"Conducerea Parlamentului se face vinovata de invitarea lui Teodor Maries la Adunarea Omagiala consacrata Revolutiei Romane din Decembrie 1989", scrie pe blogul sau fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. Acesta sustine ca Maries este "un impostor, care nu se stie prin ce imprejurari a ajuns in functia de presedinte al „Asociatiei 21 Decembrie”. Reactia lui Iliescu a venit dupa ce Maries a declarat de la tribuna Parlamentului ca Iliescu este "un criminal notoriu", care "a beneficiat de crima de dupa 22 Decembrie".

Iliescu a scris joi, intr-un material pe blogul sau, ca "o veritabila blasfemie a constituit-o subminarea Adunarii omagiale a Parlamentului prin invitarea la luarea de cuvant a lui Teodor Maries – un impostor, care nu se stie prin ce imprejurari a ajuns in functia de presedinte al „Asociatiei 21 Decembrie”.

Fostul sef al statului afirma ca "Asociatia a fost fondata de aceia care s-au aflat in noaptea de 21 decembrie 1989 la Baricada de la Intercontinental. Teodor Maries nu a fost la Baricada ! Nu prea se stie unde se afla, in general, in acel timp. Originar din Caransebes, unde era portar, dupa informatia data de el, la o obscura echipa de fotbal, nu se stie prin ce imprejurari a ajuns la Bucuresti. Nu se stie daca are vreo calificare si…unde a lucrat. Prima sa aparitie „remarcata” a fost in grupul de huligani, care au devastat cladirea Guvernului in ziua de 18 februarie 1990. Apoi a aparut in grupul provocatorilor la violentele din Piata Universitatii".

"Cu ce autoritate poate vorbi acest individ in numele revolutionarilor?", se intreaba Iliescu, adaugand ca prezenta lui Maries este "compromitatoare intotdeauna".

La finalul postarii sale, Ion Iliescu acuza conducerea Parlamentului ca "se face vinovata de invitarea sa la Adunarea Omagiala consacrata Revolutiei Romane din Decembrie 1989".

Marti, reprezentantii PSD au parasit sedinta solemna comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, dupa ce presedintele Asociatiei "21 Decembrie", Teodor Maries, a declarat de la tribuna ca Ion Iliescu este "un criminal notoriu", care "a beneficiat de crima de dupa 22 Decembrie". Dupa ce parlamentarii PSD au parasit sala, Maries a declarat ca se astepta ca acestia sa plece, pentru ca fac parte din cei care au tainuit "crima din Decembrie 1989".