Presedintele Traian Basescu a promulgat, vineri, actele normative prin care a fost esalonata pana in 2016 plata drepturilor banesti castigate in instanta, anunta Mediafax.

Presedintia informeaza ca seful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.18/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

De asemenea, presedintele a semnat un decret pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.45/2010 pentru modificarea art.1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Tot vineri, presedintele Basescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.

Curtea Constitutionala a respins, luni, contestatia PSD privind legea referitoare la amanarea, pana in 2016, a platii drepturilor salariale castigate de bugetari in instanta.

Deputatii au adoptat, in 12 octombrie, actul normativ care prelungeste pana in 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obtinut in instanta hotarari definitive.

Proiectul de aprobare a Ordonantei de Urgenta 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar a fost votat cu 143 de voturi "pentru", 108 "impotriva" si 4 abtineri.