Cartierele Militari, Drumul Taberei, zonele Cotroceni, Panduri si zona centrala ar putea ramane fara energie electrica, dupa ce au fost distruse doua cabluri din galeria subterana edilitara 13 Septembrie, a anuntat Enel Distributie Muntenia, precizand ca a informat MAI pentru a face o ancheta.

"In data de 20 decembrie 2011, la ora 19.48 statia de transformare 110/20 kV Razoare a ramas nealimentata cu energie electrica, afectand consumatorul AFI PALACE timp de 27 minute. Acest lucru s-a produs datorita patrunderii persoanelor neautorizate in galeria subterana edilitara 13 Septembrie si a distrugerii a doua cabluri aferente LES 110 kV Filaret - Razoare", se arata intr-un comunicat de presa al Enel Distributie Muntenia, remis miercuri seara agentiei Mediafax.

In urma acestor "actiuni grave", cele doua linii electrice de 110 kV au devenit indisponibile, iar gradul de siguranta in alimentarea cu energie electrica a scazut in zona de vest a Capitalei si este posibila aparitia unor avarii, in cazul carora timpul de remediere va fi mai mare, a precizat sursa citata.

Astfel, zonele care pot fi afectate din cauza acestui incident sunt cartierul Militari, cartierul Drumul Taberei, zona Cotroceni, zona Panduri si partial zona centrala, unde a fost declarata stare de alerta.

Echipele de interventie ale Enel Distributie Muntenia vor lucra in urmatoarele zile pentru a repara cablurile afectate. Pagubele initiale si costurile de reparatie sunt estimate la 600.000 de lei.

De asemenea, Enel Distributie Muntenia a informat autoritatile Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) despre acest incident, pentru demararea unei anchete.

"In aceste circumstante, recomandam locuitorilor din zona de vest a Capitalei sa acorde o atentie deosebita eficientizarii consumului de energie electrica astfel incat sa nu se produca eventuale avarii cauzate de supraconsum care ar putea fi cu greu remediate, intr-o perioada mai lunga de timp", a precizat Enel Distributie Muntenia.