Vizita oficiala a lui Traian Basescu la Berlin din 10 noiembrie n-a trecut neobservata nici in paginile bulevardierului BILD online. Basescu a spus: "Nu ne-am modificat obiectivul de a ne integra in Zona Euro in 2015", adaugand ca acest deziderat trebuie sustinut de o economie performanta a Romaniei. Ce zice BILD? Ca "in plina criza", "cand Grecia e in prapastie, Italia e puternic indatorata, acum ASTA". Adica, si romanii vor Euro, peste patru ani.

BILD: Romanii vor in Euro in 2015!Foto: captura bild.de

Iar cancelarul Angela Merkel le da chiar sperante, apreciindu-le eforturile de consolidare bugetara, scrie publicatia germana. Subtitrand "Romania este penultima tara saraca a Europei, din punctul de vedere al puterii de cumparare", BILD trece in revista volumul schimbului comercial dintre Germania si Romania, procentele indatorarii de stat romanesti, ca si interventia FMI si UE pentru a ajuta Romania sa iasa din turbulentele crizei financiare.

Considerand ca marea problema a Romaniei e coruptia, Bild mai evoca rezultatele raportului de evaluare al Comisiei Europene, cu recomandarile acesteia de accelerare a proceselor aflate pe rol in instanta, de blocare a spalarii de bani si o mai buna folosire a banilor publici. In finalul articolului, se cere parerea cititorilor la problema, intr-un sondaj ultra-rapid.

"Romania vrea in 2015 in zona Euro. Cum vi se pare? e intrebarea in sondaj. Prima varianta de raspuns e "Sunt impotriva", dedesubt "Mi se pare OK". Din 3.869 de repondenti inregistrati pana la data de 20 noiembrie, in cele zece zile de la initierea sondajului, 78% ar fi optat pentru prima varianta, adica sunt impotriva intrarii Romaniei in zona Euro in 2015. No comment.