"Aniversarea celor 20 ani de la aprobarea noii Constituţii a României, prin referendumul organizat în data de 8 decembrie 1991, reprezintă un moment festiv, dar şi o ocazie de bilanţ. La acel moment, adoptarea Constituţiei, prin voinţa a peste 8,4 milioane de cetăţeni, a marcat reinstaurarea democraţiei şi a statului de drept în România. În cei 20 de ani de existenţă, Legea noastră fundamentală s-a dovedit a fi un corp de principii şi norme moderne, ce a deschis drumul statului de drept şi al economiei de piaţă. Constituţia a reprezentat, în tot acest timp, o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului, dar şi a funcţionării instituţiilor de bază ale statului", se arata in mesajul adresat cu ocazia sărbătoririi ”Zilei Constituţiei României” de presedintele Traian Basescu.

Seful statului mai arata ca "Dezvoltarea unui sistem politic pluralist, crearea unui cadru instituţional democratic şi aderarea României la sistemul de valori promovat de instituţiile euroatlantice au fost posibile şi datorită acestei Constituţii."

Traian Basescu mai spune in mesaj ca "O Constituţie reflectă însă starea unei naţiuni şi afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept. Ea nu trebuie privită ca ceva imuabil. Acesta este şi motivul pentru care cred că adecvarea normelor sale fundamentale la realităţile politice, economice sau sociale trebuie regândită periodic."

Presedintele isi incheie mesajul urandu-le romanilor „La mulţi ani!” de ziua Constituţiei.