Plenul Senatului a aprobat, miercuri, propunerea legislativa prin care se propune arborarea drapelului Romaniei in clasele de curs din invatamantul primar si gimnazial, precum si intonarea imnului national in fiecare zi de luni de catre elevi, informeaza Agerpres.

Propunerea deputatei PDL Maria Stavrositu a fost aprobata de senatori cu 56 de voturi pentru, 37 de voturi impotriva si o abtinere.

Senatorii au respins raportul nefavorabil intocmit propunerii de lege de Comisia pentru administratie publica din Senat cu 44 de voturi pentru, 49 de voturi impotriva si trei abtineri.

In expunerea de motive a textului de lege, initiatorul precizeaza ca scopul proiectului este acela al "constientizarii tinerilor asupra importantei simbolurilor nationale in afirmarea demnitatii tarii prin arborarea drapelului in fiecare clasa, precum si prin intonarea imnului".

"Scoala reprezinta mediul optim pentru formarea spiritului civic si patriotic. Din pacate, asistam la o disolutie a valorilor si simbolurilor nationale si uitam ca acestea sunt elementele definitorii pentru identitatea oricarui stat. Usurinta cu care sunt folosite astazi, in locuri si la ocazii adesea nepotrivite, a condus la o uzura avansata a acestora. Uitand ceea ce ne defineste ca popor, riscam sa ne pierdem reperele", se arata in documentul citat.

Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.