Politia Rutiera a amplasat, luni, echipaje de control la toate intrarile in Bucuresti si pe majoritatea drumurilor nationale cu trafic intens, in perioada Craciunului fiind inregistrate peste 30 de accidente grave, soldate cu 11 morti, informeaza IGPR, citat de Mediafax.

"Cresterea disciplinei in trafic si reducerea numarului accidentelor rutiere grave reprezinta obiectivele politiei rutiere, atat timp cat anual in accidente de circulatie mor sau sunt vatamate mii de persoane, costurile implicate cuantificandu-se in sume impresionante de bani si suferinte incomensurabile", spune Politia Rutiera.

La nivel national, in perioada 23-25 decembrie, au fost inregistrate un numar total de 34 de accidente grave, soldate cu decesul a 11 persoane si ranirea grava a altor 33.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se constata scaderi la toti indicatorii statistici (44 accidente grave, 19 morti si 113 raniti grav in urma accidentelor inregistrate).

"In vederea mentinerii unui climat de siguranta rutiera pe drumurile publice din toata tara a fost luata masura intensificarii controalelor pe majoritatea drumurilor nationale cu trafic rutier intens. Ocazionat de intoarcerea bucurestenilor catre Capitala au fost amplasate la toate intrarile in Bucuresti, pe drumurile nationale, echipaje rutiere de control", spune sursa citata.

De asemenea, au fost amplasate 13 echipaje rutiere in judetul Ilfov si pe drumurile nationale DN 1, DN 2 si pe DN 6.

"Totodata, se acorda o atentie deosebita si rutelor din judetul Prahova, unde sunt amplasate echipaje de politie, pe majoritatea segmentelor de drum, potential periculoase si in zonele cu numeroase treceri pietonale", adauga Politia Rutiera.