​Google Romania si-a modificat si in acest an sigla de 1 decembrie pentru a sarbatori Ziua Nationala, insa daca anul trecut pe sigla a fost suprapus un tricolor, anul acesta avem o hora. Doodle-ul este vizibil doar pe google.ro. Primul doodle a fost afisat in 1998, iar in ultimii ani aceste modificari temporare ale siglei au devenit ceva obisnuit, dar sunt tot mai sofisticate. UPDATE Motorul de cautare Bing al Microsoft afiseaza o fotografie cu castelul Bran.

Google Doodle de RomaniaFoto: Google

Doodle-ul de 1 decembrie poate fi vazut doar de utilizatorii google.ro, insa anul acesta intr-o zi de februarie compania l-a onorat pe Constantin Brancusi printr-un doodle ce a putut fi vazut la nivel mondial. Acel doodle celebra 135 de ani de la nasterea artistului.

Primul Google Doodle a aparut in 1998, dar in ultimii ani aceste simpatice modificari ale siglei au devenit ceva obisnuit, micile desene si animatii referindu-se la diverse evenimente istorice sau chiar si la lansari de produse Google. Doodle-urile au avansat mult: in februarie Jules Verne a fost sarbatorit printr-un doodle tip joc, iar in aprilie a fost creat in memoria lui Charlie Chaplin un doodle video.