Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges a declansat o ancheta in cazul siamezelor nascute la maternitatea din Pitesti, pentru a preveni un eventual abandon, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse medicale, fetitele se numesc Adelina Stefania si Raluca Andreea, iar numele si prenumele acestora au fost trecute in registrul unitatii medicale, ele fiind recunoscute si de tatal lor.

Cu toate acestea, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges a declansat o ancheta in cazul fetitelor, pentru a preveni un eventual abandon, primele date aratand ca mama doreste sa isi creasca fetitele si sa le ia acasa.

"Nu am reusit sa vorbim cu mama, ci doar cu medicul cu care a nascut aceasta. Acesta nu ne-a dat elemente care sa indice o situatie de risc social. Dimpotriva, ne-a spus ca mama vrea sa-si ia copiii acasa si sa ii ingrijeasca cum se cuvine. Mama a iesit din spital si am inteles ca a plecat spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, unde se afla fetitele. Cazul este in atentia noastra si monitorizam familia", a declarat, joi, directorul DGASPC Arges, Adrian Macovei.

Mama celor doua fetite siameze a fost externata, joi, din Maternitatea Pitesti, medicii afirmand ca starea tinerei este buna si ca primul drum pe care aceasta il va face va fi, probabil, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti, pentru a-si vedea fetele.

Asistentul-sef al Maternitatii din Pitesti, Amalia Neacsu, a declarat ca tanara de 21 de ani, din Mioveni, a plecat din maternitate dupa ce a intrat in posesia actelor fetitelor. Ea a evitat sa se intalneasca cu jurnalistii.

"Femeia a cerut doar discretie asupra cazului, iar faptul ca nu a putut sa-si insoteasca fetitele la Bucuresti a doua zi dupa nastere a fost cauzat de starea ei. Era lauza de o zi, deci nu avea cum sa fi externata atunci, era totusi dupa o nastere. Faptul ca tanara nu ar dori sa-si creasca cei doi copii este o minciuna. Ea nu a afirmat niciodata ca nu ar vrea copiii, ca nu vrea sa ii ia acasa sau ca nu vrea sa-i vada. Acum tanara se simte bine, are certificatele de nastere ale fetitelor asupra ei si probabil ca primul drum pe care il va face va fi la Bucuresti pentru a-si vedea fetitele. Repet, niciodata ea nu a afirmat ca nu vrea fetitele, tot ce a vrut ea a fost discretie. Era afectata ca orice mama care trece prin asa ceva. In fiecare zi am discutat cu ea si dorinta care a reiesit din toate discutiile cu ea a fost ca vrea sa fie langa fetite", a afirmat, joi, asistentul-sef al Maternitatii din Pitesti, Amalia Neacsu.

Cele doua fetite siameze, care cantaresc impreuna doua kilograme si 800 de grame, s-au nascut, luni, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, fiind transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.