Jandarmii si politistii romani a caror misiune s-a incheiat in Kosovo au fost repatriati, in noaptea de sambata spre duminica, efectivele sosind in Cazarma Baneasa fara probleme deosebite, anunta Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), potrivit Mediafax.

"In aplicarea Hotararii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) din 26 septembrie 2011 privind dezangajarea efectivelor de politie si jandarmi aflate in Misiunea EULEX Kosovo si in baza Ordinului ministrului Administratiei si Internelor, efectivele Detasamentului de Misiuni Internationale al Jandarmeriei Romane au inceput deplasarea catre Romania, in cursul zilei de sambata, 24 decembrie", informeaza, duminica, Biroul de presa al MAI.

In 26 septembrie, CSAT a decis retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani din Kosovo, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie.

Repatrierea detasamentului de jandarmi si a tehnicii s-a finalizat in aceasta dimineata. In jurul orei 1.00, efectivele au sosit in Cazarma Baneasa, fara probleme deosebite.