Tensiunile dintre Marea Britanie si Franta cu privire la viitorul Uniunii Europene s-au intensificat dupa ce Nicolas Sarkozy l-ar fi acuzat pe David Cameron ca s-a comportat ca un "copil incapatanat" cand a facut uz de dreptul sau de veto la summit-ul UE de saptamana trecuta, potrivit The Guardian.

In timp ce Agela Merkel a incercat sa calmeze tensiunile descriind Marea Britanie ca un partener important in UE, premierul britanic a inceput sa "agite apele" in legatura cu tratatul sutinut de Franta si Germania.

Intr-o serie de actiuni care i-ar putea infuria si pe partenerii de guvernare, care s-au declarat nemultumiti de decizia lui Cameron de a exercita dreptul de veto la summit-ul de saptamana trecuta, premierul britanic s-a angajat in discutii cu statele membre care ar avea preocupari legate de tratatul propus de Franta si Germania si a respins apelurile FMI catre Marea Britanie de a fi pregatita sa furnizeze mai multe resurse fondului de salvare din zona euro.

David Cameron a precizat ca este pregatit sa se opuna tratatului interguvernamental in cadrul unei intrevederi cu parlamentarii conservatori, unde a prezentat discutiile pe care le-a avut cu Fredrik Reinfeldt, Kenny Enda şi Nečas Petr, omologii sai din Suedia, Irlanda si Cehia. Acestia si-au prezentat preocuparile legate de propunerea franco-germana cu privire la un nou tratat.