VIDEO ​Ce nu s-a vazut la televizor la protestul revolutionarilor: Scandari impotriva lui Boc, Basescu si B1TV

de Raluca Pantazi, Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:22 Actualitate | Esenţial


Protestul revolutionarilor pentru certificate
Foto: Agerpres
Aproximativ 200 de persoane care s-au declarat fosti revolutionari au protestat miercuri, 7 decembrie, in Piata Universitatii, cerand demisia Guvernului Boc, organizarea de alegeri anticipate, scandand lozinci impotriva presedintelui si impotriva televiziunii B1TV. Cativa dintre cei prezenti au vorbit si despre indemnizatia de revolutionar, sustinand ca "guvernul i-a adus in situatia de a nu mai avea ce sa puna pe masa". "La Palatul Cotroceni canta cucuveaua, Basescu si cu ai lui si-au gasit beleaua", "Romania, trezeste-te!", "Iesi afara, javra ordinara!", "Jos Guvernul Boc" sunt cateva dintre lozincile scandate de protestatari.  

Protestul a inceput in jurul orei 11:00, cand aproximativ 100 de persoane s-au adunat in Piata Universitatii, sustinand ca sunt fosti revolutionari si cerand demisia guvernului Boc. Jandarmii au sosit la fata locului si au incercat sa deblocheze situatia. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti a anuntat ca protestul nu este autorizat. "Revolutia a fost autorizata?", a strigat unul dintre cei prezenti in Piata Universitatii.Ora 12:00 Protestatarii sustin ca jandarmeria a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. Oamenii incep sa devina violenti, se imbrancesc si imping cordonul de jandarmi, incercand sa rupa  lantul format din fortele de ordine. De cealalta parte, jandarmii neaga acuzatiile si spun ca incearca sa elibereze caile de acces din zona Universitatii.

Ora 12:15 Manifestantii incep sa scandeze lozinci impotriva guvernului si a presedintelui Emil Boc: "La Palatul Cotroceni canta cucuveaua, Basescu si cu ai lui si-au gasit beleaua!", "Jos Guvernul Boc", "Romania, trezeste-te!" si "Libertate" sunt cateva dintre lozincile celor prezenti la protest.

Ora 12:30 Multimii de la Universitate i se alaturi si trecatori, pensionari sau persoane cu diferite cazuri sociale, care isi striga si ei nemultumirile. In timp ce revoltionarii scandeaza lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui, o batrana se plange ca "nu a iesit tot Bucurestiul in strada, cand pensionarii mor de foame si nu au bani de medicamente".

Ora 12:45 Unul dintre participantii la protest incepe sa strige impotriva jurnalistului Robert Turcescu si a televiziunii B1TV, cerand ca "fratii Paunescu sa isi faca publice datoriile la stat". In jurul sau se formeaza un cerc de sustinatori, care scandeaza impotriva televiziunii B1TV.

Ora 13:00 Urmeaza o noua altercatie intre protestatari si jandarmii care incearca sa mentina ordinea in zona. Cei prezenti au incercat din noua sa rupa cordonul de ordine, au scandat impotriva televiziunii B1TV si le-au cerut jandarmilor sa ii inlature de la protest pe reporterii acestei televiziuni, amenintand ca "nu le e bine aici". Dupa ce un operator al televiziunii a fost scos de jandarmi dintre manifestantii suparati de prezenta acestuia, fortele de ordine i-au rugat pe reporterii B1TV sa paraseasca zona.

Ora 13:20 Grupuri mici de manifestanti intra si ies dintr-un restaurant din Piata Universitatii, protestand "cu schimbul", ca sa se mai incalzeasca putin. In spatele grupului de protestatari, oamenii fac glume si ii indeamna pe jurnalisti sa mearga sa filmeze in fata, unde "e interesant".

Ora 13:30 Printre cei care au dat startul protestelor si al lozincilor s-au numarat Dorin Lazar Maior - fost deputat ales in 2000 din partea PRM, a trecut in 2001 la PSD, presedintele Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasii Eroilor 'Brasov Decembrie 1989' si presedintele Blocului National al Revolutionarilor, unde presedinte de onoare este Ion Iliescu, precum si Teodor Draghici, presedintele Sindicatului Revolutionarilor din Romania. Dorin Lazar Maior a declarat ca revendicarile revolutionarilor sunt de ordin politic, fiind indreptate impotriva Guvernului si a presedintelui Romaniei, din cauza faptului ca dosarul revolutiei nu a fost solutionat nici pana astazi.

Ora 14:00 O parte dintre revolutionari se retrage la sediul asociatiei Blocului National al Revolutionarilor 1989 de pe bulevardul Nicolae Balcescu, iar fortele de ordine se repliaza si ele in fata sediului.

