Un student roman din Liege a fost ranit usor de schije in timpul atacului de marti. Alexandru Palade a declarat ca a fost atins de cateva schije si ca medicii au spus ca nu il pot opera deocamdata.

"Acum sunt in apartament am schije mici si nu pot fi operate, sunt prea adanci, prea aproape de os. Medicii mi-au spus ca ma vor opera doar daca va aparea vreo infectie. Acum astept", a declarat Palade pentru Realitatea TV.

El a povestit ca in momentul atacului asculta muzica in casti. "Eram intr-o statie de autobuz. Am auzit o explozie foarte puternica si in momentul urmator m-am aplecat si am inceput sa fug", a povestit el.

Un belgian de origine magrebiana, care fusese condamnat la aproape 5 ani de inchisoare, a comis in 13 decembrie un atac cu grenade si focuri de arma in centrul orasului Liege din Belgia. Cinci persoane au murit, un bebelus de 17 luni, doi adolescenti de 15 si, respectiv 16 ani, o femeie de 75 de ani si autorul atacului, Nordine Amrani. Numarul ranitilor se ridica la 123, potrivit ultimului bilant publicat de cotidianul Lesoir.be.

Autorul atacului in varsta de 29 de ani s-a impuscat mortal in cap dupa incident. Autoritatile sustin ca nu a fost vorba despre un atac terorist, ci despre "un pistolar izolat". Nordine Amrani a fost condamnat in trecut pentru detinere de arme de foc. Autoritatile au ajuns la concluzia ca a fost vorba despre un singur atacator, dupa mai multe informatii contradictorii in acest sens.