era benzina nici 4 lei/ litru,acum cu recuperari iau 680,deci nu vorbi aiurea ca poate te va crede careva,nu mai avem nici vechime pe statul de plata,stii?De ore suplimentare platite nici nu se pune problema,sau sambata duminica dublu?nici atat,asa ca Mori si dute dracului de tamp dezinformat care ai gura mare!
       • +3 (3 voturi)    
        Nu e nici o problema (Luni, 9 ianuarie 2012, 8:32)

        enter [utilizator] i-a raspuns lui leaf

        Daca statul da salarii cu 25% mai mici, nu te tine nimeni de mana sa te angajezi la privat sau sa-ti faci un business propriu. Astfel, vei pune in valoare mult mai bine calitatile proprii.
        • 0 (4 voturi)    
         Pestele de la cap se impute ! (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:38)

         milud [anonim] i-a raspuns lui enter

         Maririle alea de salarii erau doar o compensare a incremenirii lor timp de aproape 6 ani, timp in care inflatia le adusese la limita suportabilului.
         Numarul de bugetari nu depinde de numarul populatiei ci de problemele pe care le are de rezolvat statul prin institutiile lui. In conditiile unui management defectuos si al coruptiei generalizate, raspunsul ciocoilor ce ne conduc a fost idfentic cu al nomenclaturistilor de partid si de stat de pe vremea comunistilor la orice problema: sa mai aducem oameni !
         Bugetarii de rind isi fac treaba, muncesc pentru salarii pentru care unii dintrte voi nu s-ar da jos din pat stau peste program si risca in fiercare zi sa fie restructurati de un ministru neghiob si locul lor sa fie luat de lipitorii de afise.

         Pestele de la cap se impute !
         • +2 (2 voturi)    
          De la cap, de acord (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:20)

          enter [utilizator] i-a raspuns lui milud

          Data viitoare cand votati, tineti cont ca numirile politice au exact asemenea efecte!
          • -3 (3 voturi)    
           Votam anti PDL ! (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:48)

           Bambina [utilizator] i-a raspuns lui enter

           Da, da, chiar ii vom da jos !
        • -1 (3 voturi)    
         Vorbesti prostii ! (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:44)

         milud [anonim] i-a raspuns lui enter

         Si citi patroni stii tu ca angajeaza pe praful asta ? Si cu ce salariu ?
         Ce afacere stii tu sa mearga pe vremurile astea in afara de smintinirea statului ? Stii vreun privat care face acum bani fara sa vinda ceva statului, direct sau indirect ? Citi crezi ca incap sa suga la vina bugetului ?
         • -1 (1 vot)    
          Ideea ta nu prea tine (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:18)

          enter [utilizator] i-a raspuns lui milud

          Nu e posibil sa te angajezi undeva 'pentru ca e garantat de stat', sa ai salariu mare, si eventual sa mai dai si statul in judecata pentru ca ti-a mai taiat cu cateva procente din salariu.
          Imagineazati urmatorul scenariu, de cosmar, in opinia mea: ne angajam toti la stat, pentru ca avem garantia unui venit, statul ne taie 25%, dupa care mergem la CEDO sa dam in judecata acelasi stat. Nu ajungi tot la furatul propriei caciuli?
          V-ati obisnuit sa nu vedeti padurea de copaci, si sa va plangeti ca 'nu va da statul'. Cine a vazut 'Dallas', poate isi aminteste o replica a batranului Ewing: "Puterea nu se da, Se IA!". Asadar, stimatilor bugetari, luati-va ceea ce va apartine, luati-va salarii pe masura calitatilor voastre!
        • -1 (3 voturi)    
         Profesorii??? (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:47)

         Bambina [utilizator] i-a raspuns lui enter

         Unde la privat sa se duca profesorii de lliceu sau scoala generala, portocaliule????
         • 0 (0 voturi)    
          Pentru Blonde (Marţi, 10 ianuarie 2012, 10:05)

          bogdan [anonim] i-a raspuns lui Bambina

          La scoli private, acolo unde sunt locuri de munca pentru cei cu pregatire superioara (nu exista facultati de "profesori" doar oameni ce au ales meseria de profesor din comoditate si o minoritate din vocatie). Exista extrem de multe locuri unde un profesor ce ar dori sa munceasca poate merge. Necazul e ca majoritatea nu vor acest lucru. Nu vor nici sa predea (cu exceptia celor minoritari cu vocatie) ci doar mult trambitata dublare a salariilor - care evident rezolva miraculos toate problemele din invatamant.
      • +8 (12 voturi)    
       apropo (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:56)

       leaf [anonim] i-a raspuns lui george

       eu chiar lucrez la privat si regula de aur unde lucrez eu este: nimeni nu este de neinlocuit.

       ca sa fiu si mai explicit: nu lucrez la stat.
       • -1 (3 voturi)    
        Draga.. (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:49)

        Vasile [anonim] i-a raspuns lui leaf

        Asa.
        Si cu pompierii cum facem?
        Comanzi online firma de pompieri?
        Sau hai sa crestem pretul asigurarii sa includa si servicii de "pompierat".
        • +6 (8 voturi)    
         Ce zice USL acum? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 23:53)

         Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Vasile

         Nu ar trebui USL, prin Ponta sau Antonescu sa iasa si sa recunoasca ca i-au mintit pe romani? Ca i-au luat de prosti?
         Vreau voturile celor care vor ca PSD si PNL sa dispara din politica romaneasca, fiind partide de sorginte bolsevica!
         • -1 (3 voturi)    
          cersiti voturi ca atat stiti! (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:22)

          enzo [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

          pai si PDL i-a mintit pe romani atunci cand a votat la doua maini (ca avea jumatate de parlamentari absenti) cresterea salariilor profesorilor cu 50%.

          btw, cum comentezi matale declaratia onor d-lui Lazaroiu ca PDL se va alia cu PSD?

          sa vad ce voturi cersesti atunci cand se va intampla asta!
       • -1 (1 vot)    
        pleaca de acolo (Luni, 9 ianuarie 2012, 0:15)

        popadrian [utilizator] i-a raspuns lui leaf

        cat mai poti! eu asa am facut!
       • -1 (1 vot)    
        NU te cred ! (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:51)

        Bambina [utilizator] i-a raspuns lui leaf

        sau daca lucrezi la privat nu ai de ce sa te infierbanti pe bietii bugetari cu 6oo-1200 RONI. Esti de serviciu , vad la postari portocalii!
      • -1 (9 voturi)    
       Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:32)

       MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui george

       Dupa teoria ta, privatul poate incalca atunci cand doreste contractul de munca dar angajatul niciodata.
       Unde ti-ai facut studiile?
       Acesta este felul de ''capitalism'' pe care-l promovezi?
       Ai o viziune sclavagista asupra pietii muncii...
       • +1 (7 voturi)    
        e viziunea pedelista (Luni, 9 ianuarie 2012, 0:14)

        srpc [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

        conform careia cine are bani si putere trebuie sa poata face absolut ce vrea muschiul sau, iar ceilalti exista doar pentru a-l sluji! ehei, ce octombrie 1917 se apropie, copii...
       • 0 (4 voturi)    
        Nu e nici o viziune sclavagista (Luni, 9 ianuarie 2012, 8:34)

        enter [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

        Este mai degraba o viziune demagogica a celor care au marit salariile la stat.
        Cand le-au majorat, s-au uitat in buget doar pana la sfarsitul mandatului.
        Dupa aia... facem ca la greci.
     • +19 (25 voturi)    
      ce aberatii (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:33)

      radu [anonim] i-a raspuns lui leaf

      Tu gandesti cand spui astea??? Nu are bani nu te plateste. Ca ti-ai facut tu planuri pe spinarea statului e problema ta a celor care vor locuri caldute care sa fie pastrate la infinit. Cautati de lucru la privat. Fa ceva pe proprie raspundere. Azi e maine nu mai e. Daca nu te adaptezi mori.
      • -1 (9 voturi)    
       Asa si unde stai totusi (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:19)

       Obtuz [anonim] i-a raspuns lui radu

       Eu am impresia ca voi comparati un credit ipotecar sau o chirie cu un Lamborghini.
     • +19 (23 voturi)    
      Faci ca si noi, cei din privat (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:33)

      Cicci [anonim] i-a raspuns lui leaf

      Cand treaba merge prost la firma unde lucrezi, scade salariul, muca este tot mai multa, simti ca nu esti apreciat la adevarata valoare. Solutia este simpla,iti cauti alt servici!!!!!
      • -1 (7 voturi)    
       lucrez la privat (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:59)

       leaf [anonim] i-a raspuns lui Cicci

       si ma repet: regula unde lucrez e: toti pot fi inlocuiti oricand. deci nu-mi da lectii de risc.

       in plus: eu vorbeam teoretic despre sistem.

       de unde presupozitia ca lucrez la stat? pai cam asta gandeste orice...
       • +7 (9 voturi)    
        Pai tu ai spus... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 19:02)

        cicci [anonim] i-a raspuns lui leaf

        "sa presupunem ca esti un bugetar". Deci nu eu am presupus. Eu am zis ca, daca nu iti convine, iti cauti alt servici! (nu am stiut ca trebuie sa specific ca ma refer la ipoteticul bugetar, ca sa intelegi).

        Dat fiind faptul ca la stat nu e un mediu concurential, pentru a reduce cheltuielile, puteau sa traga la sorti pe cei 25% pe care sa ii concedieze sau sa reduca la toti salariile cu 25%. De ce sa le plangem noi la bugetari de mila, cate firme private au concediat oameni si nu le-a platit nimeni ratele? Concluzia este simpla si o repet, nu e valabila doar pentru situatia de fata, ci e o chestie care merge tot timpul: nu iti convine, cauta ceva mai bun!!!
      • -2 (4 voturi)    
       lucrez la privat (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:59)

       leaf [anonim] i-a raspuns lui Cicci

       si ma repet: regula unde lucrez e: toti pot fi inlocuiti oricand. deci nu-mi da lectii de risc.

       in plus: eu vorbeam teoretic despre sistem.

       de unde presupozitia ca lucrez la stat? pai cam asta gandeste orice...
     • +14 (16 voturi)    
      BUGETARUL CARE ISI FACE DATORIA CA LA CARTE (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:01)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui leaf

      este doar o presupunere fiindca IN CEL MAI BUN CAZ este minoritar si nu afecteaza intregul care e pe dos.
      • -1 (9 voturi)    
       corect, e minoritar (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:57)

       leaf [anonim] i-a raspuns lui pointless man

       da, e minoritar, dar este afectat pe baza rationamentului: toti bugetarii sunt puturosi, deci trebuie taiat de la toti. ti se pare corect?
       • -1 (1 vot)    
        Esti nebun Domnule ! (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:57)

        Bambina [utilizator] i-a raspuns lui leaf

        Cine te crezi, de ai asemenea pareri despre bugetari?? Si doctorii sunt bugetari si slaveaza vieti, si profesorii sunt bugetari si ii invat a pe copii sa scrie si sa citeasca... Chiar nu ai nici un respect ???
     • +10 (14 voturi)    
      ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:06)