Ora 14:25 In Piata Universitatii au mai ramas cateva zeci de protestatari, supravegheate de fortele de ordine. Acestia isi scandeaza din timp in timp nemultumirile, iar de pe margine sunt urmariti de trecatori.

Ora 13:15 Presedintele Blocului National al Revolutionarilor 1989, Dorin Lazar Maior, le-a cerut protestatarilor sa paraseasca Piata Universitatii, spunand ca se vor intalni din nou pe 21 decembrie, in acelasi loc.  

Indemnizatiile de revolutionar, in prezent

In 2010, Guvernul a redus cu 15% indemnizatiile prevazute de Legea recunostintei fata de "eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987". Insa la finalul anului 2010 taierea de 15% a fost anulata.

In luna august din acest an, premierul Emil Boc a declarat la emisiunea "Sub semnul intrebarii" de la B1TV, moderata de Robert Turcescu, ca asteapta analiza Corpului de Control cu privire la indemnizatiile pentru revolutionari. El a precizat ca propune ca doar urmasii celor decedati si cei raniti in Revolutie sa primeasca indemnizatii. Potrivit premierului, in prezent se cheltuiesc 110 milioane de euro anual pentru drepturile revolutionarilor, iar numarul acestora a crescut de la 4.000 in 2004 la aproape 17.000 in prezent.

Pe 8 noiembrie, Camera Deputatilor - camera decizionala - a adoptat o serie de modificari la "Legea recunostintei fata de eroii martiri" (legea 341/2004) care prevad suspendarea in 2012 a acestor indemnizatii. "In anul 2012 indemnizatiile prevazute la art 4 alin (4) din Legea recunostintei fata de eroii-martiri care au contribuit la victoria revolutiei romane din Decembrie 1989, precum si fata de personaele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987, nr.341/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, nu se acorda", a anuntat Guvernul intr-un comunicat de presa. Cu alte cuvinte, in urma schimbarilor sustinute de PDL indemnizatia s-ar fi acordat doar "urmasilor eroilor martiri", respectiv sotilor, sotiilor si copiilor celor care au murit in revolutie.

In prezent, actul normativ 410/2011 se afla la Curtea Constitutionala, un grup de deputati PSD si PNL acuzand faptul ca "forma in care actul normativ in cauza a fost adoptat de catre Camera Deputatilor difera fundamental de cea adoptata de catre Senatul Romaniei". Sesizarea de neconstitutionalitate a fost depusa pe 15 noiembrie.

Care sunt drepturile si indemnizatiile revolutionarilor

Urmasii de eroi-martiri (sotul supravietuitor, parintii celui decedat si fiecare dintre copiii acestuia) au dreptul la "o indemnizatie lunara reparatorie, calculata pe baza coeficientilor de multiplicare aplicati asupra salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata, astfel:
a) sotul supravietuitor al celui decedat, daca nu s-a recasatorit - un coeficient de 1,10;
b) fiecare dintre parintii celui decedat - un coeficient de 0,50;
c) fiecare dintre copiii celui decedat, pana la majorat sau pana la terminarea studiilor, fara a depasi varsta de 26 de ani, indiferent in intretinerea cui se afla - un coeficient de 1,10"

"Luptatorii Raniti" si "Luptatorii Retinuti" de la Revolutie au dreptul la o indemnizatie lunara calculata prin "aplicarea urmatorilor coeficienti asupra salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata:
a) 2,00 - pentru marii mutilati;
b) 1,75 - pentru persoanele incadrate in gradul I de invaliditate;
c) 1,50 - pentru persoanele incadrate in gradul II de invaliditate;
d) 1,25 - pentru persoanele incadrate in gradul III de invaliditate;
e) 1,10 - pentru persoanele neincadrate in grad de invaliditate

De indemnizatii beneficiaza si "Luptatorii Remarcati prin Fapte Deosebite", adica persoanele care, in perioada 14-25 decembrie 1989, "au mobilizat si au condus grupuri sau multimi de oameni, au construit si au mentinut baricade impotriva fortelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanta vitala pentru rezistenta regimului totalitar si le-au aparat pana la data judecarii dictatorului, in localitatile unde au luptat pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si celor care au avut actiuni dovedite impotriva regimului si insemnelor comunismului intre 14-22 decembrie 1989".

"Marii mutilati" si persoanele incadrate in gradul I de invaliditate beneficiaza, pe langa indemnizatia lunara reparatorie si de o indemnizatie de ingrijire care se acorda tot lunar. Aceasta "este calculata prin aplicarea coeficientului de multiplicare 0,50 asupra salariului mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata".

"Luptatorii raniti", "Luptatorii Retinuti", "Luptatorii Remarcati prin Fapte Deosebite", precum si "urmasii de eroi-martiri" beneficiaza, pe langa indemnizatia lunara, si de urmatoarele drepturi:
 • a) prioritate in asigurarea unei locuinte din fondul disponibil de locuinte sociale, in localitatea de domiciliu, daca nu au detinut in proprietate o alta locuinta pana la data atribuirii;
 • b) stabilirea chiriei la nivelul minim prevazut de lege pentru locuintele din fondul locativ de stat, daca dispun de un venit lunar mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie;
 • c) cumpararea sau inchirierea cu prioritate, fara licitatie, din fondul de stat, a unui spatiu comercial sau de prestari de servicii corespunzator, cu o suprafata utila de pana la 100 metri patrati, inclusiv in indiviziune, sau concesionarea ori inchirierea cu prioritate, fara licitatie, a unei suprafete de teren de pana la 100 metri patrati din domeniul public pentru construirea unui spatiu comercial sau de prestari de servicii;  
 • d) acordarea gratuita de proteze, orteze si scaune cu rotile pentru invalizii care si-au pierdut total sau partial capacitatea de munca, costul integral al acestora fiind suportat de la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si din bugetul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989;
 • e) accesul gratuit al copiilor la cresele si gradinitele din subordinea administratiilor locale, precum si asigurarea gratuita a rechizitelor pentru scolari, daca venitul lunar este mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie;
 • f) acordarea unei subventii de stat egale cu 50% din dobanda aferenta unui credit bancar de pana la 20.000 euro, contractat pentru cumpararea sau construirea unei locuinte in localitatea de domiciliu, daca nu au detinut sau nu detin o proprietate locativa, precum si posibilitatea garantarii creditelor contractate cu indemnizatia calculata conform prevederilor prezentei legi;
 • g) atribuirea, in limita posibilitatilor, in proprietate a 10.000 metri patrati de teren in extravilan si 500 metri patrati de teren in intravilan - acesta din urma pentru destinatia de locuinta, daca nu a avut sau nu are in proprietate un alt spatiu locativ;
 • h) atribuirea in proprietate, fara plata, a locului de veci;
 • i) accesul gratuit - cu suportarea cheltuielilor de la bugetul ministerelor respective si de la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate - la tratamente si medicamente in spitalele, policlinicile, bazele de tratament si statiunile balneoclimaterice ale Ministerului Sanatatii, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor;
 • j) accesul gratuit la medicamente, prin medicul de familie, costul integral al acestora fiind suportat din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate;
 • k) transportul urban gratuit cu mijloacele de transport in comun si, anual, 12 calatorii gratuite pe calea ferata, la clasa I, dus-intors, cu toate categoriile de trenuri de calatori; anual - 12 calatorii gratuite dus-intors pana in localitatea resedinta de judet, cu mijloace de transport in comun, pentru persoanele care domiciliaza in mediul rural, in limita celor 12 calatorii gratuite pot calatori si membrii familiei titularului. De aceste gratuitati beneficiaza si insotitorul pensionarului de invaliditate de gradul I sau al "marelui mutilat";
 • l) scutirea de la plata taxelor si impozitelor pentru o locuinta din proprietate si terenul aferent acesteia, pentru autoturisme hycomat si mototriciclu, precum si scutirea de taxe la importul unui singur autoturism tip hycomat sau atribuirea gratuita, in proprietate, a unui mijloc de transport autonom corespunzator standardelor internationale pentru marii mutilati si persoanele care au un grad de invaliditate locomotorie;
 • m) acordarea unei indemnizatii lunare, adaugata la pensia pentru limita de varsta, echivalenta cu un coeficient de 0,6
 • n) pensionarea cu 5 ani inainte de implinirea varstei standard, prevazuta de lege;
 • o) scutirea de la plata taxelor pentru serviciile publice de radiodifuziune si de televiziune, pentru cei cu venituri lunare mai mici decat salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Legea din 2004 prevede si ca "sediile asociatiilor, ligilor, organizatiilor, cluburilor si fundatiilor revolutionarilor constituite pana la data de 31 decembrie 1990, aflate in proprietatea statului si pentru care exista un contract de inchiriere la data intrarii in vigoare a prezentei legi (20 iulie 2004 - n.red), vor trece, fara plata, in patrimoniul acestora, iar sediile asociatiilor, ligilor, organizatiilor, cluburilor si fundatiilor revolutionarilor constituite dupa aceasta data, pana la data de 31 decembrie 1992, precum si sediile federatiilor si uniunilor nationale de revolutionari constituite pana la 31 decembrie 2003 vor avea acelasi regim juridic prevazut pentru sediile partidelor politice".

Drepturile de mai sus nu sunt considerate venituri nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi, precizeaza legea.

Prevederile fac parte din Legea 341/2004 - forma din prezent. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9628 vizualizari

 • +62 (62 voturi)    
  NISTE FRAIERI !!! (Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:35)

  calinsab [utilizator]

  NISTE FRAIERI !!! manipulati... daca ajung sa strige pe Turcescu.... inseamna ca emisiunea lui incepe sa deranjeze prin adevarurile pe care acest jurnalist le scoate la iveala... iar daca Robert Turcescu e injurat pentru ca aseara a facut o emisiune despre Europa....inclin sa cred ca sustinatorii USL sunt acestia si ca ii reprezinta !

  Sunt efectiv depasite aceste persoane impreuna cu USL de realitatile economice de azi ale Europei... deci pe mine USL nu ma reprezinta nici 5 minute.
  • +21 (25 voturi)    
   Nu inteleg de ce esti revoltat, sunt doar ~200 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:50)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui calinsab

   Vorbesti de aproximativ 200 de persoane, probabil impartit in revolutionarii lui Iliescu si aia adevarati. Sunt doar 200.
   • +14 (14 voturi)    
    aia adevarati nu sunt acolo (Joi, 8 decembrie 2011, 11:07)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

    daca ti-ai riscat viata pentru caderea comunismului in '89 ai cu siguranta demnitatea sa nu te bagi in aceeasi gramada cu 'revolutionarii' lui Iliescu.
    era o buna ocazie sa-i aresteze pe toti si sa le ia la puricat actele de 'revolutionari'.
  • +15 (15 voturi)    
   Ce inseamna revolutionar ? (Joi, 8 decembrie 2011, 10:19)

   HN_reader [utilizator] i-a raspuns lui calinsab

   Eu nu inteleg o traba. Exista acei revolutionari raniti, invalizi, decedati (familiile lor), care s-au jertfit pentru liberatatea noastra si care nu s-au putut bucura de ea, si exista acesti bezmetici betivani, care in loc sa puna mana sa munceasca, au stat toata viata pe spinarea noastra. Ceea ce nu inteleg este ce argumente au ei sa ne ceara bani ? Daca sunt revolutionari asa cum pretind, inseamna ca au "luptat" pentru liberatate, nu pentru bani, si atata timp cat sunt in stare sa protesteze in frig in strada, inseamna ca-s sanatosi, si au putut sa se bucure de liberatate (rezultatul "luptei" lor). Cum poti sa numesti revolutionar, un bezmetic care vine sa cerseasca bani fara pic de demnitate ? Aia sunt doar niste putori pupincuristi ai regimului impus de Moscova in 89. Punct.
 • +45 (45 voturi)    
  Daca s-au declarat "fosti" repolutionari... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:37)

  marinica [anonim]

  ... atunci si beneficiile trebuie sa fie 'foste". Pe vremea turcilor li se dadea o bucata de pamant si gata! Nu pomana pana a uitat si Tariceanu de ei!
  In piata au fost 40 de revolutionari din 1848 insotiti de stranepoti.
 • +53 (53 voturi)    
  ehee (Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:47)

  MirceaA [utilizator]

  nu mai sunt bani daca au reusit sa stranga doar 200.
  • +5 (5 voturi)    
   Excelent (Joi, 8 decembrie 2011, 15:53)

   Ion B [utilizator] i-a raspuns lui MirceaA

   Meritai mai multe + uri.
   Hai sa traiesti.
 • +52 (52 voturi)    
  O adunatura de tigani ! (Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:49)

  banateanul. [utilizator]

  Un revolutionar : nu noi suntem profitorii revolutiei.
  dar cine dracu daca nu ei ? cu asa indemnizatii ?
 • -37 (39 voturi)    
  Normal (Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:51)

  Chavalito [anonim]

  binenteles ca nu sa vazut la televizor ca nu se doreste ca acest protest sa se propage
  • +33 (33 voturi)    
   vezi ca se scrie "s-a" nu "sa" (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:51)

   si eu [anonim] i-a raspuns lui Chavalito

   Hai sa-ti spun eu de ce nu s-a vazut la televizor. Daca avea vreo sansa sa se propage ar fi fost prezentat in mii de reluari la tembeliziunile irealitatea si antenele lui felix. Dar nu au dat pentru ca ar fi avut un efect invers. Stie toata lumea cum s-au facut unii revolutionari. Si apoi, ar fi corect ca dupa 20 de ani sa mai beneficieze de anumite drepturi numai cei raniti si urmasii celor decedati. Asa e decent.
   • +6 (6 voturi)    
    CORECT (Joi, 8 decembrie 2011, 14:32)

    paolalaan [utilizator] i-a raspuns lui si eu

    da , cei care au ramas eventual invalizi si nu pot munci sau orfanii vaduvele ,da ,sa primeasca da nu toti smecherii .e unu la noi care a fost si el pe acolo si a ars niste carti , vezi doamne , mare revolutionar !are pensia de drept ,si mai are 20 de milioane ca a fost revolutionar cica !de douazeci de ani primeste aceasta pensie , inca lucra atunci acum practic are doua pensii babane si inca una doar fiindca a fost in oras atunci si a asistat la arderea a doua carti de ale lui ceausescu !vi se pare drept ?mie nu ! e o hotie pe fata !normal ar fi sa fie verificati ca multi sunt si mai falsi revolutionari !si sa dea banii inapoi !sa beneficieze doar ranitii care acum sunt invalizi gradul 1 si orfanii vaduvele ..atat !de fapt e clar toata asa zisa revolta e opera comunistilor coordonati de tonta ala si sau de putoarea aia de antonescu huooooooooooooooo
  • +14 (14 voturi)    
   Mai (Joi, 8 decembrie 2011, 0:11)

   Nelu [anonim] i-a raspuns lui Chavalito

   Mai, in primul rand, tu esti PSD-ist. Se vede dupa cum ai scris "sa vazut"!

   In al doilea rand, cum sa nu se dea la TV? S-au culcat antenele? IRealitatea ce face?

   Sau poate, pentru prima data, s-au simtit rusinati de rusinea celor 2(00)?
 • +33 (33 voturi)    
  Impostorii.... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 20:57)

  jan dinu [anonim]

  Am un - CUMNAT - revolutionar impostor !
  JD-USA
  • -23 (23 voturi)    
   Invidia... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:38)

   lorenti [anonim] i-a raspuns lui jan dinu

   te cam roade dupa cum vad.
 • +47 (47 voturi)    
  singurul lucru (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:11)

  stefan [anonim]

  important si care spune TOT este citez ”unde presedinte de onoare este Ion Iliescu”... no comment... e clar care sunt scopurile acestora...
 • +42 (42 voturi)    
  ... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:18)

  jupan_conciano [utilizator]

  "Romania, trezeste-te!" si "Libertate" sunt cateva dintre lozincile celor prezenti la protest.
  Ce legatura au astea cu faptul ca niste "revolutionari" au avantaje materiale, insirate pe trei sferturi din literele alfabetului. Ce, au fost mercenari in 89 si acum isi asteapta plata? De la cine, de la cei care isi iau cate 2 joburi (adormitii) si platesc impozite pentru tot felul de "revolutionari", "handicapati" si alte genuri de asistati?
 • +24 (24 voturi)    
  . (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:26)

  Citizen [anonim]

  Si ca raspuns de la Guvern mi-as dori sa verifice odata pentru totdeauna asa-zisii "revolutionari" ,s-au gasit cine sa-si ceara drepturile .
 • +18 (18 voturi)    
  putini (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:27)

  rochiri [utilizator]

  Parca la Revolutie au fost mai multi!
  Nu inteleg de ce nu au beneficiat toti?
 • +25 (25 voturi)    
  Iliescu ce spune despre asta??? (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:33)

  Colette [utilizator]

  Si-a 'reactivat' Ion Iliescu 'detasamentul de interventie al revolutionarilor' ca a simtit ca mai trebuie putin deturnata atentia de la ceea ce se intampla in PSD, in Parlament (cum voteaza ei bugetul de stat pt 2012), cu Geoana si Vanghelie ce vor un alt partid, cu acelasi Geoana care a inceput sa 'dea pe gura' tot felul de lucruri nespuse pana acum???? Treaba cu Turcescu, Cartianu si B1Tv ma face sa cred ca 'tatucu Ilici' e la originea acestui 'spontan protest', el este cel care, pe perioada dezvaluirilor facute de Grigore Cartianu in emisiunile lui Turcescu, tuna si fulgera impotriva acestora! Merg mai departe si indraznesc sa spun ca poate acest incident se vrea si o 'demonstratie' pt. UE, prin perspectiva a ceea ce se intampla acum la Bruxelles, demonstratie care are drept 'declansator' tot PSD-ul lui Iliescu...
 • +22 (22 voturi)    
  Mi-am adus aminte.... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:35)

  amnezic [anonim]

  ca am participat si eu la revolutie. Unde se fac inscrieri pentru a beneficia de facilitati?
 • +23 (23 voturi)    
  uslasi (Miercuri, 7 decembrie 2011, 21:45)

  dorel [anonim]

  dupa lozinci sunt membrii USL, cu drepturi depline, le dau un sfat manisfestantilor sa-si faca curat in propria ograda, ca sa vada care este cu adevarat revolutionar
  • +10 (10 voturi)    
   rosii in obraz si buni de munca... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:39)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui dorel

   Chiar sunt acesti tineri handicapati?
   Ne-am pierdut demnitatea si ne-am obisnuit cu mana-ntinsa... Pentru jurnalistii Pora, Turcescu si Cartianu: ar trebui sa profite de ocazie si faca lumina in labirintul "Revolutiei". Iata un documentar pe youtube: "Schachmatt- die Strategie einer Revolution", facut de o jurnalista austriaca - Susanne Brandstätter, documentar premiat, difuzat pe Arte-TV, 3sat, etc. filmul ar trebui tradus si difuzat pe toate Televiziunile, invitati jurnalista sa ne dezvaluie cine ne-a negociat democratia "originala" si cu ce pret, de ce au fost impuscati copiii...Atata vreme cat criminalii sunt printre noi si ne sfideaza nu vom avea liniste. Iliescu e primul care trebuie sa raspunda... la televizor. Jurnalisti, aveti datoria morala sa luptati pana la capat. Aveti sprijinul si aprecierea noastra!
 • +13 (13 voturi)    
  Revo-catii (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:01)

  Anonim [anonim]

  Ce au facut acesti asa zisi revolutionari? Cei care au murit trimisi de Iliescu la aeroport ce primesc? O lumanare o data pe an.
  Toti sei iesiti azi in strada sunt numai impostori. Si eu am un nepot care avea 16 ani la asa zisa revolutie( de fapt lovitura de stat ) si care are certificat de revolutionar si bineinteles este membru PSD. Ce a primit? scutire de taxe, teren in bucuresti intr-o zona ravnita de multi, ferma etc. Asta a stat sub masa de frica cand auzea tradoarele ( un fel de scenarii dea lui Nicolaescu) Cred ca ati inteles cine este revo-lutionar
 • +11 (11 voturi)    
  IMPOSTORI (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:05)

  victor [anonim]

  ar trebui sa se faca curatenie crunta intre ,,revolutionari,,.eram militar in revolutie,la braila.ce are de-a face revolutia de la poggidia de sus cu revolutia din orasele unde au murit oameni?revolutionarii impostori=arestati si confiscate bunurile obtinute din inselaciune.
 • +12 (12 voturi)    
  la munca ... (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:11)

  maryus999 [utilizator]

  bnr ul zice ca mai avem bani pt 4 luni si gata suntem in pom si astia vor pomana mai departe ... nu le ajunge ca au luat pomana 20 de ani ? 110 milioane de euro pe an aruncati in vant ... frate nu ati fost mercenari ati iesit in strada si pentru voi la revolutie aveam 14 ani si am fosst prezent acolo dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa cer bani pt ca am participat la revolutie ...
 • +14 (14 voturi)    
  sondaj (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:12)

  szasu [utilizator]

  As propune un sondaj pe hotnews:
  Ce credeti despre revolutionari ?
  1. merita sa primeasca in continuare indemnizatiile
  2.nu le merita
  3.au luat destul pana acum (in eventualitatea ca nu sunt impostori)
  4.sunt alte categorii sociale mai indreptatite sa primeasca acesti bani
  ;
 • +14 (14 voturi)    
  La munca (Miercuri, 7 decembrie 2011, 22:36)

  Vasile [anonim]

  Oficiul de plasare a fortelor de munca va asteapta dragi tovarasi si pretini. Pune-ti osu la munca si lasati vrajeala stricata cu revolutia.
 • +16 (16 voturi)    
  Mai da-i incolo (Joi, 8 decembrie 2011, 0:35)

  Nae [anonim]

  Eu am fost arestat de Securitate,am stat la beci 2 zile in timpul Revolutiei,am acte,martori si nu am primit niciodata nimic de la ei.
  Colegul meu,sef UTC pe scoala,tata comunist de frunte...are certificat de revolutionar!
 • +10 (10 voturi)    
  e cum asa (Joi, 8 decembrie 2011, 6:12)

  AcetilPetre1322302188113 [anonim]

  ACESTI oameni oferea zero credibilitate.Atata timp cat au pe Iliescu presedinte de onoare.Adica cer schimbarea guvernului cu un partid care i-a batut.Ei chiar sunt masochisti!Ori sunt niste revolutionari nebuni.Trebuie sa ne fie mila pentru ei, si sa ii ingrijim cu respect la spitalul 9.
 • +8 (8 voturi)    
  astia isi spun revolutionari? (Joi, 8 decembrie 2011, 6:19)

  visio [anonim]

  astia sunt mercenari in toata regula; vor bani pentru ca au iesit pe strazi la revolutie? au ramas infirmi de cer bani de la Statul roman? sunt traumatizati psihic? ah, nuuu; sunt din aceia platiti de iliescu, sunt mercenarii lui iliescu si ai psd-ului; solda mercenarilor psd e destul de lunga; poate e bine sa o scurtam.
 • +7 (7 voturi)    
  impostorii ,massa de manevra a PSD (Joi, 8 decembrie 2011, 7:53)

  corneliu buzelan [anonim]

  Pe vremea lui Ceausescu ,aparuse un art.de lege ,al carui efect era judecarea si condamnarea in regim de urgenta (24 ore) Asta cred ca ar fi benefic acestor asazis revolutionari.Dar nu tinuti in carcere,ci pusi in lanturi si scosi pe marginea drumurilor la munca-s-ar impusca doi iepuri deodata.In situatia asta ,s-ar gandi de doua ori ,inainte de a porni in actiuni de genul la care s-au dedat.
 • +7 (7 voturi)    
  Jenabili! (Joi, 8 decembrie 2011, 8:11)

  Audit [utilizator]

  Acesti indivizi nu au nici o vina; vinovati sunt cei ce le-au dat tot felul de facilitati pe banii nostri. In opinia mea toti suntem revolutionari ca daca noi cei care am stat in linia a doua l-am fi vrut pe Ceausescu ei erau prea putini ca sa ne dovedeasca. Prin urmare toti am vrut sa scapam de Ceausescu si de comunisti (sau, ma rog, aproape toti) nu numai ei care se umfla de bani si facilitati.

  Cum poate castiga un analfabet numit Nelu din Chitila (rrom si revolutionar de profesie) sa castige mai mult ca un profesor? Si mai mult de atat sa se ofere sa ma faca inclusiv pe mine revoltionar?
  De ce se tolereaza aceste lucruri? Pentru o mana de oameni cu gura mare puterea de acum pierde mai mult daca nu le taie privilegiile decat daca ii lasa in plata lor.

  Felicitari dlor Turcescu si Cartianu pentru demersul lor corect.
 • +7 (7 voturi)    
  Betivi (Joi, 8 decembrie 2011, 8:42)

  Thor [anonim]

  O adunatura de betivi care au iesit in strada " de-al dracu" . E greu dupa 21 de ani de muls statu sa vezi ca banii nemunciti nu mai vin ! Lichelele aste nu au avut nimic in comun cu oamenii adevarati care au demonstrat in 89 ! La munca nu ia intins mana !!
 • +7 (7 voturi)    
  Eu am vazut oameni care nu au ce manca si... (Joi, 8 decembrie 2011, 9:07)

  Sting [anonim]

  ...nu aratau deloc asa cum arata astia. Or lua ceva vitamine ca altfel nu-mi explic.

  17 000 de revolutionari?!? Sunt curios cum au demonstrat ca sunt revolutionari. Bine spunea cineva odata, parafrazez: daca intr-adevar au spirit de patrioti, ar trebui sa le pese ca tara nu are bani. Nu ceri bani de la tactu' ca sa-l poti iubi.
 • +7 (7 voturi)    
  stop (Joi, 8 decembrie 2011, 9:35)

  manuel [anonim]

  gata cu aruncatul banilor. nu mai vrem sa primeasca bani nici revolutionarii (de carton), nici tiganii ajutoare, nici pensii de boala pentru cei sanatosi. ne-am saturat sa platim pe altii cand noi nu avem ce manca.
  de la revolutionari si alte categorii de milogi ai statului trebuie recuperate toate avantajele acordate fata de cei ce au muncit.
 • +5 (5 voturi)    
  Revolutionari? (Joi, 8 decembrie 2011, 10:00)

  HN_reader [utilizator]

  Astia sunt revolutionari d-aia de s-au ranit singuri ca sa ia carnet de revolutionar. Cum sa ceri frate sa vina iar comunistii alias USL la putere ? Un revolutionar adevarat nu s-ar cobori la un asemenea nivel nici daca ar muri de foame! Revolutionarii sunt oameni cu demnitate, cu un crez, nu trag dupa ciolan!
 • -1 (1 vot)    
  Masa de Manevra (Joi, 8 decembrie 2011, 10:57)

  Buturuga Mica [anonim]

  Ceea ce pare just unei multimi, noi spunem ca e adevarat. (Etica nicomahica): nu exista, intr-adevar, nici o opinie, oricat de absurda ar fi ea, pe care oamenii sa n-o fi adoptat rapid, imediat ce au fost convinsi ca e general raspandita. Exemplul actioneaza asupra gandirii ca si asupra actelor lor. Oile il urmeaza pe berbecul din frunte oriunde le-ar conduce: mai usor le e sa moara decat sa gandeasca.
  VA ROG....GANDITI DOMNILOR !!!

  Suma totală pe care România o datorează (termen scurt + mediu şi lung) se ridica, la 01 august 2011, la 96,1 miliarde euro.
  Domnilor..
  Intrebare: Revolutionarii au facut-o?

  Plata întregii datorii externe, în valoare nominală de 60 de miliarde de lei (10 miliarde dolari), se încheie în primăvara lui 1989, cu câteva luni înaintea căderii regimului comunist....

  Despre ce vorbim domnilor ?
 • +2 (2 voturi)    
  Falsii (Joi, 8 decembrie 2011, 12:16)

  laurentiuBR [anonim]

  o adunatura de falsi revolutionari Felicitari guvernului ca le au luat indemnizatia,de 20 de ani nici un guvern nu a avut curaj sa se bage peste falsi revolutionari.
 • +1 (1 vot)    
  fostii si actualii "agitatori de opinie"... (Joi, 8 decembrie 2011, 12:30)

  Ramona [anonim]

  vrei sa spui ca revolutionarii sunt oi si...berbecul "de onoare" le canta din fluier?
  Ei bine si eu cred ca aceste "oite" sunt instrumentele cu care se pot manevra masele. Acestia sunt AGITATORII demonstratiilor usliste. Va puteti inchipui vreo demonstratie uslista daca nu li se mai dau agitatorilor lovele? Eu cred ca nu va mai pune unul umarul la ...iesi afara, iesi afara... Tocmai de aceea tatuca Iliescu ii sprijina in recuperarea avantajelor nemeritate, bazandu-se astfel pe sustinerea lor la greu. Poporul a-nceput sa se trezeasca, minerii s-au trezit, oare "Revolutionarilor" cat le mai trebuie sa inteleaga ca DEMNITATEA face mai mult decat EXCROCHERIA in lumea asta? Deocamdata sunt desconsiderati (cei falsi bineinteles) de tot poporul.
 • +1 (1 vot)    
  Sa nu uiti Darie..... (Joi, 8 decembrie 2011, 13:51)

  Buturuga Mica [anonim]

  ,,Aristotel in ultimul capitol al Topicelor: sa nu porti dezbateri cu primul venit, ci numai cu oameni pe care ii cunosti si despre care stii ca sunt suficient de rezonabili pentru a nu debita absurditati si a se acoperi de ridicol. ªi in scopul de a te sprijini pe argumente fondate si nu pe sentinte fara apel; si pentru a asculta argumentele celuilalt si a le recunoaste; oameni despre care stii, in fine, ca tin la mare pret adevarul, ca le place sa asculte argumente intemeiate, chiar din gura adversarului lor, si care au suficient simt al echitatii pentru a putea suporta sa nu aiba dreptate atunci cand adevarul se afla de partea cealalta. Rezulta din aceasta ca, din o suta de persoane, cu greu se va gasi una demna de a purta o discutie. Cat despre celelalte, sa le lasam sa spuna ce vor, caci este un drept al oamenilor acela de a bate campii, si sa reflectam la cuvintele lui Voltaire: .Linistea valoreaza mai mult decat adevarul..
  Sa nu uiti Darie..........
 • +1 (1 vot)    
  yatio@yahuu.com (Joi, 8 decembrie 2011, 18:15)

  Peleu [anonim]

  ce revolutionari astia sunt niste paraziti. trebuiau scuturati de pe spinarea bugetului mai de mult si normal ar fi sa plateasca beneficile acordate pana acum
 • +1 (1 vot)    
  o parere (Joi, 8 decembrie 2011, 22:58)

  un cetatean [anonim]

  din pacate bag de seama ca romanii ies in strada imediat cand isi simt amenintete privilegiile (mai mult sau mai putin meritate). personal consider ca e dreptul fiecaruia sa protesteze daca simte ca-i sunt incalcate drepturile, dar astfel de injurii si de comportamente nu fac cinste unor oameni care se presupune ca au luptat pentru libertate. si mai cred ca singurii indrepatiti sa beneficieze de o indemnizatie sunt cei raniti la revolutie sau familiile celor morti .
 • 0 (0 voturi)    
  doar doi sunt veritabili (Marţi, 20 decembrie 2011, 17:07)

  math [anonim]

  Eu nu cunosc decat doi revolutionari autentici care isi merita banii. Soacra lui Geoana si mama lui Bitman. Punct.

  Cat despre cei 4000 de revolutionari cu acte in 2004 care au ajuns 17000 acum, chiar ca iti vine sa ......... CENZURAT................... CENZURAT...............


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by