Partia de schi in lungime de 480 de metri din statiunea Covasna, a carei amenajare a fost finalizata in decembrie anul trecut si pe care s-a schiat deja de Craciun, va fi redeschisa sambata dupa-amiaza dupa ce in noaptea de vineri spre sambata a nins mult in zona, anunta Mediafax.

Stratul de zapada in zona statiunii Covasna masoara in jur de 20 centimetri, astfel ca pe partie se poate schia.

Primarul orasului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat sambata ca partia se va redeschide incepand cu ora 17.00.

Potrivit lui Lorincz, partia, pe care s-a mai schiat timp de cateva zile in preajma Craciunului, va ramane deschisa atat timp cat vremea va permite schiatul.

In judetul Covasna a nins in ultimele ore fara intrerupere, fara sa existe insa blocaje pe drumuri.

Seful Sectiei de Drumuri Nationale Covasna, Sorin Stoican, a declarat sambata ca in mai multe zone ale judetului, in special la Pasul Oituz si zona Intorsurii, a nins semnificativ, stratul de zapada fiind, in afara carosabilulului, de circa 30-35 centimetri.

Sorin Stoican a afirmat ca 21 de utilaje au intervenit pe drumurile nationale care traverseaza judetul Covasna, pentru a curata carosabilul.

In decembrie anul trecut, Primaria statiunii Covasna a finalizat lucrarile de amenajare a partiei de schi de 480 de metri.

Primaria statiunii Covasna a inceput, in septembrie 2011, lucrarile de amenajare a unei partii de schi pe doua benzi, una cu o lungime de 920 de metri, iar cealalta de 480 de metri, iar tronsonul de 480 de metri, pentru copii si incepatori, a fost dat in functiune in luna decembrie. Celalalt tronson, cu o lungime de 920 de metri, urmeaza sa fie dat in functiune in acest an.