      Aph [anonim] i-a raspuns lui leaf

      Explica asta celor peste 100.000 de la privat ramasi fara loc de munca in 2008-2009. Sau trebuia sa iti dea de gandit cand salariile bugetarilor cresteau cu procente duble fata de cele de la privat.
     • +4 (6 voturi)    
      sa presupunem (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:27)

      ION [anonim] i-a raspuns lui leaf

      sa presupunem ca nu-i mai convine iar bugetarul tau cinstit si harnic o sa-si dea demisia...ce zici?
     • +1 (5 voturi)    
      "...Nu iei spaga niciodata..." (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:58)

      Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui leaf

      ...ha,ha,ha.....aoleu, ce-am mai ras...
      Sa presupunem....ihii,ihii...gata, numai pot sa scriu...De ras...
     • +5 (7 voturi)    
      daca nu va mai convine ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 22:46)

      sandel [anonim] i-a raspuns lui leaf

      daca nu va mai convine ce salariu primiti pentru ceea ce faceti puteti lasa angajatorul sa-si caute alt om iar dvs. mergeti unde credeti ca e bine pentru dvs .. e simplu .
     • +3 (3 voturi)    
      Gindire denma de tatucu Iliescu (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:50)

      bogdan [anonim] i-a raspuns lui leaf

      Mestere, in mediul privat si-au pierdut slujba ~500k angajati in 2009, adica ~20%. Iar la trestul in mare parte le-a scazut salariul. Asta e economia de piata. Nu-ti convine actualul loc de munca, cauta-ti altul. Nu gasesti altul? Inseamna ca atit valorezi tu momentan pe piata muncii.
      Statul, ca orice angajator, nu-i responsabil de ce credite ti-ai luat tu ca inecatu' in 2007. Statul are un buget de venituri si unul de cheltuieli. Si cind veniturile scad, trebuie sa scada si cheltuielile. Simplu.
    • +3 (9 voturi)    
     Iata, (Duminică, 8 ianuarie 2012, 20:04)

     ioil [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

     niste comentarii pertinente.Ma intreb,ca va face in cazul acesta domnul procuror tonta? Pai dansul a atatat populatia sa faca plangeri la CEDO sponsorizand nu stiu cu ce pe acestia.Iata de ce statul roman plateste atatea despgubiri in urma unor verdicte anapoda!.Probabil ca va ataca si de data asta pe Basescu ca cumparat aceasta hotarare,iar dupa el va sari in sus antonesi sustinandu-l.Deh,cine o sa-i mai creada?
    • -1 (3 voturi)    
     25 % (Luni, 9 ianuarie 2012, 11:10)

     Nelu [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

     Aveti perfecta dreptate. Si CEDO la fel. Dar ce te faci cu Curtea de Apel Craiova, care a judecat in doua moduri (cu salariati ai aceleasi institutii)? Unora le-a acordat 25 % (chiar si din urma), iar altora NU! Ati mai pomenit? Mai tare ca CEDO! Halal judecatori in Rrrrrrrrrrrromania!
   • -21 (31 voturi)    
    ho, prrrr (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:23)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui dan

    decizia CEDO se bazeaza pe fatul ca reducerea de vanirturi este CU CARACTER TEMPORAR! cat de temporara este reducerea, postac nefericit? sau ani lungi de saracie sunt temporari, iar in viitor va fi cald si bine, ai?
    • +22 (24 voturi)    
     Postac esti tu (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:17)

     dan [anonim] i-a raspuns lui srpc

     Da este temporar adica cat dureaza criza. Asa e in toate tarile, asa e si in Romania. In Sua, Europa, criza a durat un an cum speri tu?

     Si eu nu inteleg, voi astia care lucrati la stat parca sunteti la inchisoare. Nu puteti sa va cautati un job la privat daca vreti mai multi bani?! E drept ca renunti la stabilitatea locului d emunca, la program fix, lipsa de stres. Dar chiar si asa de ce nu va faceti mici afaceri in timpul liber sa castigati mai mult? Noi romanii ne-am obisnuit sa ne plangem in loc sa muncim si sa muncim cinstit si competitiv.
    • +18 (22 voturi)    
     N-ai priceput nimic. (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:30)

     mircea [anonim] i-a raspuns lui srpc

     Va fi redus temporar,pana raportul intre munca si productivitate se va imbunatati.Mai direct,pana cand in Romania se va munci serios cu simt de raspundere si nu numai ne facem ca muncim,dar in fapt ne furam caciula incercand sa fraierim pe cineva,in cazul de fata sa fraierim statul.Iar statul nu mai are de unde sa se lase fraierit.Tot mai multi smecheri au pretentii ca statul sa le asigure diferite servicii ,fara ca ei sa cotizeze cu ceva.Poate nu este cazul tau,dar te lasi fraierit de cei care sustin teoria statului social.Ca sa dai trebuie sa ai de unde lua.
   • -16 (18 voturi)    
    cedo (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:27)

    igor [anonim] i-a raspuns lui dan

    Corect era sa spui ieuropa. :)
   • -26 (32 voturi)    
    uite ca eu inteleg (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:31)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui dan

    in plina criza, averile pedelistilor cresc, nu-i vad suferind de lipsuri! exista vreo explicatie acceptabila? am spus EXPLICATIE, nu raspuns obraznic, tipic pedelist!!!
    • +16 (16 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:19)

     [anonim] i-a raspuns lui srpc

    • +21 (23 voturi)    
     tipic bolsevist (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:53)

     suca [anonim] i-a raspuns lui srpc

     fara dovezi arunci ca averile pdlistilor in sril bolsevic. Seamana a manie proletara. Te faci ca nu vezi ca sefu tau ponta arunca zeci de mii de euro pe la Monte Carlo desi spunea ca n-o sa mai participe la curse.
     Tipic pdlist avem ce-a mai puternica moneda din regiune. Inflatia a fost sub media europeana, deficitul la fel, somajul unul din cel mai scazut din europa. Falimentele sunt si alea sub media europeana. Majoritatea ziarelor occidentale au laudat Romania si o da ca un exemplu pt Europa de est.
     Si asta datorita pdlistilor pe care ii infierezi tu cu manie proletara.
     Datorita acestor masuri la privat lucrurile s-au calmat dupa disponibilizarile in masa din 2009 cand psdistii din guvern n-au vrut sa adopte niste masuri mai usoare atunci de austeritate. A trebuit sa mai treaca un an si sa adanceasca problemele.
     In perioada respectiva bugetarii isi faceau vile iar cei de la privat erau disponibilizati sau cu salariile diminuate. Acum vad ca cineva pe aici se plange ca nu mai au cu ce sa-si plateasca ratele... Asta-i culmea. Pai statul i-a pus sa se intinda mai mult de cat ii tine buzunarul?
     Daca salariile ramaneau asa intram in incapacitate de plata si nimeni nu-si mai primea salariu. Asta era alternativa. Modul simplist al tau de a gandi denota rea crdinta sau neinformare.
    • +15 (17 voturi)    
     revin cu o idee mai veche (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:35)

     visio [anonim] i-a raspuns lui srpc

     injura toti politicienii, nu numai pe astia de la pdl; nu ma intelege gresit, nu ii apar; eu am mari probleme cu hotii de la psd; dar...pe vreme de criza s-au inchis firme, angajatii acestor firme sunt somei, iar bugetarii vor salariu intreg? hai sa vorbim despre subiect, ok? repet: cand se inchid firme private, bugetarii vor salarii normale? realitatea este ca parazitii astia de la fisc plang ca nu mai pot da amenti sa isi ia ei salarii uriase; profesorii nu mai pot cere spaga; dintre toti, doctorii, asistentele, brancandierii, etc sunt cei mai fericiti ca ei tot cu mana intinsa la pacient stau....
     • -5 (5 voturi)    
      fii pe pace (Luni, 9 ianuarie 2012, 0:21)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui visio

      din punctul meu de vedere, i-as aresta in grup si i-as trimite la munca silnica; atata doar ca obraznicie si toxicitate ca la acesti pedelisti n-am vazut nici in 1990, la fesenistii din care si ei se trag!
    • +12 (14 voturi)    
     ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:11)

     Aph [anonim] i-a raspuns lui srpc

     Ia mai incearca, consulta un TOP x00 si vezi cum au evoluat averile fam. Voiculescu, Patriciu, etc. Ponta conduce un Abarth, Geoana are Lexus (pe fundatie), Antonescu are 2 BMW-uri...
    • +5 (9 voturi)    
     Le faci un imens deserviciu USL. (Duminică, 8 ianuarie 2012, 21:01)

     mircea [anonim] i-a raspuns lui srpc

     Deci singurul motiv pentru care USL vrea la guvernare este pentru a fura.Tu nu demonstrezi cu nume ,fapte ca sunt unii de la actuala putere(PDL,UNPR,UDMR)care fura(inafara de cazurile dovedite de DNA),dar sustii in continuare hotia.Pai de aceia nu aveti salarii mari bugetarii.Furati mai mult decat munciti.Cei vocali ca tine,pentru-ca am intalnit si bugetari care-si fac munca cu placere,respectuosi si pasionati de ceia ce fac.Dar nu fura.Poate de aceia sunt multumiti si accepta situatia.Spre deosebire de tine.
   • -21 (25 voturi)    
    corect dar... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:37)

    vali [anonim] i-a raspuns lui dan

    ce te faci cu acesti cetateni care pe baza unui salariu au luat un credit pe care acum din cauza statului sunt rai platnici la banca ? ce te faci cu familiile in care amindoi sotii sunt angajati la stat ?cu ce crezi ca isi vor intretine familia ?50% din venituri luate .... nu iti cade prea bine la stomac si asta din cauza statului... care nu prea mai vrea sa te protejeze pe tine cetatean dar in schimb taxe si impozite la mai mare si mai multe , care daca stau si ma gindesc nu prea se regasesc in nimic constructiv (autostrazi infrastructura feroviara etc etc) ci se regasesc in buzunarele ”baietilor destepti”
    • +29 (31 voturi)    
     Matematica, bat-o vina!!! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:02)

     Ana Radu [anonim] i-a raspuns lui vali

     @Vali ("ce te faci cu familiile in care amindoi sotii sunt angajati la stat ?cu ce crezi ca isi vor intretine familia ?50% din venituri luate"):
     Atentie: 0.25*A+0.25*B= 0.25 (A+B), in nici un caz 0.5 (A+B). Cu altecuvinte, scadere cu 25% a salariului sotului plus scadere cu 25% a salariului sotiei inseamna scadere cu 25% a intregului venit (sot*=sotie), nu scadere cu 50% a venitului total...

