Ministerul Finantelor Publice va inainta miercuri Guvernului proiectul de ordonanta privind majorarea taxelor locale cu un procent de pana la 50%, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

"MFP va merge maine in Guvern cu aceasta OUG, pentru ca avem mai multe de aprobat... dar vreau sa precizez ca aceasta propunere apartine Asociatiei Primarilor", a declarat Ialomitianu.

Intr-un interviu pentru TVR Info difuzat luni, Gheorghe Ialomitianu a admis ca, pana la urma, s-ar putea ca in 2012 sa avem nevoie de banii de la FMI. El a spus ca nu ia in calcul nicio reducere sau marire de impozite sau de contributii sociale, insa a sustinut ca multe primarii vor sa majoreze taxele locale cu un procent de pana la 50%.

"Avem discutii cu autoritatile locale sa modificam articolul in cauza care le da dreptul autoritatilor locale sa majoreze cu 20% taxele locale. Unii vorbesc de o modificare de 50%. Nu orice regiune poate sa isi mareasca taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localitati", a declarat acesta.