Corpul de control al ministrului Educatiei a declansat, luni, o ancheta la Liceul "Jean Monnet" din Capitala pentru a vedea daca incidentul in urma caruia un profesor de sport ca fost acuzat ca a agresat sexual o eleva este un caz izolat sau daca regulamentul unitatii scolare "permite incurajarea unui astfel de comportament", a declarat consilierul ministrului Educatiei, Tudorel Urian, pentru Mediafax.

"Actiunea vizeaza intreaga activitate a unitatii de invatamant, pornind de la cazul elevei care a acuzat profesorul de sport ca a violat-o. Corpul de control vrea sa vada daca acesta este un caz accidental sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament", a declarat consilierul ministrului Educatiei.

Amintim ca o eleva minora de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat joi, 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva lui Dan Octavian Visan, profesor de sport in cadrul liceului, acuzandu-l ca a violat-o in timpul unei excursii cu clasa la Predeal. Profesorul in varsta de 26 de ani a fost retinut pentru viol, Judecatoria Sectorului 1 a dispus cercetarea in libertate, insa Tribunalul Bucuresti a decis vineri, in urma contestatiei procurorilor, arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Comisia de ancheta din cadrul Liceului "Jean Monnet" din Capitala a analizat faptele petrecute in excursia organizata in 28-30 octombrie si a luat act de demisia profesorului de sport. Totodata, Comisia a hotarat retragerea dreptului de a organiza excursii cu elevii profesoarei de religie, care a insotit, de asemenea, grupul de elevi la Predeal, aceasta fiind atentionata cu "nota observatorie".

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, "in plus, elevii care au savarsit abateri in excursia de la Predeal vor fi sanctionati conform reglementarilor legale in vigoare si a fost sistata organizarea oricarei excursii la nivelul claselor V-XII din cadrul liceului".

"Plecand de la evenimentul regretabil din excursia de la Predeal, conducerea liceului a realizat si un plan de masuri pentru evitarea pe viitor a unor astfel de incidente. Aspectele privind comportamentul domnului profesor de educatie fizica participant la excursie si a elevei implicata in incident, sunt de competenta institutiilor specializate in cercetarea acestui caz. Dupa finalizarea anchetei aflate in desfasurare, de catre organele competente, vor fi luate la nivelul liceului masurile care se impun", a adaugat Inspectoratul Scolar Bucuresti.