     Asadar, sa nu exageram!!
     • +17 (19 voturi)    
      Daca stiau ceva (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:15)

      zet [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      Da este tragic cum nici macar matematica elementara nu stiu probabil nu-i va angaja nimeni altcineva decat marinimosul stat!
      V-ati complacut in situatia de bugetari sa nu faceti nimic sa nu evoluati, cat a fost bine nu ati zis nimic acuma tipati.
      Daca valorati mai mult decat sunteti platiti de ce nu plecati la alt angajator cum facem cei care va platim salariile din taxe?
      Si noi cei din privat am fost concediati, am avut salariile reduse, companiile au falimentat etc... Am cautat alti angajatori, am inceput ceva pe cont propriu am gasit solutii.
      Dar pentru asta a trebuit sa muncim si sa invatam lucruri noi...ceea ce petnru plimbatorii de hartii din aparatul public este cam dificil!
      Vestea proasta pt voi este ca este abia inceputul! Asa ca puneti mana si invatati sa faceti ceva util ca anul acesta intreaga Europa ori se va restructura ori va intra intr-un faliment generalizat! In ambele dragi bugetari inutili situatii sunteti primii vizati!
      • -10 (12 voturi)    
       privatii (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:46)

       leaf [anonim] i-a raspuns lui zet

       privatii nu au falimentat pentru ca sunt toti tampiti. sunt si din acestia. dar romania este statul in care privatii platesc cele mai multe taxe. bravo! deci statul i-a nenorocit. alegeti-l tot pe base!
       • +8 (10 voturi)    
        pai (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:32)

        pai [anonim] i-a raspuns lui leaf

        pai base este inca nevoit sa ia de pe spinarea noastra ca sa va plateasca pe voi, armata de paraziti pe care v-a lasat mostenire iliescu si tariceanu! bine ca v-a mai dat un pic peste bot, insa, si a inceput ca din banii luati de la noi sa mai ramana si pentru autostrazi, metrou etc.

        ca, dupa gurile voastre cele flamande si invidioase, ne-ati fi omorat prin extenuare numai ca sa leneviti pe spinarea noastra!

        am desfacut o sampanie in ziua in care s-a hotarat reducerea aia cu 25! in sfarsit, mai putin din munca mea catre paeaziti si mai mult catre infrastructura!
     • -5 (7 voturi)    
      hmmmmmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:25)

      me [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      corect...
      totusi daca nu esti multimiliardar o scadere cu 25% de poate afecta mult...

      pe langa asta sa nu uitam ca a mai fosc si legea cu nu poti avea mai mult de 30% sporuri...
      si a mai scazut saalriu si din cauza asta... la anumite grupuri de bugetari
     • -6 (10 voturi)    
      ai dreptate dar..... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:30)

      vali [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      daca dintr-un venit de 30 de milioane (cit cistiga ambii soti) ai luat 7milioane jumate ....sa te vad atunci. eu nu lucrez la stat sunt sofer pe camion cistig cit trag (la km ) si sotia lucreaza la o firma de incaltaminte,dar am niste prieteni de familie care au luat un credit ipotecar si acum dau din col in colt ca nu prea mai au cu ce sa plateasca rata . ei cu ce sunt de vina ? cind au luat creditul se bazau pe o suma acum practic rata pe care o plateau la banca le este luata de stat .acum prietenul meu are un al doilea job de taximetrist dar in 1 an a slabit 10 kg si din cauza stresului a facut diabet....deci protectia statului?????????
      • +11 (13 voturi)    
       din nou, pt. Vali (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:18)

       Ana [anonim] i-a raspuns lui vali

       Vali, in general in viata trebuie sa stii foarte bine cand sa risti si ce anume merita sa risti. Eu, de ex, desi sunt medic emigrat intr-o tara din Europa de vest si castig mai mult decat bine, tot nu mi-am asumat si nu imi asum riscul de a face un credit imobiliar. Prefer sa stau cu chirie, si sa economisesc cat pot de mult din venit, pentru ca nu se stie ce imi va aduce ziua de maine.
       • -10 (14 voturi)    
        Esti medic emigrat? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:30)

        Pitagora [anonim] i-a raspuns lui Ana

        Pai tu de ce ai plecat atunci?
        Ca daca nu simti nimic pe suflet cand mai ia breslei voastre inca 25% din salariul asta inseamna ca tu ai plecat fiindca iti place viata, ai vrut sa vezi Vestul sau altfel de motive si in concluzie iti dai cu parerea fara a avea habar.
        Toti pe care ii stiu ca au plecat, in general au plecat ca nu erau multumiti de venit.
        Tu ce spui acum? Ca 250Euro salariu este ok?
        Hai recunoaste in ipocrizia ta ca DA.
        In lasitatea ta, recunoaste ca astia ramasi sa suporte tara asta, merita si pedeapsa cu moartea nenorocitii naibii.
        Tu ai sterge cururi de babe si mosi in tara cu 250Euro salariu? Ai face clisme la batrani urati cu salariu de ajutor pe santier?
        Este corect sa vorbeasca o nenorocita ca tine unui amarat care poate salveaza vieti: "Aa! pai nu mai manca atata paine luna asta ca te intinzi prea mult! Eu care sunt civilizata si bine calculata imi planific bine , cremvurstii mei din vest, hainele, chiria in Vest- nu in Est, masina ca nu se stie ce imi rezerva ziua de maine si s-ar putea sa ajung ca tine".
        Sa va stranga Dumnezeu pe astia ipocriti care tineti predici saracilor.
        Amin.
        • +4 (12 voturi)    
         @Pitagora (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:21)

         Ana [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

         De ce am plecat?
         1. Am plecat pe timpul PSD-ului, de bine ce era;
         2. Am plecat din cauza ca foarte multi din cei ramasi in tara sunt ca tine.... nu mai intru in detalii;
         3. Daca sunteti atat de competenti in ceea ce faceti, asa cum pretindeti a fi, puteti alege fie sa treceti in privat in Romania, fie sa va deschideti o afacere rentabila, fie sa emigrati si sa munciti 12-15 ore pe zi (e drept, cu satisfactiile materiale de rigoare). Optiuni sunt, slava Domnului, nu numai acelea de a te plange ca statul nu te ajuta...

         O saptamana buna tuturor, mai ales tie, Pitagora :-)
         • -5 (5 voturi)    
          De ce? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 23:23)

          Pitagora [anonim] i-a raspuns lui Ana

          Ai mei au plecat.
          Dar de ce sa fugim toti?
          Nu lucrez in privat si nici nu am lucrat vreodata.
          Dar a trebuit sa stau in tara pentru bunica mea care mi-a fost mai mult decat mama.
          Te gandesti si la asta?
          Eu tot as fi putut pleca, dar sunt poate ca tine - cum sustii ca esti, care nu pot pleca pentru ca au parinti la pat, copii bolnavi, etc.
          De ce le doresti salarii mici daca tu de asta ai plecat? Ca sa i pedepsesti pe aia care isi bat joc de servici?
          De ce ai rautatea asta gratuita?
          De ce nu alte solutii?
          Pentru ca ramanem fara doctori!
          Chiar si aia care au migrat la privat sunt saraci cu duhul sau lipsiti de sanse fiindca sunt clinici improvizate - par mai bune decat cel de stat fiindca au varul pe pereti proaspat si iti vorbeste frumos fata care taie chitanta.
       • 0 (6 voturi)    
        da ana dar.... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:57)

        vali [anonim] i-a raspuns lui Ana

        daca ai facut facultatea la stat (si in mod sigur acolo ai facut-o) statul inca nu a recuperat investitia in tine care intre noi fie vorba este destul de consistenta educatie pe care ai facut-o pe banii tuturor romanilor printre care se numarau si bugetari si privati.... nu este vina ta niste jeguri de politicieni in frunte cu un chior, un tap si o bunicuta te-au silit sa emigrezi dar te rog nu imi tine prelegeri de moralitate . poate nu am eu multa carte (ca de aia sunt sofer pe camion)dar faptul ca muncesti in alta tara nu ma incalzeste de loc . este optiunea ta sa nu iti iei un credit avind un salariu multumitor dar noi astia de jos care evident nu ne ridicam la exigentele tale morale si financiare mai luam si cite un credit ca sa avem o casa, ca sa lasam ceva copiilor( pe care tu in mod evident nu ii ai) . nu are rost sa mai politizez cu tine... este evident ca nu te intretii decit pe tine si deci greutatile vietii iti sunt necunoscute .
     • -5 (9 voturi)    
      Ai dreptate Ana (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:36)

      Pitagora [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      Dar ce vrea omul sa zica nu e matematica, e o stare de spirit.
      In cazul dat de Vali se traduce matematic corect ca 25% e mai mare pt ca e din A+B nu doar din A sau B.
      Chiar stiu oameni, asistenti medicali amandoi si care nu sunt nici lenesi, nici puturosi. Sunt niste oameni deosebiti. Nu i-au spaga pt ca nu se ofera in cabinetele unde lucreaza ei, nu ca banii sunt ochiul dracului.
      Si da.. 25% din A + 25% din B i-a adus cu acelasi venit cu niste alte cunostiinte de-ale mele care transporta hartie igienica dintr-un loc in altul.
      Si acum te intreb: eu sa fiu asistent medical, sa intru in meseria asta cu o perspectiva si sa ma trezesc platit ca un necalificat care cara baloti toata ziua, crezi ca imi vine sa iti schimb cearsaful si sa iti vorbesc si frumos in spital?
      Nu. Sunt frustrat cel putin incepand cu luna in care mi-a micsorat salariul.
      Si eu, unul din cei care imi faceam totusi meseria si nu eram nesimtit si puturos ( nu contest ca majoritatea bugetarilor sunt asa ) voi alege sa fiu eu martir sau sa te las sa mori in urina pe patul de spital sa merg unde mi se da spaga. Pt ca am copii. Pt ca am familie.
      Asa ca situatia este nu trista, este fara speranta de trista.
      Si da, haideti sa exageram si nu sa ne luam ca turmele dupa una din Ideile manipulante la moda acum: Omorati Bugetarii.0
      Asa ca atitudinea generala ucide de fapt ce ar trebui sa fie un sistem medical de exemplu ( pentru ca nu stiu cazuri in administratii sau altele ) in loc sa l corecteze, obligand sa renunte pe ultimii care ar respecta regulile.
      • +8 (10 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:39)

       [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

       • -3 (5 voturi)    
        Oare? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:32)

        Pitagora [anonim] i-a raspuns lui

        " indiferent de cat salariu ar lua, sunt la fel de neeficienti"
        Vorbesti totusi de salarii de 1500 cu sporuri de noapte, etc respectiv 800 fara sporuri si taiate cu 2%.
        Nu stiu cat castigi pe luna dar ca sa ceri randament la banii astia sau sa te miri ca orbetele la salarii "gigantice" de 4000 si sa le doresti sfarsitul astora, nu dovedesti ca ai habar ce inseamna capitalism.
        In concluzie, delapidarea Sistemului Medical Public nu face parte din Capitalism iar inconstienta si sindromul de turma a voastra face extrem de facil acest lucru.
        PS: Nu proiectez probleme familiale. Proiectez probleme sociale. Esti capabil sa intelegi scopul suprem al protectiei sociale?
        Ma indoiesc.
        Hai cu minusurile baieti ca trece luna si n-ati bagat nimic!
        • +3 (5 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 22:49)

         [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

         • -4 (4 voturi)    
          @intr-adevar (Luni, 9 ianuarie 2012, 4:50)

          mosh gerila [anonim] i-a raspuns lui

          Vei intelege atunci cand vei ajunge in situatia in care vei avea nevoie.

