Presedintele Traian Basescu a efectuat miercuri vizita medicala anuala, rezultatele urmand sa fie comunicate public de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" in cursul zilei de joi, anunta Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a efectuat in cursul zilei de miercuri, 28 decembrie, vizita medicala anuala", se arata intr-un anunt postat miercuri pe site-ul Presedintiei.

Potrivit sursei citate, rezultatele vor fi comunicate public de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" in cursul zilei de joi, 29 decembrie.

Presedintele Traian Basescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical si la sfarsitul lunii februarie 2010, aminteste Mediafax. Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, declara atunci ca presedintele Traian Basescu a efectuat in 27 februarie controlul medical anual, facut de o comisie formata din 13 medici specialisti, conform unei hotarari a CSAT din 2007 si a sustinut ca seful statului este "foarte sanatos".

Turcan mentiona atunci ca "legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotarari a CSAT 166 din 20 decembrie 2007" si ca "aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sunt recoltate probe de sange".

El preciza ca aceasta comisie medicala prezinta concluziile sub forma unui raport pe care il inainteaza presedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora sa fie date publicitatii.

In aprilie 2010, presedintele declara, la B1 Tv, ca ar publica bucuros rezultatele analizei medicale la care a fost supus, dar aceasta nu este gata din cauza faptului ca aparatul de RMN de la spitalul unde a facut vizita medicala este stricat si investigatiile au fost amanate.

"Mi-au facut un tomograf, nu stiu care, cel care ti se face la cap, la plamani, la nu stiu ce si mai este un aparat, ca la mine o vizita medicala nu dureaza, iti ia astazi sangele, vin rezultatele la sange, la urina, la ce mai e si abia pe urma te baga prin toata comisia aia de 13 medici, deci dureaza vreo sase ore o vizita medicala. Raportul mi s-a facut, dar mai trebuie facut si acest control, RMN-ul, pentru a fi completa vizita medicala", spunea atunci Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai fost consultat in august 2010 la Spitalul Militar Central din Bucuresti, de seful sectiei ORL.