Dupa asumarea raspunderii Guvernului privind legea alegerilor si a celei privind numirea judecatorilor la ICCJ, plenul Parlamentului a adoptat proiectul legii bugetului de stat si pe cel al proiectului legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2012. HotNews a transmis LIVE TEXT principalele declaratii din cadrul sedintei.

12,06: Vasile Blaga: 239 de voturi sunt "pentru" iar 168 sunt "impotriva". Legea Bugetului de stat a fost adoptata

Victor Ponta: Toate amendamentele nostre vor fi incluse in viitorul buget care va fi votat in decembrie 2011

12,08: Calin Popescu Tariceanu: Bugetul nu raspunde unor obiective esentiale si de aceea PNL nu l-a votat. Actualul buget este un exercitiu de aritmetica bugetara care mentine decalajele care ne separa de celelalte tari europene. Guvernul greseste masiv.

12,10 Emil Boc: Va multumesc pentru votul Dv. Pentru prima oara in ultimii 20 de ani a fost votat un buget fara conotatii electorale (proteste din partea Opozitiei). Aratati-mi Dv un buget fara tenta populista. Reactia Opozitiei spune totul.

Cand a aparut discutia cu privire la reducerea deficitului, dl Ponta spunea ca e o prostie. Astazi e de acord, ceea ce inseamna ca a inceput sa inteleaga ca Europa merge in alta directie.

Tariceanu a luat din investitii ca sa dea salarii. Raportul Consiliului Fiscal arata clar deficitul structural din 2008.

Va multumesc inca o data si va asigur ca ati facut ceea ce trebuie pentru Romania

12,17: Calin Popescu Tariceanu: Deficitul structural nu poate fi mai mare decat cel total. In 2008 au fost o serie de cheltuieli legate de F. Proprietatea. Deficitul structural din 2008 a fost de 2%, departe de cifrele Dv.

Romania nu are capacitatea sa investeasca toate fondurile alocate opentru investitii. Dar in 2008 am avut 10 miliarde straine. Anul acesta ISD sunt a zecea parte, cu perspective si mai proaste pentru 2012.

Nu mai discutati despre demagocie, dupa ce in 2008 ati strigat ca vreti majorarea salariilor pentru profesori! Vreau sa va intreb cum se numesc pomenile electorale cand unor parlamentari le-ati dat cate 100.000 de euro pentru investitii.

12,20 Victor Ponta:Tovarase prim ministru Emil Bobu (vociferari), orice discutii despre 2008 sa le poarte cu dl Marko Bela si cu dl. Borbely care faceau parte din Guvernul de atunci.

Cu 237 de voturi pentru si 168 de voturi impotriva, Legea Bugetului Asigurarilor de Stat e adoptata, anunta Vasile Blaga.

12,30: Plenul discuta cele 4 candidaturi pentru Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Senatorul Dan Radu Rusanu declara ca daca plenul va confirma cele 4 numiri PNL va contesta votul pe motiv ca la audierile din Comisiile de specialitate nu a fost indeplinit cvorumul. Secretarii de sedinta fac prezenta in vederea votului. Dupa numaratoarea voturilor, cei patru sunt confirmati in functii. E vorba de Toma Cristian Vasile, Odobescu Dan, Soare Vladimir şi Mihalache Dragoş.