Premierul britanic David Cameron a declarat luni ca este vital pentru interesul Marii Britanii sa ramana membra a Uniunii Europene, in ciuda deciziei de a utiliza dreptul de veto pentru a bloca adoptarea unui nou Tratat al UE, potrivit Reuters.

"Marea Britanie ramane un membru cu drepturi depline al UE si evenimentele de saptamana trecuta nu fac nimic pentru a schimba acest lucru. Apartenenta noastra la UE este vitala pentru interesul nostru national. Economia noastra este bazata pe schimburi comerciale si avem nevoie de piata unica pentru comert, investitii si locuri de munca", a declarat Cameron in Parlament in cadrul unei dezbateri privind summit-ul UE de saptamana trecuta.

"Suntem in UE si ne dorim sa fim in UE", a mai afirmat el.

David Cameron a facut uz de dreptul de veto in cazul modificarii tratatului UE pentru inasprirea normelor fiscale in zona euro, Marea Britanie fiind singura tara membra care si-a mentinut decizia de a nu semna noul pact, devenind astfel complet izolata pe plan european. In urma acestei decizii, Cameron a creat cea mai mare fisura in coalitia de la putere in Marea Britanie. Vicepremierul britanic Nick Clegg s-a declarat foarte dezamagit de rezultatul summitului UE de vineri afirmand ca decizia de utilizare a dreptului de veto este daunatoare Marii Britanii si ca ar putea sa marginalizeze Regatul.