Vrajitoarea Roxana Lider, cunoscuta drept Vanessa, data in urmarire generala dupa ce pe numele ei a fost emis un mandat de arestare, s-a predat, joi, la Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov, informeaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, a declarat ca Roxana Lider s-a predat politistilor.

Totodata, Sava Craiff Buzea a transmis prin avocatul sau ca se va preda dupa sarbatori, a mai spus Ciocan.

Vrajitoarea Rada Minca, cunoscuta drept Melissa, a fost gasita de politisti si dusa in arest, miercuri seara.

Cele doua vrajitoare fusesera date in urmarire generala pentru ca nu s-au prezentat in arest si nici nu au fost gasite la domiciliu, in urma deciziei instantei de arestare preventiva a lor pentru inselaciune si santaj.

Curtea de Apel Bucuresti a emis, miercuri, mandate de arestare preventiva pe numele vrajitoarelor Roxana Lider si Rada Minca, acuzate de inselaciune si santaj. De asemenea, instanta a dispus arestarea preventiva a lui Ion Constantin si a lui Sava Craiff Buzea, pentru complicitate la santaj si la inselaciune.

Instanta a admis astfel recursul procurorilor impotriva deciziei Tribunalului Ilfov de cercetare in libertate a acestora.

Cele doua vrajitoare au plecat de la instanta inainte de pronuntarea deciziei.

Tribunalul Buftea dispusese, in 14 decembrie, ca vrajitoarele Vanessa si Melissa sa fie cercetate in stare de libertate, respingand propunerea Parchetului Tribunalului Ilfov de arestare preventiva a acestora.

Vrajitoarele Roxana Lider si Rada Minca isi faceau publicitate in presa si prin bannere sustinand ca sunt cele mai mari clarvazatoare si cereau clientilor bijuterii, bani, miere, icoane si papusi, iar apoi ii supuneau unor ritualuri in cimitire si ii amenintau ca vor dezvalui detalii din viata lor, a notat judecatorul de la Tribunalul Buftea in motivarea deciziei.

Dupa ce erau contactate de catre potentialele victime, se mai arata in documentul citat, cele doua vrajitoare expuneau o falsa reprezentare a realitatii, inoculandu-le acestora ideea ca se afla sub puterea unor forte malefice supranaturale, iar datorita puterilor magice cu care au fost inzestrate, problemele pot fi rezolvate numai de catre ele.

Una dintre victimele acestora a fost Oana Zavoranu care, potrivit motivarii instantei, ar fi dat sume mari de bani si bunuri acestor doua vrajitoare sub presiunea amenintarilor celor doua femei si ale complicilor lor.

Instanta a notat insa ca cele patru partii vatamate din dosarul vrajitoarelor Rada Minca si Roxana Lider, printre care si Oana Zavoranu, cunosteau serviciile oferite de acestea si ca in schimbul serviciilor li se vor pretinde diverse bunuri sau sume de bani, astfel ca ele stiau ce fac.

Judecatorul a aratat ca din probele adunate la dosar nu reiese inselaciune, asa cum este ea definita de articolul 215 din Codul penal, in sensul ca pe de-o parte victimele ar fi stiut clar natura serviciilor de magie oferite de cele doua femei, iar pe de alta parte vrajitoarele nu au invocat calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase.