Actualul brand de tara va pastrat cel putin pana in anul 2015, fiind unul de succes, ce se inscrie pe un trend international, si, de aceea, va fi promovat in continuare, mai ales ca a determinat o crestere in domeniul turistic, a declarat vineri, la Slatina, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Intrebata daca brandul de tara va fi schimbat in viitorul apropiat, ministrul Dezvoltarii si turismului a raspuns: "Cum sa il schimbam? Este de mare succes! Brandul de tara este pana in 2015 cel putin. Este unul dintre cele mai de succes branduri de tara in acest moment la nivel international, a fost premiat la toate targurile de turism unde am participat. Chiar si SUA si-au ales de curand un brand tot verde, tot eco. Asta inseamna ca ne-am inscris pe un trend bun, pe un trend castigator, deci nu schimbam brandul, dimpotriva, il promovam din ce in ce mai mult pentru ca, la randul lui, brandul ne-a adus o crestere in turism de 17% in 2011".

Ministrul Elena Udrea a mai spus la Slatina ca in perspectiva viitorului sezon estival se are in vedere o modernizare a Litoralului romanesc si atragerea investitorilor privati.

"Pentru sezonul estival, avem in continuare o lupta de dus pe Litoralul romanesc, acolo unde atributiile sunt ale primarilor si primarii nu ne sunt subordonati. Dar incercam sa curatam Litoralul de constructiile ce au mai ramas dupa ce am demolat o parte dintre ele si incercam sa amenajam modern ceea ce exista acum, sa fie cat de cat atractiv. Sa speram ca o sa gasim investitori privati pentru a dezvolta resorturi noi", a afirmat Udrea.

Aceasta a mentionat ca si zona de sud a tarii are potential turistic, in sensul existentei unor porturi la Dunare, unor statiuni balneare, obiective culturale, iar ministerul promoveaza dezvoltarea unor parcuri si aqua park-uri, unul dintre proiectele privind zonele de agrement urmand a fi implementat la Slatina.

"Incercam sa dezvoltam in continuare in zona de sud a tarii, in Oltenia, turismul cultural, turismul de croaziera, profitand de prezenta Dunarii, avem infrastructura de porturi in dezvoltare acum. Turismul balnear nu mai spun, ca sunt resurse nenumarate si suntem deja in proceduri de dezvoltare a unor parcuri, aqua-park-uri. Pentru turism, care este in opinia mea cel mai important domeniu al MDTR, avem tot interesul, toata preocuparea si credem ca vom avea crestere economica in 2012 de aici, de la turism si constructii, bineinteles", a conchis ministrul Elena Udrea.

Proiectul de la Slatina urmeaza sa fie finantat din fonduri europene, este in faza de precontractare si ar putea fi implementat incepand din 2012, semnarea contractului de finantare fiind preconizata pentru primele luni ale anului viitor. La Slatina urmeaza sa fie creat un club nautic, cu zona de servicii, terenuri de sport, restaurante, amenajarea luciului de apa pe raul Olt pentru a permite navigarea unor barci cu vele, hidrobiciclete, pontoane.