          Poti incepe de aici, daca vrei sa intelegi ceva: http://en.wikipedia.org/wiki/Social_protection

          Pana atunci, nu da nota 4 la altii, ca nu se stie cand ajungi sa o iei si tu.
     • +7 (11 voturi)    
      mai, daca ii asa de greu la ,,stat'' (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:22)

      kkciosuldelahamangia [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      de ce nu va cautati de lucru la privat ?
      • -6 (10 voturi)    
       Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:32)

       MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

       Se vede la tine nivelul ''intelectual'' al basistilor...
       Nu exista NICIO tara in lume unde sa nu existe 'munca ala =stat=...statul este indispensabil.
       Voi confundati =munca la stat= numai cu functionarii publici care lucreaza pentru primarii/taxe impozite/etc, dar uitati ca marea masa de bugetari este in formata din: sistemul de sanatate(medici, asistente, urgenta, etc), siatemul de invatamant(profesori, invatatori, educatori, etc) , ministerul de innterne si cel de externe, etc.
       A spune despre medici, profesori, pompieri, politie, etc ca nu muncesc, ca trag chiulul, ca stau tota ziua la cafea, etc este o dovada e lipsei de bun simt tipica nescolitilor care ne conduc precum si adulatorilor lor.
       • +7 (13 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:48)

        [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

        • -1 (5 voturi)    
         Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:51)

         MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui

         Vad ca din cazuri particulare generalizezi, tipic pentru cei care nu vad munca altora.
         =Medicii au plecat(unii) pe salarii uriase, munca normata si mai ales RESPECT...ceea ce nu au primit de la concucerea tarii si vuvuzelele ei.
         Am prieteni medici care au rams si sunt singurii care fac interventii pe cord deschis(Constanta), asa ca nu-mi explica tu ce nenorociti sunt ''bugetarii''.
         Au salvat multi amarati dar sper ca pe cei ca tine sa nu o faca!!
         Sa mergi la ''privat'' daca ai bani...

         =Profesorii=
         Nu stii ce vorbesti, sotia a fost prof de info si a plecat din invatamant(cu toate colegele ei) de scarba(bese si ai lui ciraci anticultura) iar acum lucreaza la BRD ...PM.
         Asa se distruge sistemul educational de unii ca bese, boc, funeriu...nimeni(niciou prof) nu vrea si nici nu trebuie sa faca munca patriotica.
         Tu dai verdicte despre prof fara sa ai competenta...asa cum face si bese.
         =Politia=
         Fara politie ai fi mancat pe strada si in casa...

         Ar fi multe de spus dar tu traiesti in ''realitatea'' inventata de manelistul sef...asa ca nu poti gandi de unul singur.
        • 0 (4 voturi)    
         vai noua (Duminică, 8 ianuarie 2012, 20:28)

         gogu [anonim] i-a raspuns lui

         poate poti sa ne spui si noua care ar fi cauza celor enumerate de tine mai sus. nu de alta, dar tare mi-e teama ca pina sa se angajeze copilul tau la privat o sa faca o scoala "la stat" in Romania si o sa treaca cel putin o data pe la un medic "paduchios".
         • +1 (3 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 22:52)

          [anonim] i-a raspuns lui gogu

      • -2 (8 voturi)    
       Hai sa spunem un exemplu (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:42)

       Pitagora [anonim] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

       Daca mata mai are 6 ani si iese la pensie.
       Si dupaia moare ca media de varsta mai nou e de 65 - 70 de ani.

       Tu ce ii zici ? Mama, pune fundul si munceste! Puturoasa ce esti si lenesa!
       Ai muncit 30 de ani si te aia pe tine acum inca 5-6?

       Domnule kkcios,
       Dvs o sa muriti de saracia pe care o prescrieti inclusiv mamei dvs.
       Sunteti intr-atat de ingust incat nu puteti percepe decat o singura informatie "Doctorii, Politistii, Fiscu, alea e prosti si trebe dati afara"
       Nu domnule kkcios.
       Delapidarea Sistemului de stat medical,
       care are loc acum este un lucru care depaseste puterea ta de intelegere deocamdata si vei intelege doar atunci cand ti se va cere 400 de euro sa ti scoata apendicita. Si nu vei avea. Pt ca din salariul tau pe PFA sau firma sau la negru sau chiar si corect tu contribui cat contribui dar 100% nu suficient sa iti acopere tie tratament medical sau costurile a unei banale operatii intr-o clinica privata.
       • +2 (4 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 19:49)

        [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

        • 0 (4 voturi)    
         fatmanx (Duminică, 8 ianuarie 2012, 23:10)

         Pitagora [anonim] i-a raspuns lui

         " tata are 70 si e pe mare" - Ce e pe mare? Mus? Necalificat? De ce nu se pensioneaza sa lase oameni fresh in meserie?
         "Mama are 66 si inca munceste" - Ce munceste?
         De ce nu se pensioneaza sa lase oameni fresh in meserie?
         Stii de ce? pentru ca tu poate esti copil care nu trebuie sa afle de la proprii parinti de lucrurile astea. Pentru ca parintii tai sunt niste comunisti ca si altii care tin posturile bune, si chiar de stat deduc , ocupate imoral, ilegal pe principiul "cadourilor" 100%.
         Asa ca - cum dracu ai tupeu sa comentezi pe forumul asta despre oameni ineficienti cand mata si tactu tin doi tineri de zeci de ori mai capabili someri?
         Cat de capabil, motivat, ambitionat mai este pe un post un om la 70 de ani?

         Mai esti si prost si te dai de gol in pm de pui de comunist ce esti.

         Altele:
         1. Nu sunt bugetar.
         2. Parintii mei sunt in Germania.
         Au plecat pe timpul PSD pentru ca era greu.
         3. Nici la parintii tai "amarati" si "saraci" saracii, ma refeream ci la majoritatea. Poate ca nu ai vazut provincia in viata da decat ca un turist occidental.

         Majoritatea oamenilor in Romania sufera de boli terminale la varsta pe care ai tai nu le cunosc pentru ca au avut prieteni securisti pe vremea lui Ceasca,si bani pe vremea Euro.
         Si nu se pot trata pentru ca Sistemul Medical este prost platit - cu exceptia managerilor , directorilor - bineinteles si normal ca e rupt in franjuri.
         Pt ca PSD a avut clientela care sa isi cladeasca imperii private medicale.
         Apropos, parca era lege sa nu mai existe de astfel de cazuri de pensionati care lucreaza?
         • +2 (2 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 ianuarie 2012, 11:12)

          [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

          • -1 (1 vot)    
           Ce treaba are (Luni, 9 ianuarie 2012, 13:55)

           vadim [anonim] i-a raspuns lui

           "100% bolnavi inchipuiti cu cei bolnavi?"
           Ce treaba au infractorii cu oamenii normali?

           Pe logica si pe prejudecata asta, toti marinarii sunt niste curvari cu copii din flori.
           Tu din ce misiune te-ai nascut?
           • 0 (0 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 ianuarie 2012, 15:57)

            [anonim] i-a raspuns lui vadim

            • -1 (1 vot)    
             Dar linisteste-te! (Luni, 9 ianuarie 2012, 17:19)

             Pitagora [anonim] i-a raspuns lui

             Nu e nici un atac la persoana!
             Vorbeam doar de doua persoane care in loc sa fie dati afara asa cum sfatuiesti tu in comentariile tale aflam chiar de la tine ca beneficiaza de protectie - sociala - probabil chiar fara sa le fie micsorate lefile.
             Nu te agita atata!
             Eu, restul lumii si chiar tu spunem ca batraneii astia doi saracii nu au ce cauta in campul muncii pentru ca sunt ineficienti?
             De ce iei asta personal?
             • 0 (0 voturi)    
              Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 ianuarie 2012, 18:34)

              [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

              • -1 (1 vot)    
               Nu au trezit in schimb nimic in tine (Luni, 9 ianuarie 2012, 18:47)

               Pitagora [anonim] i-a raspuns lui

               Instaritii intotdeauna au simtit nevoia sa dea lectii de morala celor care poate ca nu au ce manca.
               Iar ai tai,de faptul ca sunt si angajati si pensionati inca nu ai justificat nimic. Nici nu cred ca vei mai justifica. Si da. Prin asta sunt protejati social.
               Intelegi?
               Nu intelegi nu-i asa?

               Scuza ma ca nu te tolerez. Scuza-ma ca te jignesc. Sunt mai agitat cand mama respectiv tata nu ma pot ajuta fiidnca a fost vanduta pe 5 lei institutia la care lucrau si abia supravietuiesc in Germania in ciuda prostiei ca afara e roz si e bine ( - dar da - e mai bine ca in tara )
               Nu te pot tolera mai ales cand ii tii predici unui sofer de camion pe Vali.
               Sunt analist economic. Dar nu am iesit din mama cu iPadul intre picioare. Inca mai tin minte sa respect omul si cate odata chiar tind sa apreciez si invidiez un stil de viata ca al lui Vali decat sa iti vinzi sufletul muncii unui patron care iti face contract pe drepturi de autor ca sanki esti "artist" si tu. Nu ma simt superior nimanui cu meserie prin faptul ca stiu tastele pe de rost si niste statistica.
               Intelegi?
               Iar tu ai dovedit ca nici nu tu prea poti sa iti pastrezi calmul cand informatia este impotriva ta. Nu este atac la persoana. Este ilegal ce descrii tu acolo la parintii tai. Si da, sunt indreptati macar sa imi dau cu parerea macar ca nu este "etic" ( ca sa nu zici iar ca te jignesc ) sa vorbesti de altii cand ai tai fura.
               Intelegi?
               Nu intelegi nu -i asa?
               Nu pot sa votez ca mi-as da 10 minusuri.
               V-am pupat pe pensia ilegala!
               • 0 (0 voturi)    
                Comentariu sters de utilizator (Luni, 9 ianuarie 2012, 20:43)

                [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

                • 0 (0 voturi)    
                 Hai serios linisteste-te (Luni, 9 ianuarie 2012, 22:34)

                 Pitagora [anonim] i-a raspuns lui

                 Ai inceput asa haios cu glume si acuma te-ai precipitat si te-ai enervat atata!
                 Doar ce-am spus?
                 Ca eu nu cred ca sunt capabili ai tai de munca. Asta este un lucru indubitabil, nu e doar o parere.
                 Eu nu vreau sa mi se presteze nici un serviciu, expertiza, produs de un individ care intra, medical la varsta in care incepe sa aiba din ce in ce mai multe accidente cerebrale - provocatoare de turburari de memorie, etc. (nu e amenintare: la varsta asta omul chiar este cel mai expus la astfel de probleme)
                 Este parerea ta, mai mult decat evident ca subiectiva, ca ai tai sunt capabili de munca ca deh: e mamica si taticu, n-are cum altfel.
                 Te-ai simti desigur lezat sa ii dea afara acum cand pensia e asa de mica ( pe care sunt convins ca ai comentat deja pe alte articole ca bine le face ca le-o taie ), ai striga pe forumuri ca li s-au incalcat drepturile omului - ce ironic ar fi in contextul articolului asta.
                 Parerea mea nu este subiectiva si este universal valabila: 65 de ani este varsta maxim fortata de pensionare pentru ca incepi sa dai in dementa incet-incet dupa. Nu ca nu ai mai fi capabil de munca. Desigur ca poti face munca de magar. Dar magarii si competenta profesionala aia pe care o exalti, sunt ca .. batranetea si potenta .
                 Si sigur ca este ilegal sa dai spaga sa iti mentii postul. Poate nu ti-au spus mami si tati ca tu erai prea preocupat sa fii un rebel nazist pe internet, dar da! Doar cu spaga ai sanatate de fier, slujbe de fier la varsta lor si in epocile pe care le-au prins ei cand totul a luat foc sau s-a daramat.
                 Ma simt bine ca te-am scarbit. Poate vei renunta sa tii predici cu nasul in flacari cum ca "vai, saracii astia ne fac de ras in europa!
                 Pana atunci numai scrie in german a. Fanii lui Hitler par cateodata mai puerili decat fanii lui Pokemon.
                 Ia si tu o plimbare si te racoreste.
                 Te astept aici
                 :*
                • 0 (0 voturi)    
                 Al naibii (Luni, 9 ianuarie 2012, 22:47)

                 parol [anonim] i-a raspuns lui

                 Munciti la privat cu totii de va rupeti spinarile dar vad vreo 20-30 de comentarii pe hotnews in continuu numai pe acest articol de fiecare!
                 Asta i jobu cumva?
                 Patronu e PDL?
                 Cat e ora?
                 Sau la comentariu cum vine plata?
        • +1 (3 voturi)    
         hai sa nu dam in altceva! (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:37)

