Emil Boc a ajuns, marti seara, la Cluj-Napoca, unde tatal sau - Ioan Boc -, internat la Spitalul de Recuperare, a decedat, la varsta de 87 de ani.

"Aveti grija de parintii dumneavoastra. Este cel mai frumos dar pe care il puteti primi de la Dumnezeu", le-a spus jurnalistilor seful Executivului, vadit marcat de clipele grele prin care trece, relateaza Agerpres.

Primul-ministru a venit la spital impreuna cu sotia sa si cele doua fiice. La spital au ajuns si fratii premierului - Traian si Ioan Boc.

Marti seara, starea sanatatii tatalui premierului s-a agravat neasteptat, iar pe fondul instalarii unui stop cardio-respirator medicii au incercat o resuscitare, timp de peste 45 de minute, fara insa a-l putea salva pe pacient.

Ioan Boc a suferit, in anii trecuti, si alte accidente vasculare cerebrale, iar in luna noiembrie a acestui an a fost internat, pentru cateva zile, cu o afectiune pulmonara, la Spitalul de Pneumologie.

Premierul Emil Boc afirmase, sambata seara, dupa vizita facuta tatalui sau la spitalul clujean, ca se asteapta la 'progrese marunte' in privinta starii de sanatate a acestuia si nu la minuni.

Tatal premierului Emil Boc va fi inmormantat in satul Rachitele din judetul Cluj.

In luna iulie a acestui an, parintii premierului Emil Boc, Ioan si Ana Boc, au fost omagiati, cu ocazia primei editii de la Rachitele a sarbatorii 'Fiii satului', la implinirea a peste 50 de ani de casnicie. Ei au primit, alaturi de alte doua perechi de seniori, o diploma si un premiu pentru 'Cel mai in varsta cuplu din comuna Margau'.