Presedintele Traian Basescu a ajuns, joi dimineata, pe Aeroportul International din Cluj-Napoca, urmand sa plece in satul Rachitele pentru a participa la inmormantarea tatalui premierului Emil Boc, Ioan Boc, care a decedat cu doua zile in urma, relateaza Mediafax.

Seful statului, Traian Basescu, a ajuns pe Aeroportul International din Cluj-Napoca in jurul orei 10.10, fiind intampinat de prefectul de Cluj, Florin Stamatian, de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, de primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, de presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, de secretarul general al PDL, Ioan Oltean, si de prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

Basescu a fost insotit, printre altii, de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, de presedintele Senatului, Vasile Blaga, si de ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

De la aeroport, Traian Basescu, ministrii si cei care l-au asteptat vor merge in satul Rachitele pentru a participa la ceremonia de inmormantare a tatalui premierului Emil Boc, Ioan Boc, care a decedat, marti seara, in urma unui stop cardio-respirator.

Inmormantarea lui Ioan Boc va avea loc de la ora 12.00, la cimitirul din curtea bisericii din satul Rachitele.

Slujba de inmormantare va fi oficiata de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, alaturi de alti trei preoti, printre care si preotul paroh din Rachitele, Traian Boc.

Ioan Boc a murit, marti seara, la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, la varsta de 87 de ani, dupa ce a suferit, in ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale.

Directorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, Sanda Patrichi, a declarat, miercuri, ca Ioan Boc a murit in urma unui stop cardio-respirator, "in conditiile unei suferinte vasculare multiple, la varsta si patologia" acestuia.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Ioan Boc, tatal premierului Emil Boc, a ajuns, miercuri dupa-amiaza, in satul Rachitele, judetul Cluj, si a fost adus in curtea casei in care a locuit, unde a fost oficiata o scurta slujba, la care au asistat primul-ministru, familia si vecini.