Tribunalul Olt a admis, marti, cererea lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, de eliberare din arest preventiv si inlocuirea acestei masuri cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu fara incuviintarea instantei, a anuntat judecatorul Gheorghe Biolan, purtatorul de cuvant al instantei, transmite Agerpres. Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, procurorul Adrian Aspra, a anuntat ca decizia magistratilor Tribunalului Olt va fi atacata cu recurs.

Recursul va fi judecat de Curtea de Apel Craiova si numai in cazul in care aceasta instanta respinge recursul procurorilor din Olt. Sandu Anghel va fi eliberat din arest si masura arestarii preventive va fi inlocuita cu interdictia de a parasi localitatea.

Tribunalul Olt a decis marti, pentru a patra oara, inlocuirea masurii arestarii preventive a lui Bercea Mondial cu aceea a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu - municipiul Slatina, motivarea deciziei magistratilor urmand a fi facuta in cursul zilei de miercuri.

In lunile august, septembrie si noiembrie, Tribunalul Olt a mai admis cererea lui Sandu Anghel de inlocuire a arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea, insa procurorii au facut recurs de fiecare data, care a si fost admis de Curtea de Apel Craiova.

Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Bercea Mondial a cerut, in repetate randuri, sa fie eliberat sub control judiciar, pe motive de boala, insa solicitarea i-a fost respinsa.

El mai este cercetat, in prezent, in alte sase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetati de politistii din judetul Olt, in ultimii cinci ani, in aproximativ 120 de dosare penale.

In perioada in care Bercea s-a aflat in arest, unul dintre imobilele sale din municipiul Slatina, construit ilegal si detinut in documente de una din rudele sale, a fost demolat de Primaria Slatina. Pe rolul Tribunalului Olt mai este un proces in care Sandu Anghel este parte intr-un dosar de evaziune fiscala in care Bercea a achitat la primul termen prejudiciul.