Violonistul Edvin Marton, care urma sa concerteze la Bucuresti, pe 21 si 22 decembrie, in cadrul Galei "Craciun Vienez" de la Sala Palatului, s-a aflat la Spitalul Floreasca din Capitala pentru investigatii, dupa ce a alunecat pe scari si s-a lovit la ceafa marti seara, in hotelul unde se afla cazat, transmite Mediafax. Artistul se simte bine, iar examenul RMN a confirmat investigatiile precedente, care au indicat lipsa unor probleme neurologice. Potrivit lui Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, violonistul va merge la repetiile pentru concertul din aceasta seara, pe care va incerca sa il sustina.

Edvin Marton, in Bucuresti pentru spectacolul Kings on Ice (2008)Foto: Agerpres

UPDATE 2 Directorul Salii Palatului, Catalin Iliescu, a declarat la Realitatea TV: "Suta la suta concertul se va tine, avem rezultatul RMN si este bun".

Medicii au declarat ca violonistul este constient, echilibrat hemodinamic si respirator, nu are probleme neurologice sau leziuni postraumatice.

Violonistul Edvin Marton va fi supus unui RMN pentru a se stabili daca in urma cazaturii are traumatisme la coloana, potrivit cadrelor medicale.

Ulterior, el va fi reevaluat de medicul neurochirurg care va decide daca va ramane sau nu in spital.

Violonistul Edvin Marton este in prezent internat la clinica Biomedica, unde medicii i-au recomandat efectuarea unei investigatii RMN, in conditiile in care acesta a acuzat dureri la nivelul cefei. Aceasta investigatie i se va face la Spitalul Floreasca, miercuri la pranz.

Initial, violonistul s-a prezentat la Spitalul Floreasca din Capitala marti seara, dupa ce a alunecat si s-a lovit la ceafa, medicii constatand dupa investigatii ca nu are traumatisme, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare. Dupa ce a fost supus unor investigatii medicale de urgenta, printre care si o radiografie, ale carei rezultate au fost bune, violonistul a parasit marti seara spitalul, a spus Oprita.

"Grija lui cea mare a fost insa sa nu-si strice in cadere vioara Stradivarius si mai putin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit in cadere", a adaugat medicul Oprita.

Organizatorii au spus ca cele doua spectacole vor avea loc indiferent de prezenta violonistului Edvin Marton. In cazul in care acesta nu va putea sa participe la concerte, el va fi inlocuit de dirijorul austriac Gottfried Rabl, care initial urma sa dirijeze programul primei parti a show-ului.

La cele doua concerte de la Bucuresti, Edvin Marton ar fi trebuit sa fie prezent atat in calitate de violonist, cat si de dirijor. Spectacolul de la Sala Palatului, sustinut de European Royal Orchestra, este compus din doua parti. Programul primei parti ar urma sa fie dirijat de austriacul Gottfried Rabl si include piese din repertoriul modern, precum "My Way" sau "That's the Way It Is", iar programul celei de-a doua parti, care cuprinde melodii clasice de Strauss, Brahms sau Vivaldi, ar urma sa fie dirijat si partial interpretat de Marton.

Dupa cele doua spectacole din Romania, Edvin Marton ar trebui sa isi continue turneul in Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi in China.

Edvin Marton este un violonist foarte apreciat, celebru pentru colaborarile muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp si Gloria Gaynor, dar si pentru momentele artistice inedite alaturi de patinatorul rus Evgeni Plushenko, alaturi de care a mai fost la Bucuresti, in 2007, 2008 si 2010.

Edvin Marton, pe numele sau real Csury Lajos Edvin, este un violonist si compozitor de etnie maghiara din Ucraina, care se bucura de succes pe scena mondiala. El a devenit celebru odata cu interpretarea, la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino din 2006, a unor partituri din operele lui Giuseppe Verdi, cu care a acompaniat evolutiile patinatorilor Evgheni Plusenko, Tatiana Totmianina si Maxim Marinin, care au cucerit medalii de aur. El a castigat dreptul de a folosi pe viata o vioara Stradivarius in urma unui concurs organizat de Orford Arts Centre la Montreal, Canada, in 1996.