Premierul Emil Boc a declarat luni, in cadrul emisiunii "Prim Plan" difuzata de TVR 1, ca in 2012, veniturile sunt intr-o usoara crestere, iar cheltuielile vor scadea. Prim-ministrul a adaugat ca, in 2012, guvernul nu are in vedere majorari de taxe.

"Anul viitor il privesc cu un optimism prudent in sensul ca, in 2012 nu va fi necesar sa operam alte masuri care sa afecteze populatia, asta in cazul in care nu apare o inreautatire dramatica. [...] Bugetul pentru 2012 este construit extrem de prudent, ca sa nu fie nevoie sa taiem salarii si pensii in 2012.[...] Datele pe care le avem ne arata ca in 2012 nu va fi nevoie sa accesam solutia acordului cu Comisia Europeana si cu FMI. Daca apare acea ipoteza a inrautatirii situatiei internationale, un scenariu plauzibil pana la un punct, avem butonul pe care sa apasam ca sa nu mai fie nevoie in tara sa operam reduceri de salarii si pensii", a declarat premierul Emil Boc.

"Pentru 2012 avem o crestere economica in jur de 2,1 % prognozata. [...] Inflatia este cea mai scazuta din ultimii 20 de ani. Va fi mentinuta si la un nivel scazut si in 2012. Somajul este cu 2% sub media UE. Cursul euro-leu va ramane echilibrat si stabil si in 2012. Veniturile pentru 2012 sunt intr-o usoara crestere, iar cheltuielile sunt intr-o usoara scadere", a declarat prim-ministru.

"Pentru 2012, nu avem in vedere majorari de taxe: TVA-ul ramane acelasi, contributiile de asigurari sociale raman aceleasi, cota unica de impozitare de 16% ramane aceeasi. Nu se modifica acest regim al taxelor", a adaugat premierul.