Politistii au descins, joi dimineata, la complexe comerciale din Bucuresti si din judetele Ilfov, Constanta, Giurgiu si Tulcea, actiunea vizand combaterea evaziunii fiscale prin importuri de produse alimentare intracomunitare, doar in Ilfov prejudiciul fiind de doua milioane de euro, anunta Mediafax. Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Christian Ciocan, a declarat ca actiunea vizeaza activitatea unor firme fantoma prin care erau importate alimente din Uniunea Europeana care apoi erau vandute catre consumatori fara a mai fi platit TVA. Aceste firme fantoma erau desfiintate apoi dupa aproximativ o luna de zile.

Potrivit Politiei Romane, numai in judetul Ilfov, prejudiciul este de 2 milioane de euro. Politia spune ca astfel de descinderi se vor intensifica in perioada sarbatorilor.

La actiune participa 150 de ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor si inspectori ai Garzii Financiare cu sprijinul lucratorilor Serviciului de Interventie Actiuni Speciale si ai Serviciului Roman de Informatii.