         Alex [anonim] i-a raspuns lui

         Ca nimeni nu poate da salarii daca nu exista resurse e perfect adevarat. Ca statul roman a dat salarii peste ce isi permitea si este logic si necesar sa fie reduse e iarasi adevarat. Dar, "arbeit macht frei"??? Dam citate de la Auschwitz? Sau exemplul ar fi trebuit dat in rusa asa cum aparea in unele din lagarele Gulagului? Comunismul si nazismul s-au inteles foarte bine in privinta acestui sinistru slogan... Sa nu spun cat de comunist suna notiunea de a trimite oamenii bolnavi la lucru...
       • +2 (4 voturi)    
        Pitagora !? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 20:54)

        kkciosuldelahamangia [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

        matematicianul ? ca filozoful nu, ar trebui sa fii mai liberal in comentarii, parca ar fi pasaje din statutul usl. esti cam agitat, iesi afara si te racoreste.
        • -1 (1 vot)    
         Da, sunt agitat (Duminică, 8 ianuarie 2012, 23:16)

         Pitagora [anonim] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

         Nu suport prostia.
         "de ce nu va cautati de lucru la privat"
         Ia zi-mi:
         Daca esti pompier 20 de ani?
         Ce faci?
         Te faci delivery boy?
         Analist IT?
         Economist?
         Inspector Resurse Umane?
         Te-ai opera tu de cistita la unul care e part - time doctor ca mai are un job de contabil ca deh - e capitalism?

         Ce glume da club ai in tine.
         Daca nu esti afectat de subiect la ce te bagi in discutie?
         Ba sa te duci tu intr-un loc anume unde e foarte racoare.
         • +2 (2 voturi)    
          parerea mea (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:21)

          vasca [anonim] i-a raspuns lui Pitagora

          Eu cred ca esti un ipocrit de uslas, intrat in fierbinteli. Te dai mare aparator si iubaret de popor, dar din pacate esti un politruc frustrat, care se simte bine in anonimat sa-si arunce dejectiile bolsevice. Probabil ca in usla nu ai loc sa-ti expui ideile.
          Sunteti toti uslasii la fel: limbrici
       • +3 (5 voturi)    
        30 ani munca comunista (Luni, 9 ianuarie 2012, 8:48)

        ngabi_1999 [utilizator] i-a raspuns lui Pitagora

        Pentru toata lumea sa fie clar :

        Se muncea pe branci in comunism, non stop, cu taiat la frunze la maxim si la sfarsit de program, fara exceptie, cu buzunarele sau sacosele pline spre casa.......
        Asa se muncea in comunism.

        Nu poate nimeni sa spuna ca nu are in casa o relicva de la vechiul loc de munca din comunism, al oricui. Inmulteste cate o relicva din aia cu toata populatia muncitoreasca de atunci si ai sa afli unde s-a dus pensia celor care au muncit 30-40 ani in fabrici si uzine. Daca vrei, mai inmulteste relicva cu numarul de zile lucrate pe an si apoi cu numarul de ani si vei afla din nou. Apoi du-te la tara si numara si tu casele si intreaba-i pe tarani cate tevi de gard, strunguri, jante, suruburi, beton samd au cumparat ei pe timpul ala si cate au subtilizat, ca deh, era ceva natural......
        Asta-i realitatea din nefericire. Avea fabrica nevoie de 800 de muncitori, ei angajau 2350 ca sa se lucreze in 3 schimburi... Va dati seama cati muncitori in tara asta lucrau pe bune si cati nu, trebuiau sa-si ocupe timpul cu ceva...
     • +1 (3 voturi)    
      totusi (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:53)

      bugetar [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      S-a gandit cineva ca 25% din 3000 RON sau din 1000 RON nu prea sunt egale. In loc de 750 RON m-as descurca de minune cu 2250.
     • -3 (3 voturi)    
      Anuta draga! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:17)

      Lenin [anonim] i-a raspuns lui Ana Radu

      Te astept la Tribunal sa ai o mostenire de 100.000 - 200.000 lei (sau de euro), adica o casut a de fo 45.000 eoro, si sa te judece un judecatoras de 50.000. lei salariu pe an, cu restante la banca, ... etc.
      Mi-l si inchipui cum se va holba la cifrele cu care o sa te dedulcesti tu, si la tine. Uauu! Cata dreptate vei avea! Si cum vei trimumfa tu cu dreptate in mana !Ma topesc dupa astfel de spectacole. Dupa aia, mai vedem daca si drepturile alora bogati le sunt incalcate.Eu zic ca nu. Si istoria a zis la fel in 50'
      'R-ar ei ai naibii de comunisti. Cum te fac extremistii astai egalitarzi !
     • 0 (2 voturi)    
      usurel (Luni, 9 ianuarie 2012, 0:24)

      srpc [utilizator] i-a raspuns lui Ana Radu

      majoritatea bugetarilor au pierdut intre 25 si 75% din VENITURI, fiindca li s-au taiat si sporuri, nu doar salarii; daca sindicatele sunt idioate si n-au pus problema venitului ci doar a salariului, treaba lor; oricum, eu imi angajez oamenii pe bani ad labam, nu pe povesti procentuale; asta ai de facut, atata capeti daca-ti faci treaba.
    • +4 (4 voturi)    
     ce grea e aritmetica asta (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:08)

     aiurea [anonim] i-a raspuns lui vali

     hahaha. unde ai facut scoala? adica daca tu iei salariu x-25% si partenerul/partenera ia y-25% asta face -50%?
    • -4 (4 voturi)    
     Justitia romana POATE OPRI ABUZUL (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:21)

     MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui vali

     O creanta poate fi considerata drept o "valoare patrimoniala", in sensul art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventie, numai atunci cand are o baza suficienta in dreptul intern, SPRE EXEMPLU ATUNCI CAND ESTE CONFIRMATA DE O JURISPRUDENTZA BINE STABILITA A INSTANTELOR ”
     *
     Sta in puterea judecatorilor romani
     sa ADMITA TOATE CERERILE celor suficient de curajosi
     si staruitori care chEama Statul Roman in judecata pentru PERPETUAREA TAIERILOR SI DUPA 31 DECEMBRIE 2010.
     *
     In acest fel s-ar configura JURISPRUDENTZA BINE STABILITA pe care
     o cere CEDO..
     *
     Nu ma mira ca judecatorii lui Falca din Arad (88% voturi pro Basescu) au dat solutia slugarnica.
     Din pacate numele Timisoarei apare si
     el mentionat - Curtea de Apel TM ....
     ...deci hai in toata tara - altfel decat la Timisoara.
    • -3 (5 voturi)    
     hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:22)

     me [anonim] i-a raspuns lui vali

     nu inseamna 50%...
     totusi ai un punct de vedere...
     nimeni nu se gandeste si la efectele in lant... reducand salariile , reduci , indirect veniturile la stat, puterea de cumparare (=> polibile falimente ale firmelor + profit mai mic), oamenii pot ramane fara case...
     pe langa asta vor fi mai multi bani dati pe somaj si ajutoare sociale...
     s.a.m.d.
    • +7 (9 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:24)

     [anonim] i-a raspuns lui vali

     • -2 (2 voturi)    
      te invit.. (Duminică, 8 ianuarie 2012, 19:49)

      vali [anonim] i-a raspuns lui

      o saptamina pe drumurile patriei sa imi fii copilot si pe urma sa vezi cu tot cu pernele de la cabina cum ai rinichii . in punga. in conditiile in care piesele de mercedes sunt scumpe foc si un caucic e 1800 de lei si 1 zi de vigneta e 50 de lei.
      • +2 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 22:57)

       [anonim] i-a raspuns lui vali

    • +8 (10 voturi)    
     Da, sigur...sigur... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:07)

     Costin1968 [utilizator] i-a raspuns lui vali

     ...dar daca ii dadea Statul afara pt incompetenta ce faceau domni functionari ai Statului de la Administratiile financiare...?!Functionari ce isi inchipuiau ca solutia este sa ISI BAT JOC CU OBRAZNICIE de Contribuabilii ce le PLATESC SALARIU si asta le dadea dreptul sa isi ia AUDI pe credit...Sau domnii politisti ce sunt in rolul lui Lutu, iar Mafia tiganeasca in rolul Stapanului Gigi Becali, domnii au fost vexati de micsorarea salariilor...Pai nu este Statul Patronul lor ?!
     Nu are voie Patronul sa umble la salariu ?!De cand politistii din mediul rural, slugile tiganilor mafioti si ai altor mafioti locali, de cand prezentau ei o asa mare competenta ?? La Barbulesti STRANGEAU TAXA DE PROTECTIE PT DOMNII TIGANI, CAND MICUTII ERAU LA FURAT IN ANGLIA...Daca facea Guvernul precum in Bulgaria , ii dadea afara si apoi angaja firme private din Occident...Dupa ce ca sectorul public din Romania este de o CRASA incompetenta si obraznicie se plang ca n-au bani sa achite Passat-urile , PAI PE CE BAZA ATI FACUT CREDITELE ??!! Pe baza intanlirilor din parc, cate 10 masini de politie stranse gramada la frecat menta ??
    • +8 (8 voturi)    
     Ai demonstrat singur. (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:38)

     mircea [anonim] i-a raspuns lui vali

     Daca nu stii sa calculezi corect niste rapoarte,cum de ai ajuns frate sa lucrezi la stat?Uite asa sufera,multi altii,bine intentionati,corecti,din cauza unor functionari incompetenti si mincinosi.Daca tot sustii ca lucrezi la stat,explica-mi de ce nu sunteti in stare sa incasati decat 30-35% din creante si pentru asta sufera profesori,doctori-oameni care nu sunt angrenati in circuitul colectarii banilor.Tu oricum ,ar trebui sa fii dat afara.Cu asemenea calcule ,nu ai ce cauta sa faci servicii cetatenilor.Vai de cei care ajung pe mana ta.Ii jupoi,si crezi ca ai procedat corect.Din prostie te furi singur.Daca intocmesti cumva statele de plata,vai de tine si colegii tai.
     • -2 (2 voturi)    
      se vede treaba ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:57)

      vali [anonim] i-a raspuns lui mircea

      ca nu prea citesti bine eu sunt un parlit de sofer muncesc la patron si ca si multi alti soferi sunt platit la km. poate sunt zile cind dorm 2-3 ore pe noapte asa ca nu imi spune mie cum se munceste la patron . tu poate nu ai fire de par pe cap cati km am eu facuti prin toata europa. si nu generaliza bugetari sunt si cei care sunt in politie si cei care sunt in cercetare si cei care lucreaza in administratie nici unul nu aduce profit la bugetul tarii dar e nevoie de ei .
      • +3 (3 voturi)    
       De ce sustii bugetarii? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 21:11)

       mircea [anonim] i-a raspuns lui vali

       Nu muncesti ca bugetar,nu ai cum sa cunosti problemele unui bugetar.Ca un exemplu,acum un an am fost in spital intr-un salon unde era si un sofer ca tine(de international).Isi rupsese o mana din graba de a face treaba mai repede.Castiga destul de bine si nu a vrut sa stea prea mult in spital.Nu-i convenea.Vroia sa plece in cursa,chiar daca numai il asista pe coleg.Tu cauti sa incurci lucrurile pe aici.Sa stii ca bugetarii iau salariul si din cat platesti tu ca taxe si impozite si o crestere a salariilor la bugetari inseamna ca tu sa platesti mai mult ca taxe si impozite.Iti convine?
    • +5 (5 voturi)    
     afara (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:37)

     ion [anonim] i-a raspuns lui vali

     dupa mine trebuiau concediati 50% dintre voi dar nu se poate si aste e. LA MUNCA IN PRIVAT.
    • +1 (1 vot)    
     Usor cu aritmetica pe scari :) (Luni, 9 ianuarie 2012, 10:08)

     ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui vali

     deci daca scadeau salariile cu 50% veniturile totale erau 0?
     D'aia nu te ia nimeni la privat.
   • -6 (8 voturi)    
    Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:12)

    MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui dan

    =Da prostii care se uita la imbecilitatile lui Voiculescu normal ca nu inteleg nimic din ce se intampla in lume, europa sau Romania.=
    Da prostii care se uita la imbecilitatile lui bese, boc, udrea, anastase, etc inteleg ce se intampla in lume, Europa si in Romania?
    Atunci cum se face ca desi au scazut veniturile bugetarilor cu peste 30% cheltuielile bugetare nu au scazut?
    Te las sa te gandesti la aceasta intrebare, desi imi este teama ca nu ai exercitiul gandirii...
   • -1 (1 vot)    
    ACESTA ESTE RAUL ... (Luni, 9 ianuarie 2012, 13:39)

    Stefan Nicolescu [anonim] i-a raspuns lui dan

    Declaratiile de genul "aia fura, toti" fac mult rau, pentru ca dezbina poporul roman, respectiv pe toti angajatii acestei tari. Este absolut adevarat ca exista o parte a functionarilor publici si a bugetarilor, cu functii importante si care au putere de decizie, cara fura prin licitatii trucate, prin trafic de influenta si alte metode, dar functionarii publici si bugetarii obisnuiti, "de rand", nu au cum fura, sau lua spagi si mite, pentru ca functia pe care o ocupa, nu le confera putere de decizie. Sunt functionari publici si bugetari, in fapt, majoritatea, care au salarii e 500, 700, 1000 si 1200 de lei care lucreaza mult, si care daca ar avea oportunitatea de a-si gasii alte locuri de munca in sistemul privat, ar pleca din randul functionarilor publici si al bugetarilor. Si inca un lucru, sa nu uitam ca aceasta ultima categorie de functionari publici si bugetari, reperezinta o cota-parte din puterea de cumparare, de care beneficiaza, in primul rand, sistemul privat, in asa fel incat, dupa ce s-au "taiat', la gramada, salariile cu 25%, dar in realitate cu vreo 45%, cererea si puterea de cumparare a scazut si apoi au scazut si vanzarile in Romania, creditarea s-a blocat si in final a fost lovit, din nefericire si sistemul privat.
  • +14 (20 voturi)    
   Trebuie acum 100%... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:19)

   Nontrepanat Tonta+Somnorila [anonim] i-a raspuns lui Trepanat Oranj

   pentru toti "paduchii" bugetari. Nu este normal ca sa existe atata "forta" de munca alocata la sistemul bugetar. Numarul de inspectori, referenti, etc., toti absolventi de Spiru Haret, tot felul de specialisti bugetari care respira si mananca de pe urma celor care produc ceva in tara asta. ATENTIE !!! Nu ma refer la politistii de pe strada, medicii de la urgenta, pompieri, poate si altii, inclusiv serviciile secrete. Chiar ma intreb: Pot fi sinceri cei din aparatul de stat sa ne spuna celor de la "privati" cam cat considera ei ca este rata intre cei care muncesc si cei care freaca menta?
   • +3 (9 voturi)    
    si incepe din nou... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:15)

    me [anonim] i-a raspuns lui Nontrepanat Tonta+Somnorila

    sa incepem
    1 - nu toti medicii lucreaza la urgenta, si e nevoie si de ei...
    2 - nu toti politistii sunt de strada si din nou e nevoie si de ei... crimilanistii de exemplu nu-s "de strada" crima organizata etc...
    3 - inspectorii (unii) sunt foarte necesari
    4 - mia exista si altii extrem de utili... de exempli protectia copilului( asistenti sociali, psihologi etc)

    Sunt de acord cu tine ca o parte din bugetari sunt inutili... DAR aici nu e vorba neaaparat de unde lucreaza ci de competentia personala . pe langa asta sa fii sigur ca cei ce vor zbura/ au zburat, NU sunt cei cu pile...

    pe langa asta nu-s de acord cu fraze de genu "bugetarii sunt inutili " etc... exista sisteme bugetare foarte folositoare si competente sau foarte incompetente si inutile.. LA FEL si privatii...
    sa nu uitam cat de competenti sunt cei de la romgaz sau romelectrica s.a.m.d.

    nu tot ce e de stat e prost si nu tot ce e privat e bun...

    PS: nu cred ca e atat de dezastruoasa rata celor care o freaca la bugetari... singura chestie e ca tot timpul aia prosti ies in evidenta... ca exemplu uitete la romanii care fac prostii in strainatate, sunt mult mai putini decat ceic e muncesc cinstiti si totusi numai de ei se vorbeste
   • -2 (6 voturi)    
    Intr-adevar (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:17)

    lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui Nontrepanat Tonta+Somnorila

    Nu te referii la serviciile secrete. Ele sunt utile d-lui presedinte si daunatoare democratiei. Din bugetele lor ascunse mai se platesc poate si niscaiva postaci pedelisti...
   • -1 (3 voturi)    
    pentru PRIVATUL NEPADUCHIOS (Duminică, 8 ianuarie 2012, 20:36)

    george [anonim] i-a raspuns lui Nontrepanat Tonta+Somnorila

    Nu intelegeam de ce Google are foarte multe cautari indexate pe :romanii sunt paduchiosi". Acum am inteles: romanii sunt bugetari paduchiosi.
    Sa-ti fie rusine privatule nepaduchios, poate un roman paduchios ti-a invatat odrasla sau a avut grija de sanatatea muma-tii (fara sa fie medic de la urgenta)
  • +2 (12 voturi)    
   puteau sa lase salariile asa... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:22)

   nepotul lui Ilici [anonim] i-a raspuns lui Trepanat Oranj

   ...dar sa dea afara toti salariatii incapabili si sa-i pastreze pe cei buni, nu pe cei cu relatii sau cu passarica darnica.
  • -8 (14 voturi)    
   Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:46)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Trepanat Oranj

   =Printr-o decizie din 21 iunie 2010, salariul reclamantilor a fost redus cu 25%, pentru o perioada de sase luni (3 iulie 2010 - 31 decembrie 2010), in temeiul Legii nr. 118/2010,=
   Nici vorba de 6 luni ci cat exista mafia portocalie... o minciuna ordinara!!
 • +10 (16 voturi)    
  CE COMBATIVI SINT ROMANASII DIN ADMINISTRATIE (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:18)

  pointless man [utilizator]

  cind vine vorba de "lefshoara lor". CE HARNICI ! Merg pina la Ioropa sa-si caute dreptatea. Dar sa-i dea in git pe sefii care rad tot (PUTUROSI, INCOMPETENTI, lefuri babane, spagi, angajari pe ochi frumosi) nu s-ar obosi. TREI MILIOANE de conationali muncind pe brinci in alte tari ii lasa reci - mie sa-mi fie bine, pe ceilalti poa' sa-i ia dracu'. Daca nu cumva insusi sefii lor bolsevici nu i-au pus sa faca pe "persecutatii". Sa le fie primit !
  • -10 (14 voturi)    
   Cand vorbesti de sefii lor (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:47)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

   Te referi probabil la ministrii, secretarii de stat si directorii de agentii ai PDL.

   Atunci, da, iti dau dreptate! Referitori la spagi, incapacitate, incompetenta, indiferenta...
   • +8 (12 voturi)    
    NU ! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:02)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    Ci la toti sefii si sefutzii ! Exceptiile sint prea putine si NU influenteaza intregul. Venalitatea este o molima fanariota adusa la perfectiune de comunisti. Si ne cocoseaza energic si astazi si...
   • +6 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:28)

    [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

    • -3 (5 voturi)    
     Iubiti pedelisti (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:28)

     lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui

     Basescu e presedinte din 2004.
     Tot de atunci PDL-ul conduce tara, fie singur (sub bagheta destoinicului Boc), fie in coalitii in care are cel putin 50 la suta. De aproape 4 ani o face cvasi singur.
     Nu poti veni acum, tu, postacul pedelist stingher care ai mai ramas (si singurul elector) sa acuzi administratia pusa de PSD, cand PDL duce tara de rapa din 2004.
     Acest discurs nu este credibil iubitilor. Puteti, la fel de bine, sa-l acuzati pe Gh Dej sau pe Napoleon de starea execrabila a aparatului de stat romanesc. E la fel de credibil.
     NU.
     INCAPACITATEA BIROCRATIEI STATULUI ROMAN ESTE RESPONSABILITATEA EXCLUSIVA A GUVERNARII PDL, din 2004 incoace.
     Puteti face voi 10 tumbe logice, tot n-are sa iasa altfel!
     Cat despre Securitate, prietenul nostru comun, Dl Presedinte, nu era oare trimis al statului CEAUSIST la Anvers. De SIE, ati auzit?!?
     • +1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 20:00)

      [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

      • 0 (2 voturi)    
       Cu un astfel de tata... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 23:05)

       lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui

       Fiul tau nu are cum sa ia "Bac"-ul. Agramatismele si ilogica parinteasca poate nu se mostenesc.
       Proasta crestere: da, cap de span!
   • -2 (6 voturi)    
    Organizatoric sunt praf, (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:13)

    Constantin [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

    de-ti cer, in frunte cu seful lor, sa stai mai mult de 8 ore la servici. De fapt Boc nu e capabil nici timpul propriu sa si-l organizeze si lucreaza constant mai mult de 8 ore pe zi.
  • -9 (13 voturi)    
   Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:49)

   MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

   Nu sunt =combativi= ci isi apara legal drepturile...daca tu esti neam de sluga, este treaba ta.
   Daca-ti place sa fii exploatat macar nu te mai plange ca muncesti 10-14 ore/zi si ca nu mai ai timp sa traiesti...asta este soarta boilor.
   • +2 (8 voturi)    
    NU-I ASA CA SINTETI UNUL DINTRE EI ? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:05)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    NU-I ASA ?

