Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia, Ivica Dacic, vor participa miercuri la ceremonia prilejuita de operationalizarea Punctului de Trecere a Frontierei romano-sarb de la Portile de Fier II, a informat MAI.

Pentru efectuarea controlului la frontiera in bune conditii, la punctul de trecere a frontierei aflat pe teritoriul Romaniei a fost incadrat personal specializat, fiind dotat cu tehnica de comunicatii si aparatura performanta, conform standardelor europene, se arata intr-un comunicat al MAI citat de Agerpres.

De asemenea, autoritatile romane au obtinut avizele necesare de la Comisia Europeana pentru operationalizarea si deschiderea punctului de trecere in regim de trafic international de persoane si marfuri.

Din partea MAI la eveniment vor mai participa seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, chestor sef de politie Marian Tutilescu, si inspectorul general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan Buda.

Din delegatia Republicii Serbia fac parte seful Directiei Politiei de Frontiera, Nenad Banovic, precum si adjunctul directorului Politiei, Branislav Mitrovic.

Punctul de frontiera roman de la Portile de Fier II dispune de noua artere de circulatie: patru pe sensul de iesire din tara si patru pe sensul de intrare in tara pentru autoturisme, autocare si automarfare, precum si una cu rampa pentru controlul si verificarea autovehiculelor.