Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au amanat pentru joi luarea unei decizii in privinta arestarii primarului localitatii Snagov, Musat Apostol, si cel al comunei Jilava, Adrian Mladin, acuzati de fapte de coruptie, scrie Agerpres. Cei doi au fost retinuti, marti seara, pentru 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), insa ordonantele acestora au expirat si sunt liberi pana la o decizie a CAB.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, este acuzat de luare de mita, trafic de influenta si fals intelectual, in forma participatiei improprii si asociere pentru savarsirea de infractiuni, in timp ce primarul comunei Snagov, Apostol Musat, este acuzat de infractiunile de trafic de influenta, in forma continuata si fals intelectual, in forma participatiei improprii, asociere pentru savarsirea de infractiuni.

Alaturi de cei doi, procurorii l-au mai retinut pe vicepresedintele Consiliului judetean Ilfov, Gheorghe Roman, acuzat de trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

De asemenea, a mai fost retinut finul primarului comunei Jilava Ovidiu Szasz, acuzat de complicitate la luare de mita si fals intelectual, in forma participatiei improprii si asociere pentru savarsirea de infractiuni, Roxana Curpene, notar public, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la trafic de influenta si fals intelectual, in forma participatiei improprii si Eugenia Cutaru, notar public, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de complicitate la dare de mita si complicitate la cumpararea de influenta.

Cele sase persoane urmeaza sa fie prezentate Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii DNA il mai cerceteaza pe Ion Scaeteanu, persoana din anturajul primarului comunei Snagov, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta, fals intelectual, in forma participatiei improprii, asociere pentru savarsirea de infractiuni.