    Daca nu asi sti prea bine cum lucreaza aceste persoane poate mi-ar fi mila de ele. DAR STIU !

    Mie sa-mi fie bine, pe ceilalti poa' sa-i ia dracu'.
    • 0 (2 voturi)    
     Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 19:00)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

     Stai linistit...nu lucrez la stat.
     Eu iti doresc sa castigi in fiecare luna din viata ta cat am luat eu de la stat in ultimii 20 de ani.
     Din fericire(!sic!) nu am sefi!!!
     Ha,ha,ha,ha ce ma mai distrez cu oile portocalii.
   • +2 (6 voturi)    
    drepturile? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:21)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui MRSmrs

    are dreptul sa isi dea demisia daca nu ii convine remuneratia.

    statul functioneaza din punctul asta de vedere ca orice firma. cand are venituri si profit, cresc salariile, apar bonusuri, etc. cand are pierderi an dupa an, inseamna ca trebuie sa reduca cheltuielile, una din acestea fiind salariile. deci ori da oameni afara, ori reduce salariile si beneficiile.
    cum oamenii sunt angajati cu contract, au dreptul perfect legal sa plece in momentul asta fara sa li se impute absolut nimic.

    si cu asta s-a rezolvat problema. chiar nu vad de ce era nevoie sa ne explice cedo o chestie atat de elementara.
   • +1 (5 voturi)    
    Ce limbaj colorat (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:37)

    Traian [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

    probabil a unui fost profitor caruia i s-a taiat macaroana.
    Cei ce muncesc 10-14 ore sunt boi, el a fost profitor destept.
    Cei doi care au dat Statu la CEDO sunt din Chisineu Cris colegiul penelistului galben de suparare, Calimente, renumit pentru plimbarea prin Parlament a pancardelor.
    • -1 (3 voturi)    
     Hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 19:08)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Traian

     Limbaj colorat?!
     Tu nu-ti asculti stapanul bese cum vorbeste?
     Vezi ca nu-ti mai arunca firimituri!
     Ha,ha,ha,ha !
     Sa traiesti bineeeeeeeee!!!!
     Cei care muncesc 10-14 ore chiar ca sunt boi, fara suparare...nu au grija de ei si sanatatea lor.
     Este plin la cardiologie(unde am un prieten care face operatii pe cord deschis) de tineri =muncitori= care au facut infarct/stop cardiac sau au probleme cardiace cauzate de oboseala si stres.
     • -1 (1 vot)    
      Acelasi limbaj colorat din pacate (Luni, 9 ianuarie 2012, 17:50)

      Traian [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

      Mie mila de tine ca nu poti scapa de el. Crezi ca aceasta ura trambitata nu te duce spre acelasi loc: cardiologie?
      Eu iti doresc numai bine
      In cea ce ma priveste prefer sa lucrez 10 - 14 ore pentru ca imi place cea ce fac
      • 0 (0 voturi)    
       Hmmm (Luni, 9 ianuarie 2012, 22:13)

       MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui Traian

       Nu este =ura= ci indignare...nu suport hotii, mincinosii si prefacutii.
       Spor la munca!:))
       • 0 (0 voturi)    
        Nici eu (Luni, 9 ianuarie 2012, 23:35)

        Traian [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

        Aici ne asemenam
   • +2 (2 voturi)    
    aici nu ai dreptate.... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 20:14)

    vali [anonim] i-a raspuns lui MRSmrs

    salariul trebuie sa fie proportional cu cantitatea si calitatea muncii daca vrei sa muncesti 8 ore este optiunea ta iar salariul e pe masura muncii prestate . te invit cu mine pe camion sa ajungi acasa odata la o luna si sa muncesti 18 ore pe zi si pe urma poti sa ai pretentii la salariu.
    • 0 (0 voturi)    
     Hmmm (Luni, 9 ianuarie 2012, 22:14)

     MRSmrs [utilizator] i-a raspuns lui vali

     In cazul tau ai dreptate.
     O zi buna si sanatate!
 • -10 (14 voturi)    
  Bravo, Base! (Duminică, 8 ianuarie 2012, 13:52)

  Mazeta [utilizator]

  Hai ca se poate, baga 75% acum, ca merge!
 • -8 (14 voturi)    
  Minciunile basesciene (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:03)

  dan [anonim]

  Problema nu este legea care a modificat salariile ci minciunile basesciene care au stat la baza acestor modificari. Minciuni demonstrate in timp, inclusiv prin faptul ca situatia in romania s-a imbunatatit doar pentru basescieni si camarila lui in timp ce restul populatiei trebuie sa plece din tara ca sa se salveze. In celelalte tari sacrificiile au fost facute de politicieni si cei bogati iar oamenii simpli aproape ca nu simt nici o criza, asa cum este si normal.
  • +4 (6 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:31)

   [anonim] i-a raspuns lui dan

   • -4 (4 voturi)    
    la privat... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:30)

    lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui

    Adica postac pedeleu, platit prin servicii, din bani publici?!?
    Da, ar fi o idee!
  • +2 (2 voturi)    
   Poti sa exemplifici macar o singura tara? (Duminică, 8 ianuarie 2012, 16:18)

   Traian [anonim] i-a raspuns lui dan

   Liderii de la Paris si Berlin militeaaza in favoarea unei taxe pe tranzactiile financiare pe teritoriul UE, insa Marea Britanie s-a opus, de teama ca va afecta negativ City-ul londonez.
   Tranzactiile financiare nu le fac cei platiti cu salariul minim pe economie.
   Principiul enuntat de tine este corect, mai ales la noi, unde stim cum au fost facute averile, si cit de aroganti sunt bogatoi.
   • -1 (1 vot)    
    Da, e vorba de TOATE tarile (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:15)

    dan [anonim] i-a raspuns lui Traian

    In nici una nu s-a luat decizia de a reduce salariile si pensiile! In nici una! Cat despre partea financiar-economica n-am spatiul necesar sa-ti explic. Asta presupunand ca as avea cui.
    • +1 (1 vot)    
     presupunand ca as avea cui (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:18)

     Traian [anonim] i-a raspuns lui dan

     denota aroganta PNL-ista si nu dorinta de a discuta cu argumente indiferent daca avem opinii diferite sau nu.
     Iti reamintesc, cu simpatie, ca tema era afirmatia ta: "In celelalte tari sacrificiile au fost facute de politicieni si cei bogati"
    • +1 (1 vot)    
     pai (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:54)

     pai [anonim] i-a raspuns lui dan

     pai de data asta, romania a fost mai desteapta decat toate. in care alta tara se triplasera salariile in doia ani de zile? normal ca trebuia dat inapoi.

     atunci cand au crescut salariile de pe o zi pe alta, nu te-ai minunat ca incio alta tara din lume nu luase tariceanu asemenea decizii catastrofale?

     matale ai memorie selectiva, ti le aduci aminte numai pe alea care iti convin.
 • -2 (4 voturi)    
  hmmm (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:08)

  me [anonim]

  cateva intrebari:
  1 - CEDO ia in considerare legile europene sau constitutia romaniei? pentru ca din cate stiu constitutia romaniei era incalcata...
  2 - daca legile europene si constitutia se contrazic reciproc, cine castiga?
  3 - ca orice institutie este una politica, care are toat interesul sa declare legea corecta pentru ca ajuca europa.

  eu personal consider ca a fost o masura relativ utila, dar o masura care de fapt a bagat rahatul sub pres... in loc ca cei necompetitivi si inutili sa fie dati afara, platesc toti... si cei ce muncesc si cei ce nu muncesc...
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:43)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui me

   Nu are nici o legatura cu Constitutia. CCR a dat-o ca e constitutionala, nu decizia CCR a fost contestata la CEDO - nici macar nu e posibil.
   In ceea ce priveste justetea masurii, in lipsa unui sistem de evaluare a performantelor nu se poate masura competitivitatea. Fiindca nu e atat de simplu, cine insurubeaza 10 becuri pe zi nu e neaparat mai bun decat cel care insurubeaza numai 7 - poate nu le strange la fel de bine. Din pacate insa, nici pana azi nu s-a implementat un astfel de sistem, desi au promis ca se vor concentra pe asta. Pe de alta parte, la privat e mult mai simplu: nu mai merge firma, se inchide si toata lumea ramane fara loc de munca!
 • +5 (5 voturi)    
  Decizia CEDO (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:46)

  pensionar [anonim]

  ar fi cazul ca "judecatorii" care au decis impotriva
  dreptului statului sa -si regleze singur cum isi plateste angajatii ,in conditiile existente la un moment si in conformitate cu normele de drept atunci ,existente; acei "judecatori" sa poata fi revocati ,fiind incompetenti sa aplice o judecata dreapta. Judecata dreapta a lucrurilor este un obisnuit la toti oamenii rationali s.i intelepti si se cere sa existe la orice magistrat
 • +6 (8 voturi)    
  CEDO favorizeaza PDL (Duminică, 8 ianuarie 2012, 14:52)

  kappy [anonim]

  CEDO face parte dintr-o conspiratie impotriva USL si poporului roman propun USL sa dea in judecata CEDO mai departe si tot asa pana la victoria finala ...usl ..nu va lasati pana nu va faceti de ras
  • +3 (3 voturi)    
   ... (Duminică, 8 ianuarie 2012, 17:46)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui kappy

   USL nu face decat un joc de imagine, asta in timp ce-si fac vacantele pe la Viena, Monte Carlo s.a.m.d. As vrea sa-i vad la guvernare, insa cu siguranta ei nu prea-si doresc asta acum.
 • +5 (5 voturi)    
  simpla artimetica (Duminică, 8 ianuarie 2012, 15:56)

  1+1=2 [anonim]

  E o veche gluma din catavencii anului 1993, cred. Cica intr-un autobus sunt doi oameni, intro statie coboara sapte; cati trebuie sa urce ca sa ramina autobusul gol? Ce vreau sa spun? CEDO (si altii) pot sa spuna tot ce-or vrea dar poti sa dai daca nu ai? (sa nu intram in amanunte ca de ce nu este si cine a furat). Punem pariu ca urmatorii vor spune exact acelasi lucru? Vor spune N-AM.
 • +1 (1 vot)    
  ARTICOL EXCELENT (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:21)

  ADV001834 [anonim]

  Uitativa pe linkul acestaexcelent!
  http://www.contributors.ro/cultura/carta-%E2%80%98-77-dupa-havel-o-stire/
 • +3 (3 voturi)    
  Justitie CEDO (Duminică, 8 ianuarie 2012, 18:35)

  gigi matriteru' [anonim]

  Domnule Boc, acum e momentul! Pai cu decizia asta in brate se pot reduce, taia si salariile nesimtite ale JUDECATORILOR! Asta daca guvernul vrea cu adevarat sa mai faca reforma. Au curaj sa inceapa iar lupta? Hai, ca se poate, acum aveti si cu ce(do).
 • -1 (1 vot)    
  Dar nu a respectat legile in viguare la acea data (Duminică, 8 ianuarie 2012, 19:51)

  fggfgfbgjjggj [anonim]

  Parerea mea este ca in cazul profesorilor spre exemplu nu s-a respectat legea salarizarii cadrelor didactice promulgata chiar de basescu in anul 2009. Iar acea lege era legea statului roman.
  Poate ca nu contravine drepturilor omului dar se incalca alte legi.
 • -1 (1 vot)    
  mda (Duminică, 8 ianuarie 2012, 21:11)

  cosmin [anonim]

  Curat constitutional!
 • -2 (2 voturi)    
  un lucru mi-a devenit limpede (Luni, 9 ianuarie 2012, 0:32)

  srpc [utilizator]

  lagarele de munca fortata pentru interlopii de dupa 90 devin strict necesare, iar pedelistii vor intra primii, ca prea si-au luat-o in cap! o sa las dracului afacerea si ma angajez gardian acolo, sa va rup spinarile daca nu va faceti norma, asa, ca "la privat"! pe curand, copii.
 • +2 (2 voturi)    
  - (Luni, 9 ianuarie 2012, 3:23)

  runa [anonim]

  am citit toate raspunsurile inainte sa-mi dau si eu cu parerea. am obesrvat o majoritate de acord cu reducerea salariului bugetarilor. sunt de acord cu ei. aceasta majoritate, lucru trist de altfel s-a format dupa ani lungi de umilinte si rele tratamente aplicate de catre slujbasii statului. sunt cativa care isi fac datoria ca asa e leagea in univers dar reprezinta o exceptie. si culmea nerusinarii, cum remarca cineva mai sus, ne blameaza pe noi pentru dificultatile prin care trec datorita deciziilor personale. nu imi pare rau pentru ei deoarece de cate ori a trebuit sa apelez la ei m-am simtit umilita si scarbita de indolenta, obraznicia, lipsa totala de profesionalism9ca sa nu mai intram in problematica vasta a mitei deja generalizata) .
  eu una consider ca 25 de procente mai putin in buzunarul acestor lipitori nu e decat un lucru bun.poate poate ii va face sa-si revizuiasca modul in care isi fac treaba astfel incat cei ca mine sa fie de partea lor. nu m-ar durea deloc atunci sa spun ca nu trebuie sa le fie taiate salariile pentru ca isi fac treaba foarte bine si nu pierd o saptamana pentru un amarat de act, nu mor in spitale de mana incompetentilor , pe trotuar nu ma calca cu masina cocalarul burtos fara carnet scapat de prea multe ori cu amenzi micute sa nu-l deranjeze prea mult etc.
  doar un exemplu micut: un inspector financiar mort de beat intra cu masina in spatele masinii noastre oprite la semafor. oras micut, politistii extrem de obraznici cu noi dar cu manusi si plecaciuni in fata mizeriei de om. l-au facut scapat oricum. noi ne-am ales cu spatele afectat si masina reparata pe banii bineinteles ca a fost vina noastra ca respectam regulile de circulatie.asemenea specimene sunt peste tot. in alte tari sunt numiti infractori si sanctionati ca atare. doar la noi caracterul ilegal al mitei si abuzul sunt minimalizate astfel incat ajung sa fie o regula in societate. 5000 pe luna nu-i de ajuns pt ei vezi vamesii!yuk
 • -1 (1 vot)    
  Nu te duci la farmacie sa cumperi cartofi ! (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:32)

  milud [anonim]

  " ...Totusi, atunci cand o dispozitie legala este in vigoare si prevede plata anumitor beneficii, iar conditiile stipulate sunt respectate, autoritatile nu pot refuza in mod deliberat plata acestora atata timp cat dispozitiile legale raman in vigoare..."

  Functionarii publici sint platiti pe L188, care nu a fost abrogata sau modificata ! Functionarii publici sint numiti in functie in urma unui concurs si au pachet salarial tip cariera garantat prin lege. Administratia actuala nu a respecta legea si nici nu a abrogat-om, astfel ca "dispozitia legala" este in vigoare dar nu este respectata. Dupa cum nici sentintele judecatoresti nu sint puse in aplicare . Daca cei doi reclamanti la CEDO nu o alegeau pe Monica Macovei consilier ar fi cistigat pe acest temei, nu reclamind cai verzi pe pereti. Si nu la CEDO, aia au alte treburi !

  Cit despre ceilalti bugetari, profesori, medici, politisti, militari etc. , ei au contracte de munca semnate de angajatorii lor in numele Guvernului Romaniei, ce nu pot fi modificate tot de guvernul Romaniei prin ordonanta sau lege trecuta cu asumare de raspundere.

  E ca si cum bati palma cu un partener de afaceri si dupa un timp mirlanul iti comunica ca s-a gindit el ca nu-i mai ajung banii si plateste doar trei sferturi din pret, insa marfa o vrea toata. Daca iti permiti sa-i dai cu flit o faci si il mai si porcaiesti sa afle si altii si sa se fereasca. Dar daca risti sa ramii falit cu marfa in brate, te umilesti si ii satisfaci cererea, insa daca te mai pacaleste si a doua oara , esti prost rau ! Ba nu strica sa-i dai si niste dupaci dupa ceafa cind il prinzi "...la loc intunecos si rece".
 • +1 (1 vot)    
  ...sa vedem cine demisioneaza (Luni, 9 ianuarie 2012, 9:40)

  bogdanv [anonim]

  Asa cum m-am mai exprimat si cu alte ocazii: as dori sa ii vad ca isi asuma faptul ca au gresit si ca demisioneaza. In plus ar trebui sa isi puna cenusa in cap, cei care au actionat statul roman in judecata la CEDO, si sa iasa in fata si sa spuna cu voce tare ca au gresit. Nu vom vedea acest gest nici macar din partea omului care a depus hirtiile la registratura institutiei in cauza.

  Oamenii astia, contestatarii de meserie sau motionistii de serviciu, nu vor face niciodata un gest onorabil. Nu pentru ca nu vor ci pentru ca nu stiu ce inseamna cuvintul "onoare".... Probabil ca vor spune ca este o masinatiune portocalista si vor initia o motiune de cenzura pe aceasta tema....cit de curind!....:))

  Cit despre domnii bugetari, cel putin o parte dintre ei, ar trebui sa invete ca banul se cistiga cu munca nu este un drept inalienabil....altfel nu ar mai exista someri....
  • -1 (1 vot)    
   Interesant ..... (Luni, 9 ianuarie 2012, 11:31)

   rzv [anonim] i-a raspuns lui bogdanv

   Ce nesemtiti mai sunt atia care merg sa si ceara drepturile la CEDO, daca ar fi acastigat totul ar fi fost bine si frumos si bv. lor, nu ? CEDO nu inseamna supremul adevar, tot la CEDO este si Dl Barsan sa inteleg ca sotia lui de aia lua spaga ca avea salariul diminuat cu 25 % ? CEDO vine si zice ca este corecta taierea cu 25 % a salariilor ca este o masura de austeritate, dar uita ca topul proceslor la CEDO ptr. incalcarea drepturilor omului este detinut de statul caruia ii da dreptate. Mai multe tari europene ne refuza acesul in spatiul Schengen pe motivul gradului ridicat de coruptie. D.K. si Francks declara peste tot ca ei nu au impus taierea salariilor ci doar reducerea cu cheltuielile bugetare. Mai sus avem raportul Curtii de Conturi care vine si zice pe fata ce varza este statul asta roman iar CEDO vine si le da dreptate. Sunt atatea documente care demonstreaza ca statul asta in afara de abuza de cetatenii lui si de a nu fii cat de cat de rezonabil in cheltuirea banilor publici, ca ai putea umple un cos de Bila. Avem 25 % corect in timp ce statul roman construieste piscine si sali de sport pe la dracu in praznic, presedintele tarii vine si zice ca nu poate face nimic in privinta baietilor destepti din energie, deci impotriva evaziuni fiscale care este de ordinul miliardelor de euro nu se poate face nimic. Tot presedintele acestei tari declara la RRA ca toti 22 mil de locuitori ai acestei tari sunt reponsabili ptr. criza economica, deci cum ar veni toti suntem responsabili de subminarea economiei. Pe petrolisti si pe banci, 2 sectoare care fac ce vor si cum vor iar pe timp de criza ei tot se lauda cu profit, vad ca nu se gasesc ceva masuri de luat si impotriva acestora, dar impotriva unor bugetari se poate. Daca tot 25 % este corect cine stabileste cat nu este corect ? Poate anu asta o sa avem ptr. bugetari un 50 % la prima strigare iar ptr. privati de la 200 de taxe o sa avem 400, ceva de genu.
  • +3 (3 voturi)    
   "specialistii in drept de tip PSD" (Luni, 9 ianuarie 2012, 12:22)

   nea Titi [anonim] i-a raspuns lui bogdanv

   "Reprezentantii USL anuntau, anul trecut, ca ii vor sprijini, prin acordarea de consultanta juridica gratuita, pe cetatenii care vor sa atace la CEDO legile austeritati"
   Iar s-au facut de rahat specialistii in drept de tip PSD si PNL. De ce afirmau cele de mai sus? Fiindca, in sinea lor se cred cei mai tari specialisti in drept. La fel ca la suspendarea lui Geoana, etc.
   De, specialisti de tip Voicu, in aranjat sentinte.
 • 0 (0 voturi)    
  . (Luni, 9 ianuarie 2012, 19:13)

  mihaela [anonim]

  Reducerea veniturilor cu 25% nu este buna insa trebuie subliniat faptul ca in perioada cand la noi se taia in alte tari nu se lua nici o masura si acum acele tari se chinuie sa revina pe piata financiara.
 • 0 (0 voturi)    
  > (Luni, 9 ianuarie 2012, 19:14)

  elena18 [anonim]

  USL-ul cu asta se ocupa: sa induca populatia in eroare.
 • 0 (0 voturi)    
  zilele numarate pentru usl (Luni, 9 ianuarie 2012, 19:28)

  silviu [anonim]

  dragi uselisti voturile sunt in mainile noastre. Pe mainile noastre veti pierde. Veti ramane in minciuna pentru tot restul vietii.
 • 0 (0 voturi)    
  tot USL (Luni, 9 ianuarie 2012, 19:47)

  violeta [anonim]

  asa cum ne-a obisnuit USL da cu batul in balta: indeamna oamenii sa reclame reducerea salariilor desi nu avea parerea unor specialisti la baza.
 • 0 (0 voturi)    
  ce sa mai zic (Luni, 9 ianuarie 2012, 19:48)

  farcas [anonim]

  Multumesc monica ca mi-ai spus ca voi nu ati gresit cand mi-ati luat mai mult de 25 % din venitul meu (deci nu salariu) si ca usl-istii sunt mincinosi - acum dorm fericit. USl-ul e o clica de mincinosi comunisti. Nu ne intereseaza.Va voi vota cu toata inima.Ce pretentii poti sa ai de la asemenea ordinari si nenorociti?La asemenea clica compusa din * si betivi,fosti activisti si securisti,emanatie a defunctului FSN?Asta a votat"poporul" asta avem.
 • 0 (0 voturi)    
  memoria scurta (Sâmbătă, 18 august 2012, 19:59)

  luci [anonim]

  nu sunt pe deplin de acor, dar la unele puncte zice bine

  http://pereri-impresii.blogspot.ro/2012/08/din-suflet-pentru-bugetari.html


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by