Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, a spus joi despre dezvaluirile din ziarul german Suddeutschen Zeitung privind o inchisoare CIA in Romania ca "nu au aparut elemente probante" in ancheta jurnalistica. "Pare un film in reluare toata aceasta supozitie", a spus Baconschi pentru HotNews.ro.

Teodor BaconschiFoto: Agerpres

"Din cite stiu, sefii ORNISS au manifestat o deplina transparenta, si-au deschis institutia si nu au avut nimic de ascuns, iar ipoteza unei anchete judiciare nu se poate baza pe autosesizarea Parchetului General din Romania, ci pe prezentarea unor probe si pe o solicitare expresa in acest sens", a adaugat Baconschi.

Intrebat din partea cui ar trebui sa vina o solicitare pentru deschiderea unei anchete a Parchetului, ministrul a indicat numele lui Thomas Hammarberg (n.red. - Comisar pentru Drepturile omului la Consiliul Europei, institutia care a anchetat existenta inchisorilor CIA).

Reamintim ca ziarul german Suddeutschen Zeitung a publicat joi o ancheta in care, citind surse confidentiale din serviciile secrete americane, sustine ca Romania ar fi adapostit o inchisoare secreta a CIA in subsolul ORNISS. Vezi aici mai multe detalii despre dezvaluirile ziarului german