In cadrul vizitei din Israel, premierul Emil Boc a declarat ca era un lucru previzibil revocarea lui Mircea Geoana de la Senat, adaugand ca partidul din partea caruia va face parte candidatul pentru sefia Senatului va fi precizat dupa discutiile din coalitie.

"Era un lucru previzibil revocarea lui Mircea Geoana de la Senat in urma deciziei PSD. Din acest moment s-a deschis competitia pentru viitorul presedinte al Senatului, coalitia isi va nominaliza un candidat si acela va fi presedintele Senatului', a afirmat Boc.

Premierul sustine ca desemnarea unui candidat va fi facuta dupa discutiile din coalitie."Din respect pentru partenerii de coalitie, pentru colegii nostri cu care suntem in parteneriat, acest lucru il vom prezenta public doar dupa ce noi vom discuta si ne vom consulta", a mai precizat Boc.

Plenul Senatului a votat, miercuri, in favoarea revocarii lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei camere parlamentare. 112 senatori au votat pentru revocarea lui Geoana, 3 s-au abtinut de la vot, iar 2 au fost impotriva. Biroul Permament s-a reunit dupa votul din plen si l-a desemnat pe Petru Filip (PDL) presedinte interimar al Senatului, pana la alegerea unui nou presedinte.