Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, in timpul unei vizite de lucru la Arad, ca desfiintarea scolilor profesionale reprezinta "un rau imens" pentru tara, trimitand "mii de copii pe un drum care nu este al lor", informeaza Mediafax. Potrivit ministrului, decizia de desfiintare a urmarit ca unele "universitati mediocre" sa aiba potentiali studenti.

"Unul dintre santierele majore ale Ministerului Educatiei in acest an este punerea la punct a unui sistem de invatamant profesional performant si cuprinzator", a afirmat ministrul Invatamantului cu ocazia prezentarii unui sistem informatic de management si analiza a performantelor scolare, realizate intr-un liceu din Arad.

Intrebat daca se va reveni la invatamantul profesional, Daniel Funeriu a declarat: "Nu vreau sa fac politica, insa cei care au decis desfiintarea scolilor profesionale au facut un rau imens acestei tari, pentru ca au trimis mii de copii pe un drum care nu este al lor, cu un singur scop, sa aiba potentiali studenti pentru a umple unele universitati mediocre, care fac din numarul de studenti care le calca pragul, care fac din ei nimic altceva decat niste oameni buni de plata. Aceste interese financiare va asigur ca nu vor fi aparate in viitor, iar invatamantul profesional va fi puternic."