Dan Constantin Damaschin, "tatal adoptiv" al Monicai Columbeanu, impreuna cu un complice, a fost ridicat de DIICOT pentru recrutare prin inselaciune, amenintare si violenta a mai multor fete, unele minore, in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei, informeaza Mediafax.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bacau au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, care actiona pe raza municipiilor Bucuresti si Bacau, constituit in scopul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori, prevazute de articolele 12 si 13 din Legea 678/2001", informeaza, joi, Biroul de presa al DIICOT.

Potrivit DIICOT, Dan Constantin Damaschin (55 de ani), lider al gruparii, impreuna cu Eugen Mihai Mereuta (40 de ani) si Claudiu Ciuca (35 de ani), "au recrutat prin inselaciune, amenintare si violenta, mai multe parti vatamate, unele minore in scopul exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei".

Activitatea infractionala se desfasura in imobile situate in zone ultracentrale din capitala, inchiriate de catre inculpati, unde victimele erau obligate sa se prostitueze.

"Victimele erau alese cu predilectie din familii cu posibilitati financiare reduse si erau atrase cu promisiuni de asigurare a unei cariere in modelling sau televiziune, inculpatul prezentandu-se drept o persoana influenta in acest domeniu", precizeaza anchetatorii.

Pentru a mentine controlul asupra victimelor, "inculpatul Damaschin Dan Constantin le supunea in mod constant unor acte de violenta verbala si fizica si pretindea ca are calitatea de presedinte al unei organizatii de aparare a drepturilor omului, pentru a le convinge cu privire la influenta sa".

La sediul DIICOT au fost aduse in vederea audierii zece persoane fata de care, dupa audieri, vor fi dispuse masurile legale in cauza.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de SRI si DOS.