Compania americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, a fost amendata de Consiliul Judetean Cluj pentru nerespectarea prevederior unei autorizatii de construire si pentru faptul ca nu a refacut un drum judetean.

"Societatea Bechtel a construit un pilon care deserveste Autostrada Gilau-Campia Turzii, pe DJ 107M (Savadisla-Iara-Buru), in dreptul intersectarii cu traseul autostrazii in localitatea Vlaha. Conform autorizatiei emise, societatea constructoare avea obligatia ca, la finalizarea lucrarilor, sa refaca drumul judetean. In ciuda mai multor notificari din partea Regiei Autonome a Domeniului Public si Privat al Judetului Cluj, societatea Bechtel nu s-a conformat cerintelor din autorizatia de construire", precizeaza CJ Cluj, intr-un comunicat trasmis luni si citat de Agerpres.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, spune ca RAADPP a refacut drumul, iar Bechtel trebuie sa plateasca valoarea lucrarilor, la care se adauga si amenda.

"In aceste conditii am procedat la refacerea acestei portiuni de drum prin RAADPP. In etapa urmatoare am transmis nota de plata prezentand contravaloarea pentru aceste lucrari societatii Bechtel, la care s-a adaugat si amenda pentru nerespectarea autorizatiei de construire", a declarat, prin intermediul comunicatului, Alin Tise.

Valoarea lucrarilor se ridica la 110.000 de lei, iar amenda este de 150 de lei.