Procurorii DIICOT au efectuat, marti, 16 perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu, in cautarea unor falsificatori care, in 2011, au pus in circulatie pe teritoriul tarii suma de circa 200.000 lei, in bancnote false, se arata intr-un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Bancnotele contrafacute au fost plasate in Bucuresti si in 19 judete. Unsprezece persoane au fost aduse la sediul DIICOT pentru audieri. Potrivit Mediafax, una dintre metodele de plasare a banilor era prin intermediul pensiilor. Folosindu-se de faptul ca era postas, unul dintre infractori plasa o parte din banii falsi in pensii.

Potrivit Mediafax, falsificatorii plasau bancnotele folosindu-se, uneori, de postasi astfel incat banii falsi ajungeau in pensii.

Potrivit sursei citate, procurorii din Structura Centrala a DIICOT "au efectuat 16 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 16 persoane, avand varste cuprinse intre 17 si 41 de ani, specializat in falsificarea si punerea in circulatie de moneda nationala falsificata." Grupul infractional este coordonat de Bibire Nicusor si Barbu Sebastian.

Bibire Nicusor a fost depistat, vineri, in flagrant delict pe raza municipiului Bucuresti, in timp ce plasa 160 de bancnote contrafacute in valoare de 100 lei fiecare.

In urma perchezitiilor la domiciliu, DIICOT a ridicat aparatura utilizata pentru contrafacerea bancnotelor iar la una dintre locatii, situata in sectorul 3 al Capitalei, a fost descoperita o instalatie artizanala pentru producerea si imbutelierea de bauturi alcoolice.

La sediul DIICOT au fost aduse, pentru audieri, 11 persoane.

DIICOT efectueaza cercetari "sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, falsificare de moneda si punere in circulatie de moneda falsificata si detinerea de instrumente in vederea falsificarii de moneda, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, si art. 282 alin. 1 si 2 Cod penal si art. 285 Cod penal", se arata in comunicat.